نماد آخرین خبر

هشدار به تماشاگران؛ محرومیت لحظه‌ای و شناسایی!

منبع
ورزش 3
بروزرسانی
هشدار به تماشاگران؛ محرومیت لحظه‌ای و شناسایی!

ورزش 3/دبیر ستاد استانداردسازی ورزشگاه‌های ایران توضیحاتی درباره آخرین وضعیت استادیوم‌ها و شرایط حضور تماشاگران ارائه داد.
  روزگاری پرتاب نارنجک در استادیوم‌های فوتبال ایران، بزرگترین چالش مسؤولان برگزاری مسابقات بود؛ اما نه‌تنها این چالش به‌درستی مدیریت نشد بلکه این داستان تلخ با اتفاقات عجیب‌تر، رشدی غریب پیدا کرد تا مخاطبان تلویزیونی، در جریان یک بازی شاهد انواع و اقسام رفتارهای غیراستاندارد و نامأنوس با حوزه‌های فوتبال و اخلاق از سمت سکوها باشند.
نکته تعمق‌برانگیز اینجاست که تمام این اتفاقات با حضور نیروهای امنیتی و پلیس و باوجود حساسیت‌های آنها نسبت به چنین رفتارهایی درحال شکل‌گیری است.
چالش بزرگ پرخاشگری در ورزشگاه‌ها این روزها به قدری افزایش یافته که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران، بزودی به بزرگترین معضل فوتبال تبدیل خواهد شد.
اهالی فوتبال می‌گویند اگر با این ناهنجار، برخورد مناسب صورت نگیرد، قطعاً با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم شد که حاصل آن محرومیت‌ها و جرائم سنگین مالی برای همه اضلاع برگزاری بازی‌ها خواهد بود. بروز رفتارهای نامناسب از سوی برخی تماشاگران سبب شده نه‌تنها در پیکارهای داخلی بلکه در میزبانی‌های بین‌المللی نیز شاهد اتفاقات عجیب در استادیوم‌ها باشیم.
در چنین شرایطی بنا به تصمیم مدیران فدراسیون فوتبال قرار است در سه هفته پایانی مسابقات لیگ برتر در فصل جاری به صورت آزمایشی، مسئولیت تأمین امنیت داخلی رقابت‌ها به باشگاه‌ها سپرده شود و از لیگ آینده به صورت کامل همه چیز در اختیار باشگاه‌ها خواهد بود تا دیگر در کاسه استادیوم‌ها پلیس را در جریان برگزاری بازی نبینیم.

داوود رفعتی، دبیر ستاد استانداردسازی ورزشگاه‌ها درباره اجرای این طرح به ایران ورزشی گفت: «در تمام دنیا مسئولیت برگزاری بازی‌ها، حفظ امنیت، بلیت‌فروشی، کنترل هواداران، نشستن هواداران روی صندلی مخصوص خود و مسائلی از این دست، زیر نظر باشگاه‌ها انجام می‌شود و پلیس به هیچ عنوان در کاسه استادیوم نقشی در امور اجرایی ندارد، از آنجا که ما باید ساختار حرفه‌ای را طبق قوانین جهانی به اجرا درآوریم در سه هفته پایانی مسابقات به صورت محدود این کار را اجرا می‌کنیم و از فصل آینده در تمام ورزشگاه‌های لیگ برتر این تصمیم، عملیاتی خواهد شد.»
او ادامه داد: «ما در طول ماه‌های اخیر جلسات متعددی را برگزار کردیم. قرار است توسط پلیس، به همیاران هواداران آموزش‌های کامل داده شود تا آنها آشنایی لازم با مأموریت‌های خود را پیدا کنند تا هر یک از آنها بتواند 100تماشاگر را کنترل کند. همین‌طور فرایند بازرسی بدنی، کنترل بلیت، کنترل همخوانی شماره بلیت با شماره صندلی، کنترل هوادار در جریان بازی و... توسط این افراد انجام خواهد شد.»
اگر باشگاهی قادر به انجام این طرح نباشد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ رفعتی برای این پرسش هم جواب دارد: «هر باشگاهی مسئولیت کنترل سکوها و استادیوم‌ها را برعهده نگیرد، قطعاً امتیاز همراهی تماشاگران را از دست خواهد داد. این طرح برای تمام باشگاه‌ها یکسان اجرا می‌شود و هیچ مدیری نمی‌تواند از اجرای آن سرباز بزند. باشگاه‌ها تنها به این شرط می‌توانند از حضور تماشاگران خود برخوردار شوند که طرح را مطابق آیین‌نامه اجرا کنند.»
آیا سامانه فروش بلیت الکترونیک به‌گونه‌ای است که این طرح به درستی اجرا شود؟ رفعتی در این باره ابراز کرد: «در فرآیند بلیت‌فروشی، شماره و جایگاه صندلی هنگام خرید بلیت مشخص می‌شود. به همین دلیل دیگر کسی نمی‌تواند بجز صندلی خود روی صندلی دیگری بنشیند.»
او یاد آور شد: «ما در حال حاضر در تمام ورزشگاه‌ها از سامانه بلیت‌فروشی الکترونیکی برخورداریم؛ این سامانه با هماهنگی‌های به عمل آمده به سامانه ثبت احوال متصل است و کسانی که مرتکب تخلفات انضباطی شوند و از ورود به استادیوم‌ها محروم هستند دیگر نمی‌توانند به ورزشگاه بیایند، هر کسی هم که بلیت خریداری کرده برای تماشای مسابقه باید روی صندلی خود بنشیند تا اگر تخلفی رخ داد همه چیز شفاف باشد.»


ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره