وزارت علوم: ایران ۲ درصد علم دنیا را تولید میکند
باشگاه خبرنگاران/ معاون آموزشی وزیر علوم گفت: دانشگاههای ایران ۲ درصد علم جهان را تولید میکند و در ۱۲ فناوری برتر دنیا جمهوری اسلامی ایران جزو ۲۰ کشور نخست دنیا هستیم.
قاسم عموعابدینی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در تولید ۹ فناوری برتر دنیا جزو ۱۰ کشور نخست جهان محسوب میشود که ایران در تولید دانشهای حوزه نانو رتبه ۴، در سلولهای بنیادی رتبه ۹ و در حوزه هوافضا رتبه ۵ را در اختیار دارد.
عموعابدینی ادامه داد: همچنین دانشگاههای ما در رشتههایی مانند مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک رتبههای بسیاربالایی را در گروهبندیهای تولید علم و دانش دارد.
معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم دانشگاههای معتبر ایران در تولید علم جمهوری اسلامی ایران گفت: دانشگاه تهران ۹.۵ درصد علم و فناوری و دانشگاه شریف ۴ درصد دانش و فناوری ایران را تولید میکنند و سهم دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) در تولید علم و دانش بالاتر از ۱.۷ درصد است.
عموعابدینی از تدوین طرح تحول نظام آموزش عالی در کشور اضافه کرد: طرح تحول باید ۴ چالش را حل کند که نخستین آن حکمرانی دانشگاه است.
وی با انتقاد از بنیاد نخبگان برای محدود کردن شرایط نخبگی به رتبه زیر ۲ هزار آزمون سراسری تصریح کرد: محدودیت در همه موارد عالی است، ولی در مورد نخبگان باید دربها باز باشد و برای پیشرفت نخبهها بریز و بپاش اشکالی ندارد و غرب این تجربه موفق را داشته و فضا را برای نقشآفرینی نخبگان باز کرده است.
عمو عابدینی با اشاره به طرح اتحادیه اروپا برای جذب نخبگان به همراه خانوادههای آنها در قالب طرح جزیره نخبگان گفت: اتحادیه اروپا امسال ۲۷ میلیارد یورو برای این موضوع بودجه گذاشته تا به نخبه به همراه خانواده و بچههایش اقامت و ویزا میدهد. شرکتهای دانشبنیان ما را به صورت یکجا میبرند.
وی تصریح کرد: از یک دانشگاهی خواستیم که ۲۰ نخبه را در قالب رشتههای مختلف جذب کنند و به ما گفتند باید اینها کدرشته شوند و از طریق کنکور جذب شوند و چنین محدودیتها بیموردی داریم.