رفتارشناسی قلعهنویی در برخورد با 2 پیرمرد مهاجم/ عنایتی 90 دقیقه مجیدی تنها چند دقیقه!
فردا
بروزرسانی
فردا/ آبي پوشان تهراني در ميانه فصل چند بازيکن جديد را به تيم خود اضافه کردند تا با حضور اين بازيکنان، بتوانند در نيم فصل دوم به نتايج مطلوب خود دست يافته و در مسير قهرماني گام بردارند. اين در حالي بود که خريدهاي استقلال در نيم فصل دوم به هيچ عنوان نتوانستند انتظارات کادر فني و هواداران اين تيم را برطرف سازند.تيم فوتبال استقلال تهران اين روزها بار ديگر در نوار ناکامي قرار گرفته و در 3 هفته اخير رقابت هاي ليگ برتر فوتبال کشور تنها يک امتياز کسب کرده و همين مسئله اولا موجب شد تااين تيم به جايگاه پنجم جدول رده بندي سقوط کند و از سوي ديگر نيز تا حد زيادي از کورس قهرماني در رقابت هاي ليگ، بازماند. استقلال قلعه نوئي در فصل جاري از مشکلات فني بسياري رنج مي برد. آبي پوشان در برابر ذوب آهن در شرايطي با مصاف يک بر يک متوقف شدند که اين براي هشتمين بار در فصل جاري بود که استقلال يک بازي برده را با تساوي يا شکست عوض مي کرد. در اين بين عملکرد امير قلعه نوئي نشان مي دهد که در 18 مسابقه اي که استقلالي ها در ليگ چهاردهم توانستند گل اول را به حريفان بزنند، در 10 مسابقه به پيروزي دست يافته، 5 مسابقه را مساوي کرده و 3 بار هم بعد از زدن گل اول با شکست مواجه شده است. اين بدان معناست که شاگردان امير قلعه نوئي 19 امتياز را در بازي هاي که گل اول مسابقه را زدند از دست داده اند و همين مسئله سبب شده که استقلال بدترين تيم ليگ چهاردهم در اين زمينه قلمداد شود.
البته ريشه اين افت وحشتناک آبي پوشان تهراني در وضعيت بدني بازيکنان اين تيم نيز هست. استقلال در 3 بازي اخير خود در برابر رقباي خود در مسير قهرماني، در دقايق 75 تا 90 زانو زد و اين نشان مي دهد که استقلال ليگ چهاردهم در اين دقايق با ضعف آشکاري روبرو مي شود.
مقايسه عملکرد مهاجمان استقلال
در حال حاضر استقلال با 2 مهاجم اصلي در خط حمله به مصاف رقبا مي رود که سن بالاي اين بازيکنان موجب شده که آبي پوشان به شدت در گلزني دچار ضعف شوند. آرش برهاني و رضا عنايتي 2 مهاجم استقلال هستند که اين روزها در ترکيب اصلي قرار مي گيرند، اما تفاوت آنها در اين است که آرش برهاني بيش از رضا عنايتي 39 ساله روي نيمکت قرار مي گيرد. اين در حالي است که آمارها نشان مي دهد در ديدار تيم هاي استقلال و نفت تهران، در شرايطي برهاني در دقيقه 62 از زمين مسابقه خارج شد و عنايتي 90 دقيقه بازي کرد که در همين ميزان بازي نيز برهاني بسيار بهتر از عنايتي بازي کرد.
آمارها نشان مي دهد که برهاني در 62 دقيقه حضورش در زمين مسابقه، 23 بار لمس توپ داشت، 2 بار خلق موقعيت کرد، 3 خطا گرفت و 3 بار نيز توپ حريف را قطع کرد. در اين بين اما عنايتي در 90 دقيقه حضورش تنها 13 بار توپ را لمس کرد و هيچ موقعيتي هم براي آبي پوشان خلق نکرد.
خريدهاي بي تاثير استقلال
آبي پوشان تهراني در ميانه فصل چند بازيکن جديد را به تيم خود اضافه کردند تا با حضور اين بازيکنان، بتوانند در نيم فصل دوم به نتايج مطلوب خود دست يافته و در مسير قهرماني گام بردارند. اين در حالي بود که خريدهاي استقلال در نيم فصل دوم به هيچ عنوان نتوانستند انتظارات کادر فني و هواداران اين تيم را برطرف سازند. غلامرضا عنايتي البته هر چند جزو خريدهاي خوب استقلال به شمار مي رود اما به دليل بالا رفتن سن، ديگر کارايي لازم را در نوک خط حمله استقلال ندارد. اين بازيکن با 720 دقيقه حضور در نيم فصل دوم، 3 گل براي آبي پوشان به ثمر رساند. ميلاد نوري ديگر خريد ابي پوشان 380 دقيقه به زمين مسابقه رفت اما نه گلي زد و نه پاس گلي براي مهاجمان ساخت. ميلاد سليمان فلاح با 120 دقيقه حضور و بهنام برزاي با 7 دقيقه حضور نتوانستند براي آبي پوشان موفق عمل کنند. وحيد طالب لو نيز 90 دقيقه براي استقلال به ميدان رفت و در ساير بازي ها تنها نظاره گر بازي هاي فروزان بود.
مجيدي چند دقيقه، عنايتي 90 دقيقه
28 آذر 1391 بود که فرهاد مجيدي با بستن قراردادي يکسال و نيمه، بار ديگر به استقلال پيوست تا بار ديگر با حضور در استقلال، به تيمش و هواداران کمک کند. آن هم درست بعد از نامهاي که در هفتم مهر 1391 نوشته بود و با انتشار آن خداحافظياش از فوتبال را اعلام کرده بود. حضور مجيدي اما اميد هواداران را زنده کرده بود و محبوبيتش خيليها را به ورزشگاه ميکشاند. با وجود همه اينها اما سهم مجيدي از 90 دقيقههاي پرهياهوي بازي تنها چند دقيقهاي بود که به جرم سن بالايش بهعنوان بازيکن تعويضي وارد زمين ميشد. اين در حالي بود که مجيدي خيلي خوب ميتوانست از سهم کمي که از هر بازي ميبرد استفاده کند. خوب ميدويد، تأثيرگذار ظاهر ميشد و در بيشتر مواقع با گلي که ميزد هواداران را خوشحال مي کرد.
هر چه مي گذشت اما زمان تعويض و ورود مجيدي به زمين به پايان بازي نزديک تر مي شد اما مجيدي اعتراضي نميکرد اما ميشد ناراحتياش از بياعتمادي کادر فني را از چهرهاش خواند. او حس ميکرد که سرمربي نميخواهد براي يک بازي 90 دقيقهاي به او اعتماد کند! همين هم شد که در نهايت در بازي استقلال مقابل مس وقتي در دقيقه 89 تابلوي تعويض خبر داد که بايد جاي خود را به عليرضا نيکبخت واحدي بدهد، در ميان بهت هواداران تصميمش براي خداحافظي هميشگي از فوتبال را عملي کرد. در شرايطي که هنوز قراردادش با استقلال به پايان نرسيده بود.
در اين بين اما مقايسه آن روزهاي مجيدي با امروز غلامرضا عنايتي، رفتار شناسي امير قلعه نوئي در برخورد با بازيکنان را نشان مي دهد که آيا رفتارهاي اين مربي فني است يا بر حسب سياسي کاري. عنايتي هماکنون تقريباً هم سن و سال آن روزهاي مجيدي است. با اين حال 90 دقيقه کامل در ترکيب ثابت استقلال قرار ميگيرد، بازوبند کاپيتاني تيمش را به بازو ميبندد و خيالش از جايگاهي که در استقلال دارد راحت است. شايد به اندازه آن روزهاي مجيدي و آنطور که از او انتظار ميرفت براي استقلال گلزني نکند اما بازي خوب و تأثيرگذارش را دارد. اما به فکر خداحافظي نيست، چراکه در هر مسابقه به عنوان بازيکن ثابت وارد زمين مي شود و 90 دقيقه هم حضور دارد.
حال سوال اينجاست که اگر با فرهاد مجيدي هم مثل عنايتي رفتار ميشد، او به اين نتيجه ميرسيد که بايد از فوتبال خداحافظي کند؟ اين نشان مي دهد که امير قلعه نوئي با بازيکنان محبوب خود تا ناکجا آباد هم مي رود اما آنهايي را که دوست ندارد يا از محبوبيتشان مي هراسد را نيمکت نشين مي کند. اين رفتار امير قلعه نوئي در استقلال اين سال هاست که منجر شده آبي پوشان هر فصل از قهرماني در ليگ برتر دورتر شوند.