نماد آخرین خبر

بررسی میانگین سنی در جام جهانی شمشیربازی؛ هشدار برای ایران!

منبع
تسنيم
بروزرسانی
بررسی میانگین سنی در جام جهانی شمشیربازی؛ هشدار برای ایران!

تسنیم/ناکامی تیم شمشیربازی سابر ایران در جام جهانی بلغارستان در حالی رقم خورد که رقبا با جوانگرایی، زنگ خطر را برای کشورمان به صدا در آوردند.
جام جهانی سابر در حالی در بلغارستان به پایان رسید که فرانسه، آمریکا و کره جنوبی جایگاه اول تا سوم را به دست آوردند و چین چهارم شد. رومانی، کانادا، گرجستان، هنگ گنگ، آلمان و ژاپن بالاتر از ایران رده های پنجم تا دهم را به خود اختصاص دادند و تیم ایران یازدهم شد.
تیم سابر در حالی در این مسابقات نتیجه‌ای نامطلوب به دست آورد که در اولین حضور خود در رقابت‌های بین المللی بعد از المپیک پاریس و در الجزایر و در غیاب سابریست‌های صاحب نام به مدال نقره رسیده بود. در همان زمان بسیاری بر این باور بودند که نباید در باد این مدال خوابید و باید پذیرفت که تیم ایران با نفرات اصلی در الجزایر حضور داشت و کشورهای حاضر با نفرات جوان و کم تجربه در این رویداد حاضر شدند تا اینکه واقعیت سابر ایران در بلغارستان به نمایش گذاشته شد.

* عملکردی ضعیف از پایه های ثابت تیم ملی در انفرادی
در بخش انفرادی به جز علی پاکدامن که در جایگاه نهم ایستاد، از سایر نمایندگان کشورمان چیزی جز ناامیدی دیده نشد. فرازد باهر ارسباران که همچنان انتخاب اول و آخر کادر فنی است نود و یکم شد و محمد فتوحی عنوان صد و پانزدهم را به خود اختصاص داد. عرفان شکوهی که چهره جوان تیم است دویستم شد. با توجه به تجربه شکوهی نمی‌توان به جایگاه وی خرده گرفت و قطعا حضور در این میدان برای او یک تجربه ارزشمند خواهد بود.
نیما زاهدی دیگر چهره جوان این تیم بود که اتفاقا بهتر از با تجربه‌های تیم یعنی فتوحی و باهر عمل کرد در رده سی و هشتم ایستاد. وی مقابل حریفش دچار مصدومیت شد و نتوانست رقابت خود را به پایان برساند.
با نگاهی به عملکرد نمایندگان کشورمان در بخش انفرادی مشخص می‌شود که شرایط مناسبی را در شمشیربازی شاهد نیستیم و به جز علی پاکدامن که در جمع 16 نفر برتر جهان حضور دارد، باید همچنان برای حضور بازیکنان سن و سال‌دار تیم ملی در جدول اصلی اضطراب و دلهره داشت.

* ناامیدی در بخش تیمی سابر
در بخش تیمی اما شرایط بحرانی‌تر به نظر می‌رسد. تیم سابر ایران در حالی که همه مطمئن بودند گرجستان را به راحتی شکست می‌دهد و باید در یک چهارم نهایی حریف فرانسه شود با نتیجه 45 بر 36 شکست خورد.
در حالی که جوانگرایی در تیم سابر این روزها به یک کلید واژه تبدیل شده، این تیم گرجستان بود که به بازیکن جوان و ذخیره 22 ساله خود میدان داد در حالی که ایران با همان ترکیب اصلی خود برابر این تیم قرار گرفت. علی پاکامن برابر بازاده 5 بر 3 پیروز شد و برتری ایران در این رقابت ادامه داشت اما شکست 8 بر 2 فتوحی مقابل بازاده حریف را پیش انداخت در نهایت تیم ایران در نخستین گام مغلوب شد.

تفاضل بازیکنان ایران در بازی برابر گرجستان:
علی پاکدامن: صفر
محمد فتوحی: 5-
فرزاد باهر: 4-

اوکراین دومین حریف ایران در این رقابت بود. تیم ایران توانست باز هم با همان ترکیب اصلی خود و بدون میدان دادن به جوانان اوکراین را با نتیجه45 بر 37 شکست دهد.

تفاضل بازیکنان ایران در بازی برابر اوکراین:
علی پاکدامن: 8+
محمد فتوحی: 2+
فرزاد باهر: 2-

در ادامه تیم ملی سابر کشورمان مقابل ژاپن با نتیجه 45 بر 36 شکست خورد. در این دیدار باز هم ایران نتوانست برتری خود را حفظ کند. در حالی که ایران 19 بر 25 از ژاپن عقب بود، پاکدامن 11بر 2 حریف خود را شکست داد و ایران را پیش انداخت اما ادامه باخت های فتوحی و باهر باعث شد علی پاکدامن به عنوان آخرین بازیکن در شرایطی روی پیشت حاضر شود که ایران 40 بر 35 عقب بود. نکته جالب میانگین سنی بازیکنان ژاپن بود؛ کوکوبو 22 ساله، هایوتو تیسوبو، 21 ساله،  کایتو استریتس، 30 ساله ترکیب تیم ژاپن را تشکیل دادند.

تفاضل بازیکنان ایران در بازی برابر ژاپن:
محمد فتوحی: 11-
فرزاد باهر: 6-
علی پاکدامن: 11+

شاگردان رهبری در آخرین دیدار 45 بر 40 برابر مجارستان به برتری رسیدند و با ایستادن در جایگاه یازدهم به کار خود پایان دادند. ماریکو پتروس، 20 ساله و کریستن راب 23 ساله در ترکیب تیم مجارستان حضور داشتند. نکته قابل توجه این بود که ژاتماری و گمسی در بخش تیمی به میدان نرفتند و فرصت به جوانان داده شد.

تفاضل بازیکنان ایران در بازی برابر مجارستان:
محمد فتوحی: 3+
فرزاد باهر: 2-
علی پاکدامن: 7+

در ادامه نگاهی به ترکیب تیم های برتر در این رقابت ها می‌اندازیم:
فرانسه که در این مسابقات بر سکوی نخست ایستاد از سباستین پاتریک 24 ساله، فلیپ پاتریک 27 ساله و ماکسیم پیانفتی 25 ساله بهره برد.
آمریکا نایب قهرمان این دوره اگر چه از هومر و هتکاک، دو بازیکن سرشناس خود استفاده کرد اما در کنار آنها موریل ویلیام 18 ساله را به میدان فرستاد.
کره جنوبی بدون استفاده ا ز سابریست صاحب نام خود یعنی اوه، از پارک سانگوون 24 ساله و جی یون سیم 25 ساله استفاده کرد و به مدال برنز رسید.
چین که در این مسابقات توانست در رده چهارم قرار بگیرد از سه بازیکن جوان در ترکیب خود استفاده کرد.  چن پن شن، 23 ساله، هائوژین، 25 ساله، زیژونگ ژانگ، 20 ساله در این مسابقات برای این کشور به میدان رفتند.
رومانی نیز ولاد کوالیو 19 ساله، رضوان اورساچی 26 ساله را به میدان فرستاد و پنجم شد.
کانادا یک جوان 20 ساله به نام DESROSIERS Olivier را در ترکیب داشت و در جایگاه ششم قرار گرفت.
هنگ‌کنک که در آسیا به یک تیم مدعی تبدیل شده و دراین مسابقات هفتم شد، چان لوک هی، 20 ساله و چین لئونگ 23 ساله را در ترکیب قرار داد.
آلمان با  فردریک کیندلر، 26 ساله، مورتیس شنکل، 18 ساله نهم شد. ژاپن نیز کوکوبو 22 ساله، هایوتو تیسوبو، 21 ساله را در اختیار داشت.
برای ایران در این مسابقات محمد فتوحی 34 ساله، فرزاد باهر 31 ساله و علی پاکدامن 34 ساله به میدان رفتند و عرفان شکوهی 21 ساله در بخش تیمی رنگ پیست را هم ندید و فقط نام او در بین نفرات ایران در بخش تیمی دیده شد.
در شرایطی که محمد هبری، مربی تیم جوانگرایی را اصلی ترین برنامه خود اعلام کرد و به همین بهانه پیش از مسابقات المپیک فدراسیون شمشیربازی و همچنین همبازی سابق و مربی سابق خود یعنی پاکدامن و امین قربانی را مورد نقد قرار داد، در بلغارستان در یک بازی هم به بازیکن جوان تیم اجازه حضور در ترکیب تیم را نداد و محمد فتوحی که بدترین عملکرد را در بین بازیکنان ایران داشت را به یک جوان ترجیح داد. چه بسا شاید اگر یک جوان به جای فتوحی در میدان قرار می گرفت نتیجه ای بهتر حاصل می شد یا اینکه حداقل همین نتیجه برای کشورمان به دست می آمد و این جوان هم صاحب تجربه می شد.
حالا باید منتظر ماند و دید فدراسیون چه برنامه ای برای برون رفت از این شرایط در نظر خواهد گرفت.


ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید