نماد آخرین خبر

جلال چراغپور: فوتبال ایران باید از سرچشمه زلال شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جلال چراغپور: فوتبال ایران باید از سرچشمه زلال شود

ایسنا/جلال چراغپور، مربی و کارشناس فوتبال ایران، به بررسی عملکرد تیم‌های لیگ برتر و کیفیت فنی بازی‌ها پرداخت. او با اشاره به تاثیر حضور بازیکنان خارجی در ایجاد تعادل نسبی بین تیم‌ها، تاکید کرد که فوتبال ایران همچنان با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.
جلال چراغپور، مربی و کارشناس فوتبال ایران در ارزیابی از عملکرد تیم‌ها و کیفیت فنی لیگ نسبت به فصول گذشته گفت: اتفاقی که در لیگ امسال افتاده این است که به دلیل حضور بازیکنان خارجی یک تعادل نسبی بین تیم‌ها رخ داده که هر تیم تقریبا یک تا دو بازیکن خارجی دارد و این بازیکنان کیفیت و سبک خود را دارند و این روی کیفیت بازی‌ها و متعادل کردن آن تاثیرگذار بوده است. در نتیجه بازی‌ها به گونه‌ای پیش می‌رود که یک جرقه از این بازیکنان تبدیل به گل می‌شود و یک تیم برنده می‌شود. آن آرامشی که فوتبال سنتی ما قبل از حضور بازیکنان خارجی داشت به هم خورده و موجی تولید کرده که برای فوتبال ما نیست و برای بازیکنان خارجی لیگ است اما سطح بازیکنان خودمان به شکل قبل است و همان اشکالات قبلی را دارند که رفع نشده و در مواردی دچار کمبود هستیم.
تراکتور و سپاهان در یک سال به این جایگاه نرسیده‌اند
چراغپور درباره اینکه چرا عملکرد تیم‌های سپاهان، تراکتور، فولاد و پرسپولیس خوب بوده اما در مقابل استقلال افت کرده، بیان کرد: دو اتفاق افتاده یک اینکه تراکتور و سپاهان، یک ساله به این جایگاه نرسیده‌اند بلکه آنها در سه سال به آرامی بازیکنان نخبه را شناسایی و جمع‌آوری کرده‌اند. در نتیجه پست‌هایی را از درون فوتبال خودمان جذب کردند و نقاط ضعف خود را با بازیکن خارجی بهبود بخشیدند و در نتیجه این دو تیم، روان بازی می‌کنند. از درون ساختار تیمی پرسپولیس، اجزایی بیرون رفتند که تمام ساختار و معماری تیم را زیر سوال برد و استقلال هم به همین ترتیب. اگر به این تیم‌ها فرصت داده شود و مجددا بتوانند تجدید سازمان کنند یک تا دو سال طول می‌کشد.
با فوتبال روز دنیا فاصله زیادی داریم
مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران درباره ارتقای لیگ و سیاست‌هایی که در حال حاضر در فوتبال ایران حاکم است، اظهار کرد: با فوتبال روز و مدرن فاصله زیادی داریم و باید این را قبول کنیم. با فوتبالی که در دنیا بازی می‌شود خیلی فاصله داریم. از جنبه آمادگی جسمانی، روحی و روانی، سواد بازی، چگونه بازی کردن خود بازیکن و رفتار شخصی خیلی فاصله داریم و این فاصله هم با گفت‌وگو حل نمی‌شود. زمانی این مساله جبران می‌شود که بازیکن ۱۸-۱۷ ساله قابلیت بازی در تیم‌های بزرگ را داشته باشد. در فوتبال ما این اتفاق نمی‌افتد و آن هم به دلیل این است که زیربنای فوتبال ما علمی نیست. زیربنا و پایه‌ فوتبال را باید درست کنیم. اگر آن درست شود در بالا هم می‌توانیم از تولیدات استفاده کنیم اما به نظر نمی‌آید با این خطی مشی‌ای که برای آموزش پایه‌ها داریم به این زودی‌ها متوجه شویم که مشکل از کجاست. 

رییس فدراسیون باید علمی، کلاسیک و زیربنایی فکر کند
این کارشناس فوتبال درباره مهم‌ترین معضلات فوتبال ایران که ریاست بعدی فدراسیون باید آن را حل کند نیز گفت: ۲۰ سال است که این معضلات به وجود آمده‌اند. اینکه شخصیتی که در راس فوتبال قرار می‌گیرد باید علمی، کلاسیک و زیربنایی فکر کند. آقای کفاشیان را داشتیم که اصلا رشته ایشان اجازه نمی‌داد این‌گونه فکر کنند. بعدها با اتفاقاتی که افتاد فراموش کردیم که سرچشمه فوتبال باید زلال شود تا به پایین بیاید، در اینجا هم به همین شکل است. اگر در راس فوتبال فردی قرار گرفت که خودش بازی کرده باشد و دانش داشته باشد، همچنین با فوتبال روز دنیا در تماس باشد و شخصیت فوتبالی داشته باشد، آن زمان فوتبال تغییر می‌کند اما تا وقتی که غیر فوتبالی بیاید و فقط برای اداره امور باشد و روزمرگی بخواهد انجام دهد، همین وضع خواهد بود و تغییری شکل نخواهد گرفت. در بین کاندیداها یک یا دو نفر اگر بیایند ممکن است تغییراتی صورت بگیرد ولی آنها که می‌توانستند تغییر ایجاد کنند در انتخابات حضور ندارند.


ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره