هدف پاراشمشیربازی ایران برای کسب مدال در پاراآسیایی ناگویا
![هدف پاراشمشیربازی ایران برای کسب مدال در پاراآسیایی ناگویا](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/15/2275b159-765c-4405-805b-3fc48ee181bb.jpeg)
تسنیم/ رئیس فدراسیون شمشیربازی گفت: کسب مدال در رشته شمشیربازی در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا، کاری بزرگ و البته کاملاً دستیافتنی است.
به نقل از روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک؛ علیرضا پورسلمان درباره آغاز فعالیت پاراشمشیربازی در فدراسیون این رشته اظهار داشت: با توجه به افتخارآفرینی ملیپوشان پارالمپیکی در عرصههای مختلف و ظرفیت بالای این رشته در کسب مدال، تصمیم گرفتیم این کمبود را جبران کنیم. پس از بررسیهای لازم، فراهمسازی بسترهای مورد نیاز و ایجاد ارتباطات لازم، این رشته بهصورت رسمی آغاز به کار کرد. در نخستین گام، در دیماه، یک دوره مربیگری به میزبانی اصفهان و با حضور "رحیم فالح" از عراق که سابقه تربیت ورزشکاران پارالمپیکی مدالآور را دارد، برگزار شد.
وی تأکید کرد: در پاراشمشیربازی وقتی برای تلف کردن نداریم و رویکرد ما در استعدادیابی، نگاه قهرمانی است. از آنجا که این رشته هم ابزارمحور و هم ساختارمحور است و تجهیزات آن در کشور موجود نیست، فعلاً امکان توسعه همگانی آن وجود ندارد. بنابراین، به دنبال افرادی هستیم که بتوانند در بعد قهرمانی روی آنها سرمایهگذاری کنیم. البته استقبال از هر گروه سنی مورد توجه خواهد بود و هیچ فردی را از ورود به این رشته منع نمیکنیم.
رئیس فدراسیون شمشیربازی افزود: پس از انجام بررسیهای کارشناسی در استانها، افرادی که در حوزه جانبازان و توانیابان فعالتر بودند، به دوره مربیگری دعوت شدند. این دوره در سطح بسیار مطلوبی برگزار شد و همچنان ارتباط بین مربیان و مدرس دوره برقرار است و تبادل اطلاعات ادامه دارد.
پورسلمان در ادامه تصریح کرد: یکی از چالشهای توسعه این رشته، تأمین تجهیزات است. البته لباس و اسلحه این رشته مشابه شمشیربازی افراد غیرمعلول است، اما ویلچر مورد نیاز برای پاراشمشیربازی شرایط خاصی دارد. در خصوص پیست نیز اقدامات مؤثری انجام شده و پس از تدوین دستورالعمل ساخت آن، برای نخستین بار از پیست اختصاصی پاراشمشیربازی، که مطابق با استانداردهای فنی طراحی شده است، رونمایی کردیم.
وی افزود: برای شروع فعالیت عملیاتی این رشته، حداقل 20 پیست در استانهای منتخب باید احداث و تجهیز شود. خوشبختانه، اخیراً در سفر به خوزستان شاهد آغاز جدی و حرفهای این رشته در این استان بودم. همچنین، در استانهای اصفهان، یزد، تهران و کرمان اقدامات خوبی در زمینه استعدادیابی انجام شده است. در حال حاضر، نزدیک به 15 ورزشکار، که بخش قابل توجهی از آنها را بانوان تشکیل میدهند، فعالیت حرفهای خود را آغاز کردهاند.
رئیس فدراسیون شمشیربازی اظهار داشت: چنانچه شرایط مناسب از نظر تجهیزات و امکانات فراهم شود، با بهرهگیری از فضای پرشور و پویایی که شکل گرفته، میتوانیم در بازیهای پاراآسیایی ناگویا عملکرد خوبی داشته و افتخار آفرین باشیم. کسب مدال در ناگویا، کاری بزرگ، اما کاملاً دستیافتنی است. امیدوارم همانطور که در بخش المپیکی این رشته در بازیهای آسیایی حضور موفقی داشتهایم، در بخش پارا نیز شاهد افتخارآفرینی ملیپوشان باشیم.
وی همچنین افزود: ورزشکارانی که شناسایی شدهاند، حداقل دو تا سه ماه برای آموزشهای اولیه نیاز دارند. سپس، در مرحله نخست، محک اولیه آنها در سطح مسابقات استانی انجام میشود و برترینهای این رقابتها به اردوی تیم ملی دعوت خواهند شد. با توجه به محدودیت زمانی، برای تشکیل تیم ملی جهت حضور در بازیهای ناگویا، ناچار به اجرای برنامهای فشرده و گلخانهای هستیم.
پورسلمان در خصوص شرایط فعالیت در این رشته گفت: پاراشمشیربازی، مانند شمشیربازی، در سه اسلحه سابر، اپه و فلوره برگزار میشود. ورزشکاران در دو بخش A و B کلاسبندی میشوند و لازم است که دست مسلح و بدن آنها سالم باشد. کلاسبندی پزشکی بر اساس نوع معلولیت ورزشکاران در دو بخش فوق انجام میشود.
وی تأکید کرد: پاراشمشیربازی، بهعنوان رشتهای با ظرفیت بالا، میتواند نقش کلیدی در موفقیت کاروانهای اعزامی کشورمان به بازیهای پارالمپیک و پاراآسیایی داشته باشد. این رشته در دو بخش تیمی و انفرادی و در دو کلاس مختلف، مجموعاً 72 مدال را شامل میشود که عدد قابلتوجهی است.
پورسلمان در پایان گفت: خوشبختانه هیاتهای شمشیربازی در بسیاری از استانها فعال هستند و علاقهمندان به پاراشمشیربازی میتوانند با مراجعه به این هیاتها شرایط خود را برای آغاز فعالیت بررسی کنند. ما به دنبال جذب ورزشکاران مستعد برای این رشته هستیم و هر اقدامی که موجب تسهیل این فرآیند شود، انجام خواهیم داد.