نماد آخرین خبر

توکلی: شرایط پاراوزنه‌برداری در بازی‌های کشورهای اسلامی منصفانه نیست

منبع
مهر
بروزرسانی
توکلی: شرایط پاراوزنه‌برداری در بازی‌های کشورهای اسلامی منصفانه نیست

مهر/سرمربی تیم ملی پاراوزنه‌برداری گفت: متأسفانه با توجه به تغییرات صورت گرفته شرایط تیم پاراوزنه‌برداری در بازی‌های کشورهای اسلامی منصفانه نیست و تعداد مدال‌ها محدود شده است.
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین شرایط اردوی تیم ملی پاراوزنه‌برداری پس از پارالمپیک گفت: بعد از پارالمپیک پاریس یک وقفه‌ای تا شروع برگزاری اردوها به وجود آمد که متأسفانه این یک معضل است که باید فکری به حال آن کرد. ما قصد داشتیم در سال ۴۰۳ دو اردو برگزار کنیم، اما به دلیل شرایط سخت و مشکلات هماهنگی محقق نشد. در نتیجه نتوانستیم اردوها را برگزار کنیم. البته بچه‌ها خودشان تمرینات را پیگیری کردند و ما هم در جریان بودیم. ورزشکاران باانگیزه وضعیت بهتری داشتند و به تمرینات را ادامه دادند. اما شرایط به گونه‌ای بود که نتوانستیم به شکل سازمان‌دهی‌شده اردوهای کامل و هماهنگ داشته باشیم.

امیدواریم در مسابقات جهانی با ترکیب کامل برویم
وی گفت: مصدومیت‌های کهنه در این چهار سال، واقعاً ما را اذیت کرده است و فضای تمرین را برای ما سخت‌تر کرده است. اما اردوی ما در فروردین ماه شروع شد و تقریباً روز چهارشنبه، آخرین روز این اردو خواهد بود. بچه‌ها پس از این اردو، به مدت ۱۰ تا ۱۲ روز زیر استراحت خواهند بود و پس از آن، ان‌شاءالله دوباره تمرینات به صورت منظم آغاز خواهد شد. فکر می‌کنم اردو بعدی از اوایل خرداد ماه شروع شود. در این اردو سعی کردیم به تمامی بچه‌ها، به‌ویژه کسانی که در مسابقات قهرمانی کشور نتایج خوبی کسب کرده‌اند، فرصت داده شود. با توجه به اینکه زمان داریم، سعی کردیم از تمامی فرصت‌ها استفاده کنیم. در اردوهای اول، برخی از بچه‌های قدیمی‌تر به دلیل مشکلات خاص خود نتوانستند حضور داشته باشند، اما از کیفیت کار آن‌ها مطلع هستیم و مطمئنیم که در ادامه روند خوبی خواهند داشت. برنامه‌ریزی ما برای مسابقات مصر ادامه دارد و امیدوارم بتوانیم با تیمی کامل به آنجا برویم و با قدرت به مسابقات ادامه دهیم.


شرایط ما در بازی‌های کشورهای اسلامی سخت شده است
وی تاکید کرد: ما باید با یک تیم کامل به مسابقات برویم و این بسیار مهم است، چون اگر هر کسی مسابقات جهانی را از دست بدهد، عملاً در سه سال و نیم آینده نمی‌تواند به تیم ملی راه یابد و در مسابقات جهانی یا پارالمپیک در آینده حضور پیدا کند. این مسابقات در واقع یک گذرگاه حیاتی هستند که همه بچه‌ها باید برای کسب سهمیه و حضور در پارالمپیک در آن شرکت کنند. مسابقات جهانی امسال از ۲۰ تا ۲۷ مهرماه جاری برگزار خواهد شد، اما بعد از آن، از ۱۶ آبان ماه، مسابقات کشورهای اسلامی برگزار می‌شود. در این مسابقات، سه رشته از فدراسیون توانیابان حضور خواهند داشت. این موضوع شرایط را کمی تغییر کرده و قوانین و بخشنامه‌هایی که جدیداً منتشر شده شرایط ما را برای بازی‌های کشورهای اسلامی کمی سخت کرده است.

شرایط پاراوزنه‌برداری منصفانه نیست
توکلی در خصوص شرایط بازی‌های کشورهای اسلامی اظهار داشت: شرایط برای ما در این مسابقات به‌طور واقعی منصفانه نیست. برای مثال، در اوزان پایین تا اوزان میانه، تنها یک نفر می‌تواند از هر دسته شرکت کند، یعنی از وزن ۵۴ تا ۷۲ کیلوگرم، فقط یک نفر می‌تواند نماینده باشد. همینطور از وزن ۸۰ کیلوگرم تا فوق سنگین، تنها یک نفر می‌تواند حضور داشته باشد. یعنی عملاً دو وزنه‌بردار آقا و دو وزنه‌بردار خانم می‌توانیم داشته باشیم این موضوع کار را برای ما سخت کرده است.

شانس کسب دو مدال طلا داریم
وی گفت: در این مسابقات تنها دو مدال طلا وجود دارد که در نهایت شش مدال در دو دسته مختلف تقسیم می‌شود. این شرایط به گونه‌ای است که در دسته‌های پایین و بالا، رکوردهایی که ورزشکاران می‌زنند، امتیازهای آن را حساب می‌کنند و طبق یک جدول محاسبه می‌شود. بنابراین هر کسی با توجه به وزن بدن و وزنه‌ای که می‌زند، امتیازاتی کسب می‌کند و بر اساس آن، قهرمانان در دسته‌های پایین یا دسته بالا مشخص می‌شوند.در واقع، تنها یک مدال طلا برای اوزان پایین تا میانه و یک مدال طلا برای اوزان میانه تا بالا وجود دارد. این شرایط عملاً کار را خیلی سخت می‌کند، چرا که همه ورزشکاران در این دسته‌ها با هم رقابت می‌کنند و دیگر خیلی مهم نیست که در چه دسته وزنی قرار دارید.
توکلی در خصوص شرایط رقابت‌ها و تأثیر آن بر وضعیت تیم ملی گفت: در بازی‌های کشورهای اسلامی، تنها چیزی که مهم است، کسب بالاترین رکورد و امتیاز است. این شرایط کار را سخت می‌کند، چرا که کسب چهار مدال به‌نظر نمی‌رسد کار بزرگی باشد. در این مسابقات، عربستان به عنوان میزبان است و از کل دنیا ۴۸ نفر از تیم پاراوزنه‌برداری به کشورهای اسلامی دعوت شدند. از این ۴۸ نفر، ۴۴ نفر از کشورهای مختلف خواهند بود و چهار نفر دیگر به‌طور ویژه، به میزبان یا کسانی که کارت مخصوص یا دعوت‌نامه دارند، تعلق می‌گیرند.

اولویت ما مسابقات جهانی است نه بازی‌های کشورهای اسلامی
وی افزود: مسابقات پاراوزنه‌برداری کشورهای اسلامی نزدیک به ۲۰ تا ۲۵ روز پس از مسابقات جهانی برگزار می‌شود. این شرایط زمان‌بندی چالش‌هایی برای ما ایجاد می‌کند. به همین دلیل، ما بیشتر تمرکز خود را بر روی مسابقات جهانی گذاشته‌ایم، چون اکثر بچه‌هایی که برای آینده و پارالمپیک برنامه‌ریزی داریم، باید در مسابقات جهانی حضور داشته باشند. هدف ما این است که بهترین کیفیت خود را در مسابقات جهانی به نمایش بگذاریم و در ادامه در مسابقات کشورهای اسلامی نیز با توجه به حساسیت‌های موجود برای کشورمان، تلاش کنیم بهترین عملکرد را ارائه دهیم. این موضوع را با توجه به جلسات مشترک با آقای وزیر و علی‌نژاد به دقت پیگیری می‌کنیم.

 

پاراوزنه‌برداران شانس خود را از دست می‌دهند
توکلی عنوان کرد: ما تمام تلاش خود را می‌کنیم که بالاترین کیفیت را در مدال‌آوری و نتیجه‌گیری داشته باشیم، اما متأسفانه ساختار موجود در این سیستم غیرمنصفانه است. معمولاً در این نوع سیستم‌ها، خیلی از فرصت‌ها از ورزشکاران گرفته می‌شود. با رکورد بالا و وزن پایین، این روند ممکن است باعث شود که برخی از ورزشکاران نتوانند به حق خود دست یابند. در ورزش حرفه‌ای، یک بخش به نام شانس هم وجود دارد. گاهی اوقات یک قهرمان می‌تواند از شرایط و شانس ورزشی‌اش بهره‌برداری کند، اما متأسفانه در شرایط کنونی، این مسائل به نفع ما در نظر گرفته نشده و واقعاً کاری از دست‌مان برنمی‌آید.
وی گفت: تنها امیدواریم که تا آن زمان کیفیت خوب و مناسبی پیدا کنیم و بچه‌ها بتوانند با رکوردهای عالی خود، فضایشان را بازگردانند. بعد از پارالمپیک بچه‌ها از نظر روحی و فنی تحت فشار بوده‌اند. یک بخش از این وضعیت مربوط به مصدومیت‌های مکرر آنهاست و بخش دیگر به مسائل روحی و روانی مربوط می‌شود. وقتی چهار سال پشت سر هم باید برای مسابقات آماده شوید، تمرینات فشرده انجام بدهید تأثیرات روانی خود را دارد. در حال حاضر اردوها با جدیت در حال پیگیری است و این شرایط، به‌ویژه برای نفرات جدیدی که به تیم اضافه شده‌اند، کار را سخت می‌کند.


تیم پاراوزنه‌برداری در حال پوست اندازی است
سرمربی تیم پاراوزنه‌برداری عنوان کرد: خدا را شکر امسال با کیفیت خوب شروع کردیم و با جدیت کار می‌کنیم. امیدوارم که این ورزشکاران که تازه حضور پیدا کرده‌اند، قدر این موقعیت‌ها را بدانند و از این فضا برای رشد و پیشرفت خود بهره‌برداری کنند. ما فرصتی به همه داده‌ایم تا بتوانند خود را پیدا کنند و شرایط بهتری را برای خود رقم بزنند. امیدوارم که بتوانیم به تیم بزرگسالان نیز کمک کنیم. نفرات جدیدی که به تیم ملحق شده‌اند، کیفیت خوبی دارند و این برای ما امیدوارکننده است. تیم ما در حال پوست‌اندازی است و باید از این فرصت حضور در اردوها نهایت استفاده را ببرند. هر کسی باید از شانس خود و این فضای به‌وجود آمده به نحو احسن بهره‌برداری کند.
حسین توکلی در پایان گفت: ما به تمامی کسانی که در قهرمانی کشور موفق به کسب نتیجه شده‌اند و به‌عنوان استعداد شناخته شدند، فرصت حضور در اردوها را داده‌ایم. حتی کسانی که در گذشته فرصت حضور در اردوها را از دست داده بودند، سعی کردیم در این اردوها حضور داشته باشند. با جمعیت بیشتری سعی کردیم کار خود را ادامه دهیم، اگرچه این ممکن است کمی سخت باشد، اما معتقدم این از خودگذشتگی کادر فنی و فدراسیون است که انصاف و عدالت را رعایت کرده تا این شانس به ورزشکاران داده شود. ممکن است برخی از استعدادها بتوانند کارهای حرفه‌ای و بزرگی انجام دهند.


ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید