نماد آخرین خبر

سرطانی خطرناک که با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
سرطانی خطرناک که با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود

باشگاه خبرنگاران/ براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت، نوعي از سرطان که معمولا علائم آن با سرماخوردگي اشتباه گرفته مي‌شود، بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
لنفوم سرطان لنفوسيت هاست، لنفوسيت‌ها نوع خاصي از گلبول‌هاي سفيد هستند که از يک ياچندغده لنفاوي منشا مي‌گيرند.

براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت، ۱۵ سپتامبر روز جهاني آگاهي از لنفوم ناميده مي‌شود و شعار امسال براي اين مناسبت «ما نمي‌توانيم منتظر بمانيم» در نظر گرفه شده است.

اين سلول‌ها به کمک جريان خون و سيستم لنفاوي، در سراسر بدن در گردش‌اند. سيستم لنفاوي از غدد و عروق لنفاوي تشکيل شده است که با دريافت مايعات از بافت‌ها، آن را به عنوان لنف در سرتاسر بدن حمل مي‌کند و به جريان خون برمي‌گرداند. غدد لنفاوي به صورت مجزا و در يک زنجيره، در امتداد عروق لنفاوي در نواحي مختلف بدن مانند گردن، زيربغل، شکم و کشاله ران قرارگرفته‌اند. غدد لنفاوي، اندام‌هاي بافت لنفوئيدي کوچکي هستند که با عبور مايع لنفاوي از آنها، باعث فيلتره شدن آن مي‌شوند.

علل سرطان غدد لنفاوي


هنوز پزشکان علت اصلي بروز بيماري لنفوم را نيافته اند، ولي مسلم است که اين وضعيت وقتي رخ مي‌دهد که يکي از گلبول‌هاي مبارز سفيد خون که با نام لنفوسيت تشخيص داده شود، دچار جهش ژنتيکي شود. در واقع جهش به سلول دستور تکثير سريع مي‌دهد و در نتيجه باعث مي‌شود بسياري از لنفوسيت‌هاي بيمار به تکثير خود ادامه دهند.

اين جهش همچنين به سلول‌ها اين امکان را مي‌دهد تا هنگام مرگ سلول‌هاي طبيعي ديگر زنده بمانند. اين فرايند موجب مي‌شود تعداد زيادي لنفوسيت بيمار و بي‌اثر در غدد لنفاوي شما تجمع يافته و موجب تورم غدد لنفاوي، طحال و کبد شود و شرايط بدني را مختل کند.

لنفوم انواع متفاوتي دارد که شامل لوسمي لنفوسيتي مزمن، لنفوم پوستي سلول B (B-cell)، لنفوم پوستي سلول T (T-cell)، لنفوم هوچکين (بيماري هوچکين)، لنفوم غير هوچکين و ماکروگلوبولينمي والدنشتروم است.

لنفوم يکي از اين بيماري‌هاست که به دليل دارا بودن علائمي نظير سرماخوردگي اغلب مورد غفلت قرار مي‌گيرد و تا زماني که شديد و جدي نشده، فرد از ابتلاي به اين بيماري بي خبر است.

سرطان غدد لنفاوي با علائمي نظير غدد لنفاوي بزرگ، تب، کاهش وزن ناگهاني، خستگي شديد، درد شکمي، احساس پري معده پس از مصرف مقدار کمي مواد غذايي، درد قفسه سينه  يا فشار در اين ناحيه، تنگي نفس يا سرفه، عفونت شديد يا مکرر و دچار شدن به  کبودي يا خونريزي بروز پيدا مي‌کند.

درمان سرطان غدد لنفاوي


درمان سرطان در گره‌هاي لنفاوي به عوامل مختلفي از جمله اندازه و محل تومور و اينکه آيا سرطان، به ساير نقاط بدن متاستاز داده  يا خير وابسته است.

ممکن است براي برخي از انواع سرطان متاستاتيک که به گره‌هاي لنفاوي گسترش يافته اند، جراحي صورت گيرد. ساير گزينه‌هاي درمان سرطان گره‌هاي لنفاوي ممکن است شامل شيمي درماني، پيوند سلول‌هاي بنيادي و ساير درمان‌هاي معمول سرطاني باشد.

در بيمارستان‌هاي مجهز، برنامه‌هاي درمان شخصي با استفاده از فن آوري‌هاي پيشرفته براي هدف قرار دادن سرطان‌هاي پيشرفته و پيچيده و همراه با خدمات انکولوژي انتگرال براي بهبود کيفيت زندگي انجام مي‌پذيرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره