اقبالی: سهماه پیش برای حضور در آکادمی استقلال با من صحبت شد

آنا/مدرس فیفا و کارشناس فوتبال گفت: به دنبال تدوین یک برنامه جامع و راهبردی با مشورت از متخصصان دانشگاهی برای آکادمی استقلال بودیم.
مسعود اقبالی در خصوص اینکه گفته می شود صحبتهایی با وی برای حضور در آکادمی استقلال به عنوان مدیرفنی شده در گفتوگو با خبرگزاری آنا گفت: واقعیت این است که حدود سه ماه پیش علیرضا اسدی با من تماس گرفت و در آن تماس، تنها در همین حد با من صحبت شد که من به دنبال تدوین یک برنامه جامع و راهبردی برای آکادمی باشم و من هم به طور ضمنی پذیرفتم، اما گفتم که فرصتی بدهید تا بتوانم با برخی افراد دانشگاهی که در این حوزه تخصص دارند رایزنی کنم تا بتوانیم آن طرح جامع را بنویسیم، آن هم صرفاً برای آکادمی فوتبال باشگاه استقلال. این موضوع در همین حد باقی ماند و بعد از آن دیگر هیچ خبری نشد، یعنی نه از سوی اسدی با من تماس گرفته شد و نه من با او تماسی گرفتم. برای همین موضوع تا الان مسکوت مانده و فعلاً چیزی بیش از این نمیتوانم بگویم.
آکادمی فوتبال و مدرسه فوتبال تفاوت دارند
وی افزود: در این سه ماه هیچگونه تماس مجددی چه از طریق باشگاه استقلال و چه از جانب علیرضا اسدی با من گرفته نشده است. باشگاه استقلال بههرحال باشگاه بزرگی است و توان مالی لازم برای راهاندازی یک آکادمی واقعی را دارد؛ البته به شرطی که بتواند زیرساختهای لازم را فراهم کند. تفاوت بین آکادمی و مدرسه فوتبال بسیار زیاد است. آکادمی یعنی فضایی وسیع با امکانات کامل شامل خوابگاه، سالن غذاخوری، مدرسین تخصصی، آموزش شبانهروزی، برای ردههای سنی مختلف، و البته در رشتههای مختلف که یکی از آنها فوتبال است، که برای ما هم طبیعتاً در اولویت نخست قرار دارد.
آکادمی ترکیبی از موضوعات فنی، باید ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای است
اقبالی در خصوص آمادگی برا پذیرش این مسئولیت گفت: آمادهام که کارم را در این حوزه آغاز کنم، مشروط بر اینکه حمایتهای لازم انجام شود. ضمن اینکه باید نیروهای متخصصی را گزینش کنیم تا در ردههای سنی مختلف مدارس فوتبال نظارت دقیق و علمی داشته باشند. این کار بسیار دشوار و پیچیدهای است، چرا که علاوه بر الزامات فنی، باید ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای آن نیز مورد توجه قرار گیرد. در رأس همه این مسائل، نیاز به حضور نیروهای متخصص، کارآزموده و مدرسینی است که بتوانند از ابتدا آموزش را بهدرستی برای این بچهها پایهگذاری کنند. اینها مواردی است که باید به آنها توجه ویژه شود. حالا اگر تماسی با من گرفته شود، طبیعتاً باید بنشینیم، صحبت کنیم و ببینیم چه کاری میتوان انجام داد.
فوتبال ما در آسیا به درجه دو و سه تنزل یافته است
اقبالی خاطرنشان شد: آرزوی من این است که تفکری بنیادی، محوری و راهبردی برای فوتبال کشور تدوین شود. این مسئله نیازمند آن است که سیاستگذاران کشور توجه ویژهای به ورزش و بهویژه فوتبال داشته باشند. متأسفانه در حال حاضر فوتبال ما در سطح آسیایی، شاید بتوان گفت به درجه دو یا سه تنزل یافته و در حال فروپاشی است. برای بازگشت به روزهای اوج گذشته، باید همه باشگاههای ما دارای آکادمی واقعی باشند و به ردههای نونهال و نوجوان خود توجه ویژهای کنند. مسابقات در این ردهها باید برگزار شود. اما آنچه امروز شاهد آن هستیم، نوعی حرکت شبهآموزشی است. بهعنوان مثال، همین امروز شنیدم که هیات فوتبال استان در حال تشکیل تیم نوجوانان برای مسابقات آینده است و از هیاتهای استانی خواسته شده بازیکنان جوانی را معرفی کنند.
حرکات مافیایی در فوتبال پایه باید شناسایی شود
اقبالی در پایان گفت: این روش، یک حرکت گلخانهای است که اصلاً درست نیست. در گذشته، مسابقات نونهالان و نوجوانان در سطح آموزشگاهی برگزار میشد و از دل همان رقابتها، بازیکنان تیم ملی شناسایی میشدند. اما اکنون این روند به گونهای شده که زمینه را برای لابیگریها و حرکتهای مافیایی فراهم کرده است و آنکه باید شناسایی شود، از گردونه خارج میماند. نتیجهاش هم همین شکستهایی است که در همه ردههای سنی در مسابقات مختلف تجربه میکنیم.