یاری: قرارداد کشتیگیران شفاف نیست

مهر/رئیس سازمان لیگ کشتی گفت: متأسفانه قرارداد کشتیگیران شفاف نیست و ما اهرم فشاری روی قراردادهای داخلی نداریم.
با وجود اینکه پنج ماه از مسابقات لیگ برتر کشتی فرنگی گذشته و تیم شهرداری مسجد سلیمان که اولین حضور خود را در لیگ برتر کشتی فرنگی تجربه کرد و به عنوان قهرمانی رسید اما هنوز نتوانسته حق و حقوق کشتیگیران خود را پرداخت کند و همین موضوع باعث اعتراض کشتیگیران این تیم شد.
حمید یاری رئیس سازمان لیگ کشتی در پاسخ به این سوال که چه تضامینی از لیگهای حاضر در لیگ برتر کشتی فرنگی میگیرند و در واکنش به عدم پرداخت بدهی به کشتیگیران چه تدابیری در نظر دارند، گفت: تیمهایی که به صورت باشگاه در لیگ برتر کشتی شرکت میکنند با توجه به اینکه دارای رزومه حقوقی هستند بنابراین برای تضمین نمیتوانیم از آنها چک بگیریم. در حالی که اگر شخص قصد تیمداری داشته باشد تضامین لازم را از او در قالب چک دریافت میکنیم.
وی ادامه داد: اما تیمهایی که به صورت باشگاهی ساختار مشخصی دارند، وقتی نامه آمادگی حضور در لیگ را از سوی اداره کل و هیئت استان مربوطه برای ما ارسال و آنها هم تأیید میکنند، به نوعی ضمانت است و ما میتوانیم پیگیری کنیم و برای وصول مطالبات کشتیگیران وارد عمل شویم.
رئیس سازمان لیگ کشتی عنوان کرد: از تیم شهرداری مسجد سلیمان تاکنون تنها محسن نژاد به سازمان لیگ مراجعه کرده و هنوز هیچ کشتیگیری برای شکایت از عدم پرداخت مطالبات به سازمان لیگ نیامده است. معمولاً دوستان قبل از اینکه به ما مراجعه کنند در فضای مجازی یا رسانهها صحبت میکنند. در حال حاضر تنها محسن نژاد به صورت تلفنی با من صحبت و یک نامه هم ارسال کرده که ما آن را به هیئت مربوطه استان ارسال کردیم تا پیگیریهای لازم را انجام دهند.
یاری عنوان کرد: طبق قوانین فدراسیون کشتی و کمیته انضباطی کشتیگیران باید به صورت انفرادی همراه با قراردادی که با باشگاه مربوطه منعقد کردند، برای عدم پرداخت مطالبات خود شکایت کنند. در واقع کشتیگیران نمیتوانند به صورت گروهی شکایت و اعتراض کنند. اگر آنها به صورت فردی مراجعه کنند و طبق مدارک آن را به کمیته انضباطی ارجاع میدهیم و پس از ابلاغ به باشگاه از مراجع قضائی، کار به توقیف حساب و اموال میرسد.
رئیس سازمان لیگ کشتی تأکید کرد: هنوز کشتیگیران شهرداری مسجد سلیمان به سازمان لیگ مراجعه نکردند، البته که آنها به دنبال این هستند که این موضوع را کدخدامنشانه حل و فصل کنند. من به آقای محسن نژاد هم اعلام کردم هر کدام از کشتیگیران که نسبت به حق و حقوقشان معترض هستند، همراه با قرارداد خود به سازمان لیگ مراجعه کنند و پس از بررسی ما به کمیته انضباطی ارجاع داده شوند و پس از آن از طریق مراجع قضائی پیگیری کنند.
یاری در پاسخ به این سوال که آیا تیمهای دیگری در کشتی آزاد و فرنگی هستند که چنین شرایطی دارند و مطالبات کشتیگیران را پرداخت نکردند، گفت: من بارها به این موضوع تأکید کردم که یکی از ضعفهایی که لیگ کشتی دارد این است که قراردادها شفاف نیست. یعنی کشتیگیر آن توافقی را که با باشگاه مورد نظر انجام داده در سازمان لیگ روی کاغذ نمیآورد. برخی از کشتیگیران در سازمان لیگ حداقلترین قرارداد را امضا میکنند ولی در باشگاه یک قرارداد داخلی میبندند که رقم آن به مراتب بالاتر است و ما اطلاعی از آن نداریم. در چنین شرایطی اهرم فشار هم روی قرارداد داخلی وجود ندارد و به همین خاطر نمیتوانیم از نظر قضائی پیگیری کنیم و خودشان باید پیگیری موضوع باشند.
رئیس سازمان لیگ کشتی عنوان کرد: تاکنون هنوز هیچ اعتراضی از سایر کشتیگیران در تیمهای دیگر نداشتیم البته به صورت محدود در حد یک دو نفر به ما مراجعه کردند اما بخش اعظم آنها در فضای مجازی مطرح شده و چیزی به صورت مکتوب به ما نرسیده است.یاری در مورد برنامههای سازمان لیگ در سال ۱۴۰۴ گفت: ما همچون سنوات گذشته شروع کار را با لیگ دسته یک میزنیم. با توجه به اینکه مسابقات جام تختی در کشتی آزاد و فرنگی تقریباً یک ماه با هم فاصله دارند، برنامهریزی برای این مسابقات انجام دادیم. رقابتهای جام تختی کشتی آزاد در نیمه دوم اردیبهشت ماه برگزار میشود، بنابراین در اواخر اردیبهشت ماه قرعه کشی لیگ دسته اول را انجام میدهیم و اوایل خردادماه هم مسابقات را برگزار میکنیم.
وی گفت: مسابقات جام تختی فرنگی هم ۲۱ خردادماه برگزار میشود؛ بنابراین رقابتهای دسته یک کشتی فرنگی اواخر خردادماه قرعهکشی میشود و نیمه اول تیرماه مسابقات لیگ دسته یک را شروع میکنیم و پس از آن لیگهای پایه در نوجوانان و خردسال برگزار میکنیم. مسابقات لیگ برتر کشتی آزاد و فرنگی هم بعد از رقابتهای جهانی کرواسی تشکیل خواهیم