امام جمعه شیراز: نمیدانیم در مساله عفاف و حجاب مسئول اصلی و بالادستی کیست

ايرنا/ نماينده وليفقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز گفت: امروز ما نمي دانيم در مسئله عفاف و حجاب مسئول اصلي و بالادستي کيست؛ حال که ۳۳ ارگان مختلف در اين قضيه دخيل هستند و ميخواهيم آنها را در هماهنگي با يکديگر به ميدان بياوريم بايد بدانيم مسئول و هماهنگ کننده اصلي کار کيست.
روابط عمومي دفتر نهاد نماينده ولي فقيه در استان فارس در مطلب ارسالي روز شنبه از قول آيت الله لطف الله دژکام در ديدار با دبير شوراي سياستگذاري عفاف و حجاب کشور افزود: اگر در مرحله اول مديران نسبت به بحث عفاف و حجاب وظيفه خود را انجام دهند در مرحله دوم که در کف ميدان است کار را مساجد و بسيج انجام مي دهند اما در قسمت اول ۳۳ ارگان داريم بدون مسئول بالادستي که بتوان به او اختيارات کافي را تفويض کرد و سپس از او کاستي ها را مطالبه کرد.
وي ادامه داد: ما در ابتدا بايد در هر استان و حتي سطح کشور يک نفر يا يک ارگان مسئول مشخص باشد که بقيه با آن هماهنگ شوند، اين واضح شود بسياري از مشکلات حل مي شود.
رئيس شوراي فرهنگ عمومي استان فارس اظهار داشت: هم اکنون استانداري اين جايگاه قانوني بالادستي ترين نهاد در امر عفاف و حجاب را دارد اما تلقي عمومي و حتي خود اين مجموعه اين نيست که آنها بايد پاسخگوي وضع موجود باشند.
دژکام تصريح کرد: اگر بنا باشد شورايي در وزارت کشور تشکيل شود بقيه بايد با کسي که وزارت کشور مشخص مي کند هماهنگ شوند و همه متوجه باشند که براي اين قضيه مسئوليت متوجه کيست که در راس دستگاه ها بخواهد امور را هماهنگ کند.
امام جمعه شيراز گفت: امروز يکي از معضلات ما در دستگاه ها و ارگان هاي مختلف است؛ مثلا در فلان دستگاه مواجه ميشويم با کارمند رسمي که اصول اوليه پوشش را مراعات نکرده است حال بايد چه کار کنيم؟ آيا آن ارگان خودش را موظف مي داند که به نماينده وزير کشور که در استانداري است، پاسخگو باشد؟ اگر اين مسئله را حل کنيم يک گره کار ما حل مي شود.
دژکام ادامه داد: چرا يک کار به اين مهمي در يک مرحله قفل مي شود؟ احساس ما اين است که بالاخره يک نفر بايد در موضع اجرايي آنقدر قدرت داشته باشد که وقتي کسي به وظيفه اش عمل نمي کند را مواخذه کند و براي دوره جديد حکم مسئوليت نزند.
نماينده ولي فقيه در استان فارس اظهار داشت: وقتي در اداره رسمي فردي با اين وضعيت مي آيد و کسي چيزي نمي گويد چطور مي شود در خيابان امر به معروف و نهي از منکر کرد؟ بنابراين اصلاح اين وضعيت بايد از ادارات و ارگان هاي رسمي آغاز شود.
وي تاکيد کرد: بايد مسلما مديريت کسي که نماينده دولت در استان است يعني استاندار و کسي که بازوي آن است در اين قضيه واضح مشخص شود.
نماينده ولي فقيه در استان فارس گفت: نبايد به جايي برسيم که انگار دولت در اين زمينه هيچ قدرتي ندارد، دولت در اين موارد جايگاه خودش را تثبيت کند و لااقل ادارات خود را تنظيم کند و اگر بخواهد تنظيم کند وزير کشور و نماينده هايش در استان يعني استاندارها بايد محکم پاي کار بايستند.در اين قسمت ضعفي وجود دارد که به نتيجه اي نمي رسيم.
وي در ادامه پيشنهاد داد: در مجموعه استان براي همه مديران دوره هاي آموزشي ضمن خدمت برگزار شود تا همه حداقل تکليف خود را در بحث عفاف و حجاب بدانند.
دژکام تاکيد کرد: وظايف فرهنگي مدير که يکي از آنها بحث عفاف و حجاب است و در مسائل اجتماعي و فرهنگي چند سرفصل ديگر هم مديران بايد نقش آفريني کنند.
وي ادامه داد: امروز براي موضوعاتي که دغدغه ولي فقيه و بسياري از متدينين جامعه است ممکن است آموزش به تاثيرگذاراني که در رده هاي پايين و مياني هستند نداده باشيم و به نظر بنده مي رسد اين خلاء وجود دارد و آموزش به قدر کافي نبوده است.
امام جمعه شيراز در بخش ديگري از سخنان خود اقدامات در مقوله حجاب و عفاف در گام اول انقلاب را همراه با نوعي بي تجربگي و عدم هماهنگي ها توصيف کرد و گفت: حال که گام دوم انقلاب را شروع مي کنيم ضمن اينکه دغدغه هاي مقدس و ارزشمندي در قشر متدين جامعه هست اما اين نگراني هست که ببينيد ما نمي توانيم عقلانيت را کنار بگذاريم.
وي هشدار داد: شايد برخي اقدامات در مقوله حجاب و عفاف چند روز نتيجه دهد و بعد همين را مي کنند ضد ارزش براي ما و اين جريان موافق و آن جريان مخالف و کار سياسي مي شود به جاي اينکه يک کار فرهنگي شود که همه جريان ها در نظام به آن احترام بگذارند.