مقایسه فلیک با ژاوی در بارسا
ورزش 3/با گذشت یک نیمفصل از حضور هانسی فلیک در بارسلونا، تفاوتهای این تیم نسبت به دو فصل قبل، کاملا مشخص است.
مقایسهها نفرتانگیز هستند. شروع یک مقایسه با این جمله اول طنزآمیز است زیرا هر موقعیتی زمینه و متغیرهای خاص خود را دارد که آن را منحصر به فرد و غیرقابل تکرار میکند. با این حال، روی نیمکت بارسلونا همیشه طوفان بوده است. بیتردید، یکی از سختترین نیمکتها در جهان، اگر نگوییم سختگیرترین. و تعداد کمی توانستهاند با موفقیت در آن دوام بیاورند.
این تابستان یک پروژه ورزشی جدید با رهبری هانسی فلیک به عنوان سرمربی جدید بارسا آغاز شد. مربی آلمانی که در نگاه اول، شاید ارتباط کمی با DNA معروف بارسا داشته باشد، وارد بارسا شد. خروج ژاوی هرناندز به صورت تدریجی پس از دو سال و نیم در این سمت، کل اکوسیستم کاتالان را در انتظار دیدن نحوه مربیگری جانشینش نگه داشت.
ذرهبینها بیش از همیشه دقیق شده بودند و محیط معروف، که فلیک هنوز با آن آشنا نیست، بین حمایت از او یا انداختنش به آتش مردد بود. این مرد آلمانی، با روشی منظم، تنها به کار و آمادهسازی تیمش پرداخت. اولین نظرات خیلی زود رسید: عالی. هفت پیروزی در هفت بازی اول دلیل ستایش از او بود. اما هر چه جلو میرود، پایینتر میآید.
از نظر تاریخی، بارسا چندین افت بین اکتبر و دسامبر داشته است. این امری عادی است اما این افت در سالهای اخیر سابقه کمی داشته و هواداران را نگران کرده است.
علیرغم شروع بینظیر اول فصل، افت کلی تیم مانع از کسب امتیازات شده است. بدین ترتیب، تیم هانسی فلیک نیم فصل اول را با ۳۸ امتیاز - سه امتیاز کمتر از فصل گذشته و ۱۲ امتیاز کمتر از فصل قبل از آن - و در رده سوم به پایان میرساند، در حالی که اتلتیکو مادرید با ۴۱ امتیاز در صدر جدول و رئال مادرید با ۴۰ امتیاز در رده دوم قرار دارند. علاوه بر این دو تیم مادریدی یک بازی کمتر دارند.
البته که علیرغم شکستهای اخیر، روند و نمایش تیم کاملاً امیدوارکننده است. شکست مقابل تیم دیهگو سیمئونه در آخرین ثانیه وقت اضافه و در آخرین بازی سال، احتمالاً یکی از بهترین بازیهایی بود که از تیم هانسی فلیک دیده شد.
نتایج همراهی نمیکنند، اما به نظر میرسد بارسا نقشه راه روشنی دارد و مسیری را که باید طی کند میداند، که قبلاً کمی مبهمتر به نظر میرسید. هدف یکسان است، اما روش رسیدن به آن مشخصتر به نظر میرسد. برخلاف فصول قبل که تیم با وجود کسب نتایج اما نمایشهای نگرانکنندهای داشت.
یکی از تغییراتی که بارسا با آمدن فلیک داشته و برتریاش نسبت به دوران ژاوی را نشان میدهد، عملکرد در لیگ قهرمانان است. با پنج هفته بازی در مرحله جدید لیگی معتبرترین رقابت باشگاهی اروپا، کاتالانها در بین ۳۶ تیم در رده دوم هستند. ۱۵ امتیاز از ۱۸ امتیاز ممکن آنها را پشت سر لیورپول قرار داده است.
بارسا اعتبار خود را در قاره کهن بازیافته است. حذف سخت توسط PSG در یک چهارم نهایی یا حتی عدم صعود از مرحله گروهی در دو فصل قبل، تیم کاتالان را در برابر غولهای اروپایی به شدت آسیبپذیر کرده بود.
حالا پیروزیها مقابل بایرن مونیخ (۴-۱) و بوروسیا دورتموند (۲-۳) تیم کاتالان را به سطح جدیدی در اروپا میرساند و به آنها اجازه میدهد رویاهای بزرگی داشته باشند. یک هشتم نهایی، بدون پلی آف در دسترس است.
یکی دیگر از جنبههای قابل توجه در کار هانسی فلیک به عنوان سرمربی بارسا، موفقیت در احیای برخی بازیکنانی است که فصل گذشته به نظر میرسید از مدار خارج شدهاند. واضحترین مورد رافینیا است، بازیکنی که فصل گذشته در آستانه خروج بود، اما با یک دگرگونی تابستانی جهشی خارقالعاده داشته و به یکی از بازیکنان با فرم فوقالعاده تبدیل شده است. ۱۷ گل و ۱۰ پاس گل (کل فصل گذشته ۱۰ گل و ۱۳ پاس گل)، کاپیتان چهارم تیم و دارای حمایت کامل رختکن.
علاوه بر تثبیت کوبارسی و لامین یامال و همچنین ظهور درخشان مارک کاسادو؛ یکی دیگر از نامهای برجسته در تیم کاتالان در این فصل پدری است. این هافبک به طور قطعی بحران مصدومیتهایش را پشت سر گذاشته و بهترین نسخه خود را در موتور تیم ارائه میدهد. تیم با ریتم او نظم میگیرد و حریفان بینظم میشوند. او توانسته برتری در حد انتظارات را در زمین نشان دهد و نسخهای را ارائه دهد که مدتها بود دیده نشده بود.