نماد آخرین خبر

هشدار؛ مسمومیت‌های دارویی کشنده هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
هشدار؛ مسمومیت‌های دارویی کشنده هستند

ایرنا/ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسمومیت‌های دارویی براثر مصرف دزهای بالا علاوه بر آسیب‌ها، می‌توانند کشنده هم باشند، به عبارتی برخی مسمومیت‌ها می‌توانند سبب ایست قلبی شده و جان فرد را بگیرند.

اول تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده که این هفته فرصت مناسبی برای اطلاع رسانی در مورد عوارض و آسیب های این موضوع است.

دکتر عبدالکریم پژومند استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسمومیت برخی داروها مانند قلبی و روان پزشکی، بسیار خطرناک است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مسمومیت های دارویی می تواند کشنده هم باشد، افزود: قطعا این موضوع می تواند آسیب جدی وارد کند و سبب فوت افراد شود.

وی تاکید کرد: این موضوع در کودکان و بزرگسالان تفاوتی ندارد و هر کسی مبتلا مسمومیت های دارویی شود، می تواند دچار عوارض بسیار جدی شود.

استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: هر چند برخی داروها مانند آرام بخش ها مسمومیت های خفیف تری ایجاد می کنند، اما باید به شدت از این موضوع دوری کرد.

مسمومیت براثر کدام داروها شایع تر است

پژومند در پاسخ به این سوال که مسمومیت براثر کدام داروها شایع تر است، گفت: مسمومیت براثر داروهای مسکن، ضد افسردگی، خواب آور، قلبی و آرام بخش و حتی قرص برنج، شایع تر هستند.

وی یادآور شد: مصرف بی رویه و خودسرانه داروها می تواند زمینه مسمومیت دارویی را در افراد ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری اینکه مصرف بی رویه و زیاد داروها، حتی بی خطرترین آنها می تواند مسمومیت ایجاد کند. ادامه داد: هم مصرف دارو در کشور زیاد است و هم سخت گیری قانع کننده ای برای در اختیار گذاشتن دارو به مردم وجود ندارد، در نتیجه در اغلب خانه مقدار زیادی دارو وجود دارد، لذا افراد همواره در معرض این آسیب هستند.

داروها در دسترس کودکان قرار نگیرد

پژومند به مسمومیت های ناشی از داروها در کودکان اشاره کرد و گفت: داروها را در محیط امنی یا در ظروف مخصوص و تا حد امکان در بسته های خود نگهداری شوند تا در دسترس کودکان قرار نگیرند.

وی ادامه داد: برخی داروها مانند قلبی یا قرص آهن مادران باردار از رنگ های وسوسه انگیزی برای کودکان برخوردار هستند و به همین دلیل باید آنها از دسترس کودکان خارج کرد.

استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برای پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها در کودکان باید داروها را در محل امنی نگهداری کرد، حتما در مقابل کودکان دارو را مصرف نکنیم و نگذاریم آنان با ظروف داروها بازی کنند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: والدین باید به کودکان خود هشدار دهند که داروها خطرناک هستند و از دست زدن و بازی کردن با آنها خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، مسمومیت(intoxication) :مجموعه‌ای از اختلالات بدن است که در اثر جذب ماده‌ای بیگانه که به آن سم گفته می‌شود بروز می‌کند. جذب ماده سمی می‌تواند از راه‌های استنشاق نوعی گاز، بخار، دود یا گرد و غبار، دستگاه گوارشی(خوردن یا آشامیدن)، تماس پوستی(از طریق انتشار از اپی‌درم یا عبور از زخم یا سوختگی)، تزریق در خون صورت گیرد.

مسمویت‌های غذایی اغلب در اثر تکثیر میکروب‌ها یا زهرآزاد شده از آنها (همچون بوتولیسم) یا جذب مواد غیرخوراکی (همچون برخی از قارچ‌ها) ظاهر می‌شوند.

علت مسمومیت‌های دارویی نیز مصرف داروی نامناسب و یا جذب بیش از حد آن است.

 
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره