نماد آخرین خبر

6 عامل موثر بر قیمت پروفیل

منبع
بازار
بروزرسانی
6 عامل موثر بر قیمت پروفیل

بازار/ چنانچه حوزه کاری شما با ساخت و ساز و صنایع عمرانی در ارتباط باشد، با یک دغدغه مهم یعنی مهیا کردن تجهیزات باکیفیت و اقتصادی مواجه هستید. پروفیل‌ها نیز از جمله اجزای جدانشدنی صنایع به شمار می‌آیند؛ چراکه، این مقاطع در سازه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با آگاهی از عوامل موثر بر قیمت پروفیل قادر خواهید بود تا بهترین نوع پروفیل را بر اساس نیازهای خود خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید. با ما همراه باشید تا 6 تا از مهم ترین عامل های تاثیر گذار را بررسی کنیم.
پروفیل چیست و انواع آن کدام است؟
پیش از پرداختن به قیمت پروفیل می‌بایست تعریف و کاربرد این محصولات را مورد ارزیابی قرار داد. به بیان ساده، به مقاطعی که سطح آن‌ها در یک طول مشخص ثابت باشد، پروفیل گفته می‌شود. این مقاطع می‌توانند به صورت باز یا بسته باشند و انواع مختلفی را شامل شوند. در ادامه کاربرد این محصولات را مشاهده خواهید کرد:

  • پروفیل بسته: این قبیل از پروفیل‌ها به طور گسترده در صنایع ساخت‌وساز و صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پروفیل باز: انواع پروفیل زد، پروفیل سی، پروفیل آبرو، پروفیل مکزیکی، پروفیل فرانسوی و برخی از موارد دیگر در طبقه‌بندی پروفیل‌های باز قرار می‌گیرند. این محصولات که با تنوع بیشتری نیز تولید می‌شوند، در صنایع مختلف نظیر خودروسازی و معماری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 آشنایی با عوامل موثر بر قیمت پروفیل
پروفیل‌های رایج در بازار با استفاده از مواد اولیه مختلفی نظیر آهن، فولاد، استیل، آلومینیوم و ... تولید و به بازار عرضه می‌شوند. وزن و آلیاژ مورد استفاده در پروفیل از جمله مهم‌ترین فاکتورهای قیمت‌گذاری پروفیل محسوب می‌شوند. در ادامه 6 عامل موثر بر قیمت پروفیل را به تفکیک مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
قیمت مواد اولیه برای تولید
قیمت مواد اولیه ساخت پروفیل، قادر است تا به راحتی قیمت نهایی این محصولات را دستخوش تغییر سازد؛ چراکه، پروفیل‌ها با استفاده از آلیاژهای گوناگونی تولید می‌شوند. به طور مثال، قیمت سنگ آهن و دیگر مواد اولیه به صورت غیرمستقیم بر قیمت پروفیل تأثیرگذار هستند.
وزن پروفیل
ضخامت ورق به‌کاررفته در ساخت پروفیل، وزن نهایی آن را تعیین می‌کند. بدیهی است که هرچه ضخامت پروفیل بیشتر باشد، وزن این مقطع نیز افزایش یافته و در نهایت قیمت نهایی آن نیز افزایش می‌یابد. بر این اساس، پروفیل‌های موجود در بازار به 2 گروه سبک و سنگین تقسیم‌بندی می‌شوند.
کیفیت تولید
کیفیت ساخت پروفیل در دسته عامل های تاثیر گذار برقیمت این محصول قرار می‌گیرد. اگرچه ضخامت و وزن پروفیل بیشترین تأثیر را بر روی قیمت این مقطع ایجاد می‌سازد؛ اما ظرافت و کیفیت ساخت این محصول نیز می‌تواند بر قیمت نهایی آن مداخله‌گر باشد؛ لذا ممکن است با یک وزن مشابه، محصولات تولیدشده و ارائه‌شده توسط تولیدکنندگان مختلف کمی متفاوت باشد.


میزان عرضه و تقاضا
همان‌طور که می‌دانید، هرچه قیمت مقطع مورد نظر پایین‌تر و مناسب‌تر باشد، تقاضا برای آن افزایش یافته و هرچه قیمت آن بالاتر باشد، میزان تقاضا کمتر می‌شود؛ با این حال، هنگامی که تقاضا برای پروفیل بالا باشد، حتی تغییرات مختصر در قیمت می‌تواند تغییرات زیادی را در میزان تقاضا ایجاد کرده و این عامل در نهایت نوسانات قیمتی زیادی را پدیدار خواهد ساخت.
البته قابل ‌ذکر است که در صورت عدم کشش تقاضا، تغییر قیمت‌ها تأثیر چندانی را بر روی تقاضا ایجاد نخواهد ساخت. همچنین تا هنگامی که متقاضیان ارزش و قیمت محصول مورد نظر را ایده آل تلقی کنند، آماده به پرداخت بوده و در صورت تغییرات جزئی به روند خرید و فروش آن مقطع ادامه می‌دهند.
هزینه جابجایی و حمل و نقل 
از آنجایی که ایران کشور پهناوری محسوب می‌شود، هزینه‌های مربوط به حمل و نقل نقش پر رنگی در قیمت‌گذاری پروفیل ایفا می‌کند. بدین ترتیب، هرچه مسیر جابجایی این مقطع طولانی‌تر باشد، هزینه بیشتری را نیز ایجاد خواهد ساخت. طبیعتا در هنگام جابجایی امکان بروز مشکلات آب‌و‌هوایی نیز وجود دارد و این عامل نیز می‌تواند قیمت تمام شده را در دستخوش تغییر سازد.
نوسانات ارزی و تأثیر آن بر قیمت پروفیل
در هنگام پرداختن به 6 عامل موثر بر قیمت پروفیل نباید از تأثیرات نوسانات ارزی غافل شد؛ چراکه، در بسیاری از موارد، مواد اولیه ساخت پروفیل‌ها از نوع وارداتی هستند. این مسئله سبب می‌گردد تا قیمت این محصولات تابع ارز جهانی باشد. علاوه بر این، نوسانات ارزی دلار در بازار نیز می‌تواند بر قیمت پروفیل و سایر مقاطع مداخله‌گر باشد.
سایر عوامل تاثیرگذار 
علاوه بر موارد ذکرشده، از تأثیر برخی از عوامل دیگر نیز نباید غافل شد؛ برخی از این موارد به شرح زیر هستند:
هزینه تولید و هزینه منابع انسانی
هزینه‌های مرتبط با پروسه تولید، نظیر نیروی انسانی، انرژی، تجهیزات و تکنولوژی مورد استفاده قادر هستند تا بر قیمت نهایی پروفیل تأثیر بگذارند.
کیفیت ساخت تولیدکنندگان مختلف
تولیدکنندگان پروفیل، این مقاطع را با متریال و کیفیت ساخت متفاوتی روانه بازار می‌کنند؛ به همین دلیل، این محصولات را می‌توان با قیمت‌های متفاوتی در بازار مشاهده کرد.


وجود و عدم وجود واسطه
همانند هر محصول دیگری، وجود واسطه در خرید و فروش پروفیل، می‌تواند موجبات افزایش قیمت این مقاطع را فراهم آورد. طبیعتا هرچه تعداد واسطه بیشتری در خرید وجود داشته باشد، هزینه نهایی نیز افزایش می‌یابد.
شرایط اقتصادی عمومی
عوامل و فاکتورهای مهمی نظیر شرایط اقتصادی، میزان تورم، سیاست‌های دولتی و ... می‌توانند قیمت نهایی پروفیل را کاهش یا افزایش دهند؛ بنابراین، اهمیت موارد مذکور را نباید دست‌کم گرفت.
نحوه استعلام قیمت پروفیل و سایر مقاطع فولادی
همان‌طور که اشاره شد، عوامل متعددی می‌توانند قیمت پروفیل را دچار تغیر سازند. در شرایط کنونی، قیمت این مقاطع به صورت لحظه‌ای تغییر پیدا می‌کند؛ از این رو، بسیاری از افراد در خصوص تشخیص قیمت محصولات مورد نظر خود با مشکل مواجه می‌شوند. برای این منظور وب‌سایت‌های متعددی در این حوزه به عنوان مرجع قیمت‌گذاری عمل کرده و قیمت این محصولات را به صورت لحظه‌ای منتشر می‌کنند. با مراجعه به این مراجع قادر خواهید بود تا انواع پروفیل و سایر مقاطع فولادی را بر اساس شرکت‌های تولیدکننده آن‌ها و به تفکیک وزن و ابعاد مشاهده کرده و تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید.
کلام آخر
انواع پروفیل‌ها از مشخصات و ویژگی‌های ساختاری متفاوتی برخوردار هستند. این محصولات با ابعاد، وزن و مشخصات متفاوتی به بازار عرضه می‌شوند. با آگاهی از 6 عامل موثر بر قیمت پروفیل قادر خواهید بود تا محصول مورد نظر خود را در زمان مناسب خریداری کنید. توجه داشته باشید که تغییر در عرضه و تقاضا، تغییرات ارزی، رویدادهای اقتصادی و سیاسی نیز قادر هستند تا قیمت این محصولات را به صورت لحظه‌ای تغییر دهند؛ لذا برای آگاهی از قیمت پروفیل و سایر مقاطع می‌بایست به وب‌سایت‌های مرجع مراجعه کرده و اطلاعات دقیقی را کسب کنید.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره