هاشمیطبا: روند تیم ملی با هدایت کارلوس کیروش خوب نبوده است
بروزرسانی
ايسنا/ سيدمصطفي هاشميطبا انتقادهايش را نسبت به اواضاع مديريتي فدراسيون فوتبال مطرح کرد. او با اشاره به شکست تيم ملي برابر ازبکستان صحبتهايش را اينگونه آغاز کرد: تيم ما در بازيهاي رفت برابر ازبکستان و کره جنوبي خوب نبود اما برد و البته در بازي برگشت با وجود برتري نسبت به حريف اما نتيجه را به ازبکها واگذار کرد در مجموع روند تيم ملي با هدايت کارلوس کيروش خوب نبوده است. به هر شکل فدراسيون هم مسوول اصلي آن است. اين کارشناس مديريتي در ورزش ادامه داد: وقتي ما مانند کشورهاي مطرح اروپايي يا حتي مثل قدرتهاي اول آسيا چون ژاپن برنامهريزي کنيم، ميتوانيم انتظار داشته باشيم در آينده نتيجه بگيريم نه اينکه با زور برنامه ليگ را بهم بزنيم، انگيزه بازيکنان باشگاهي را کم کنيم و همه چيز را از روند منطقياش خارج کنيم! اين روشها از اصول سياستگذاري و مديريت فوتبال در دنيا ارتباطي ندارد و ضمانتي هم براي نتيجه گرفتن از آن وجود نخواهد داشت. هاشميطبا به تاثير ليگ در پويايي تيم ملي اشاره کرد و افزود: معتقدم اگر با آمادهترين نفرات ليگ در مسابقات حاضر ميشديم، قطعا نتايج بهتري ميگرفتيم. براي کسي قابل پذيرش نيست که مثلا بازيکني که گفته شده در باشگاهش تن به تمرين نميدهد، بتواند بازيکن آمادهاي براي تيم ملي باشد، آن وقت در مقابل، بهترين گلزن ليگ جزو 18 بازيکن تيم ملي نيست!
رييس اسبق سازمان تربيت بدني مسووليت خيلي از مشکلات تيم ملي را متوجه فدراسيون فوتبال دانست و به ايسنا گفت: بسياري از اين ايرادها به فدراسيون بر ميگردد. فدراسيون يک نهاد تخصصي است نه يک مرکز اداره امور عمومي! رييس آن نميتواند بگويد براي تيم ملي سرمربي انتخاب کرده و همه امور را به دست و تصميم او سپرده است! اگر اين حرف را وزير ورزش بزند، ايرادي ندارد اما از رييس فدراسيون فوتبال قابل پذيرش نيست.
وي تاکيد کرد: در فدراسيون بايد جلسات تخصصي متعدد برگزار شود، نه اينکه پروژه مهمي چون تيم ملي کشور را به يک نفر و آن هم سرمربي خارجي تيم بسپاريم تا همه تصميمها را او بگيرد! پس رييس و مدير فدراسيون چه کار بايد بکند؟!
هاشميطبا در واکنش به اينکه " نسبت به آنچه درباره انتخاب مليپوشان مطرح کرديد، کيروش معتقد است بازيکنان باشگاهي که تجربه بينالمللي ندارند نميتوانند در اين مقطع حساس براي تيم ايران مفيد باشند " تصريح کرد: اگر ملاک فقط اين باشد که خب برويم امثال همايون بهزادي و علي دايي را بياوريم تا بازي کنند!
اين کارشناس درباره وظايف کادر فني تيم ملي اظهار کرد: ما فقط بلد بوديم از علي پروين ايراد بگيريم که مثلا با سيستم "علي اصغري" کار ميکند اما متاسفانه مربيان خارجي ما هم انگار به همين رويه روآوردهاند!
وي افزود: زماني برانکو ايوانکوويچ در تيم ملي اين کار را ميکرد؛ به هر حال او مضاف بر تواناييهاي مربيگري، دکتراي تربيت بدني هم داشت و به اهميت ميزان آمادگي بازيکنان کاملا واقف بود. در آن مقطع نتايج بدي هم با تيم ملي نگرفت.
هاشميطبا در پاسخ به اين سوال که با همه اين اوصاف آيا نسبت به صعود تيم ملي به جام جهاني 2014 خوشبين هستيد، اظهار کرد: خير! چون جدا از کرهجنوبي و ازبکستان الان قطر يکي از جديترين حريفان ماست. متاسفانه ما با بد عمل کردن فرصت را براي اعمال نفوذ قطريها باز کرديم! به نظرم آنها پول سنگيني براي راهيابي به جام جهاني خرج ميکنند. هزينه کردن 100 ميليون دلار براي قطر در راه رسيدن به جام جهاني واقعا پولي نيست. قطريها به سادگي از اين کارها ميکنند. احساس ميکنم در آينده شاهد چنين اتفاقاتي باشيم. همين الان شاهد صحنههاي مشکوک داوري در قضاوت داور اماراتي بوديم و از اين دست برنامهها ميتواند در آينده هم وجود داشته باشد.
رييس اسبق سازمان تربيت بدني در پاسخ به اين سوال که آيا نتايج اخير تيمهاي ملي ايران در فوتبال و فوتسال، ميتواند دلايل درست و کافي براي تشکيل مجمع فوقالعاده فدراسيون باشد، گفت: متاسفانه مجامع ما سالهاست که ديگر خاصيتي ندارند و اساسا تواني براي استيضاح يک رييس فدراسيون، در آن وجود ندارد. مسووليتپذيري در مجامع از بين رفته و مانند يک جسم بدون روح هستند. در اين شرايط هر وقت وزير ورزش دستور بدهد، مجمعي برگزار ميشود و در زماني که اين تغيير ايجاد شد، رييس سازمان تربيت بدني ميخواست تا مجامع اختياري نداشته باشند.
هاشميطبا در پاسخ به اين سوال که در شرايط فعلي چه پيشنهادي براي بهبود اوضاع داريد، تصريح کرد: به نظرم بايد به طور جدي درباره علل ناکاميها بحث شود. مثلا ممکن است با کنار رفتن کفاشيان مشکلي حل نشود چون گزينه جديدي بيايد که از اساس با مديريت ورزشي بيگانه باشد. معتقدم وزارت ورزش ميتواند کميتهاي را متشکل از يکسري کارشناسان و متخصصان آزاد تشکيل دهد تا وضعيت فوتبال مملکت و مسيري که در پيش گرفته را بررسي کنند. کفاشيان و هيات رييسهاش هم ميتوانند با حضور در آن جلسه از عملکرد و برنامههايشان دفاع کنند. نهايتا آن کميته درباره چگونگي برخورد مجمع با اين فدراسيون، تصميم بگيرد.
اين کارشناس در پايان گفت: با همه اين تفاسير، ما بايد با تمام وجود کار کنيم. بايد شرايطي پديد آيد تا آمادهترين بازيکنان در تيم ملي حاضر شوند با اين کار انگيزه و رقابت را در ميان فوتباليستهاي جوان و مستعد کشورمان حفظ کنيم. متاسفانه اولين اشکال فدراسيون در برخورد با کيروش اين بود که به او اجازه داديم تمام دستيارانش را با خود به ايران بياورد. هر وقت کسي ببيند بالاي سرش، آدمي نيست هرز ميرود! هر کسي در هر مسووليتي اگر احساس کند، مسوول و مافوقي وجود داشته که برکارش نظارت دارد، به طور طبيعي احساس مسووليت و دقتش در کار بيشتر ميشود.