قارداشی: برای اولین بار ۳ ایرانی در کاپ آسیا حضور دارند
ایرنا/ رئیس فدراسیون تنیس روی میز گفت: برای اولین بار است که سه ایرانی به کاپ آسیا میروند. تاکنون این اتفاق نیفتاده است. مسابقات کاپ آسیا با حضور ۳۲ نفر برتر آسیا در بخش زنان و ۳۲ نفر برتر آسیا در بخش مردان برگزار میشود.مهردادعلی قارداشی درباره حضور سه ملیپوش المپیکی ایران در کاپ آسیا، اظهار داشت: بر مبنای رنکینگ جهانی، پینگپنگبازان به مسابقات کاپ آسیا دعوت میشوند. سه نفر اول رنکینگ جهانی زنان و مردان در هر منطقه انتخاب شدند که دو نفر از این سه نفر مردان نوشاد و نیما عالمیان هستند و در بخش زنان نیز تنها ندا شهسواری سهمیه حضور در کاپ آسیا را کسب کرد. برای اولین بار است که سه ایرانی به کاپ آسیا میروند. تاکنون این اتفاق نیفتاده است. مسابقات کاپ آسیا با حضور ۳۲ نفر برتر آسیا در بخش زنان و ۳۲ نفر برتر آسیا در بخش مردان برگزار میشود.
وی افزود: رده اول تا سیزدهم پینگپنگبازان زن دنیا از آسیا هستند و رده اول تا پنجم جهان در اختیار چینیها است و از رده ششم تا هشتم ژاپن و از رده نهم تا سیزدهم به ترتیب چین تایپه، کره جنوبی، ژاپن، کره جنوبی و ژاپن حضور دارند. بنابراین اگر مدال آسیایی بگیرید، در واقع مدال جهانی گرفتید. در بخش مردان هم از اول تا دهم جهان چین، ژاپن، فرانسه، برزیل و سوئد هستند که از این ۱۰ نفر هفت نفر از آسیا در فهرست برترینها قرار دارند
رئیس فدراسیون تنیس روی میز اضافه کرد: شانس مدال برای نیما، نوشاد و ندا در کاپ آسیا کمتر از ۱۰ درصد میبینم. زیرا تمامی قهرمانان جهان در این مسابقات حضور دارند. ندا هر چند نفر اول ایران است اما سوم آسیای میانه در رنکینگ جهانی است. این مسابقه سهمیه جهانی ندارد و جایزه بزرگ محسوب میشود و ۴۰۰ هزار دلار پاداش آن است. پس از این مسابقات بچهها به ترکیه، قطر و عمان میروند. بنیامین فرجی هم به مسابقات آلمان، عمان، تونس و دوحه خواهد رفت. شیما صفایی در آلمان است و پریناز حاجیلو و مهشید اشتری در ترکیه هستند.
وی عنوان کرد: ۸۰ اعزام بینالمللی از ابتدای سال تاکنون داشتیم که حدودا پنج نفر در هر اعزام داشتیم و هرچند اعزامهای تک نفره یا دو نفره هم داشتیم. این اعزامها بستگی به هزینه، مسیر و شرایط سفر دارد. به عنوان نمونه سلیمانه عراق چون نزدیک است تعداد متقاضیان آن هم زیاد است. شرق آسیا و شمال آفریقا هزینههای آن بیشتر و تعداد اعزامیها کمتر هستند. ما رتبه ششم در بین فدراسیونهای ورزشی از نظر تعداد نفرات اعزامی هستیم.
قارداشی خاطرنشان کرد: خداراشکر این اعزامها سبب شد تا ۱۰ سهمیه جهانی در سوئد بگیریم. ۸ پسر و ۲ دختر برای اولین بار در رده نوجوانان و جوانان سهمیه جهانی کسب کردند. علت آن هم مشارکت خیلی خوب، حامیان مالی، بخش خصوصی و خانوادهها در کنار منابع دولتی است. فدراسیون جهانی هم اعلام کرده چنانچه بخواهید در فینال مسابقات مهم شرکت کنید، باید مکرر در رویدادهای رنکینگدار حضور یابید و در این صورت رنکینگها ارتقا مییابد. در سوئد ۱۲ کشور برتر دنیا از بین ۲۲۷ کشور انتخاب شدند که ما هم جزو این ۱۲ کشور بودیم. در انفرادی هم ۳۲ نفر دنیا سهمیه گرفتند که ما دو سهمیه جهانی در بخش انفرادی در سوئد داشتیم.
وی اضافه کرد: فدراسیون تنیس روی میز با همت و خرد جمعی و کار تیمی و مشارکت عمومی عملکرد خوبی دارد و ماحصل آن این است که تنها یک فدراسیون توپی و راکتی در المپیک بود. علت اینکه دیگر فدراسیونهای راکتی نمیتوانند سهمیه المپیک را بگیرند این نیست که کم کاری دارند بلکه کار سختی در توپی و راکتی دارند و خداراشکر ما توانستیم به المپیک برسیم و هشتمین بار بود که به المپیک رفتیم. ما هفت دوره سهمیه گرفتیم و یک دوره هم از طریق وایلد کارت به المپیک رفتیم. حالا این شرایط ما را با برخی فدراسیونهایی که بیش از ۵۰ سال نتوانستند به سهمیه برسند، مقایسه کنید.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز در پاسخ به این پرسش که چرا نیما عالمیان در لیگ فرانسه مانند نوشاد عملکرد خوبی نداشت، یادآور شد: نیما عالمیان افتخارات تاریخی به دست آورده و در مسابقات متعدد واقعا درخشیده است و در لیگ فرانسه که بعد از لیگ آلمان جزو بهترین لیگهای دنیاست، قهرمانان خوبی حضور دارند و برخی مواقع امکان پیروزی سخت است و گاهی اوقات او در بعضی مسابقات درخشیده است. ما قدردان این دو برادر هستیم. کسب سه مدال تاریخی در بازیهای آسیای جاکارتا و هانگژو نشان دهنده این است که پینگپنگ در هشت سال اخیر همواره آمادگی کامل خود را حفظ کرده و در صدر فدراسیونهای راکتی به دلیل افتخارآفرینیهای بچههای ما، قرار دارد. افتخارآفرینی در بدمینتون و پینگپنگ در آسیا مانند کسب مدال جهانی بسیار سخت است. امیدواریم بچهها بتوانند در بازیهای آسیایی ناگویا هتتریک کنند. همچنین امیدوارم ردههای پایه در المپیک جوانان سنگال افتخارآفرینی داشته باشند.
وی تاکید کرد: امیدوارم بچههای ما در بازیهای کشورهای اسلامی ریاض که ۲ دوره قهرمان شدند، برای بار سوم هم قهرمان شوند. تداوم افتخارآفرینی و درخشش نیاز به تداوم حمایت دارد. از اعضای هیات رئیسه چون ابراهیم درستی، علیرضا خلیلی نیا، سعید ثمری، حمید احسانی مهر، حمید پارسا، محمدعلی جعفری و وزیری برای حمایتهایی که از ما داشتند، تشکر میکنم. اگر این کمکها در کنار منابع دولتی نباشد، واقعا سخت است. وقتی این افتخارات میآید توقع بیشتر میشود. ما باید نه تنها در بعد قهرمانی بلکه در داوری نسل سازی کنیم. برترین داوران و سرداوران دنیا از ایران هستند و پیشرفتهایی که کردیم بینظیر و تاریخی است. سرداوری مسابقات بزرگسالان آسیا دست یک ایرانی چون سیمین رضایی است که واقعا شایستگی خود را نشان داد.