ايسنا/ سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي با بيان اين که از عملکرد تمامي نفراتش در مسابقات قهرماني آسيا رضايت دارد، گفت: اين استحقاق را داشتيم که تمامي مدالهاي طلا را از آن خود کنيم، اما برخي از اشتباهها مانع اين کار شد.
محمد بنا درباره قهرماني تيم ملي کشتي فرنگي در رقابتهاي قهرماني آسيا که با کسب چهار مدال طلا، يک نقره و دو برنز انجام شد، اظهار کرد: خوشبختانه عليرغم اين که بيشتر نفرات تيم را کشتيگيران جوان تشکيل مي دادند نتايج خوبي به دست آورديم و در مجموع از عملکرد کشتيگيرانم راضي هستم. مسابقات قهرماني آسيا يک سال در سطح بالايي برگزار ميشود و ممکن است سال بعد در سطح پاييني برگزار شود، اما اين دوره از رقابتها از کيفيت مطلوبي برخوردار بود.
سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي افزود: جواناني مانند سامان عبدولي که بايد زودتر از اينها به تيم ملي اضافه ميشدند توانستند عملکرد خوبي داشته باشند. من دوست داشتم با هشت مدال طلا تايلند را ترک کنم و مي دانستم که استحقاق رسيدن به تمامي مدالهاي طلا را داشتيم و حتي به شاگردانم نيز اين را گفته بودم، اما به هر حال داوران و مسئولان مسابقات اجازه اين کار را به هيچ کشوري نميدهند، مگر اين که کشتيگيران مانند افشين بيابانگرد و علياري قدرت بسيار زيادي داشته باشند که ديگر حرفي براي اعمال نفوذ داوري باقي نگذارند.
وي در ادامه به بررسي عملکرد کشتيگيران در اوزان مختلف پرداخت و ادامه داد: در وزن 59 کيلوگرم سامان عبدولي اگر مقداري با تجربهتر عمل ميکرد به راحتي ميتوانست حريف قرقيز خود را که اتفاقا کشتيگير بسيار خوبي هم بود، را شکست دهد. خيلي وقت بود که ما در اين وزن به غير از حميد سوريان فيناليست نداشتيم، اما عبدولي نشان داد که ميتواند يکي از مهرههاي خوب ما در مسابقات آينده باشد. از آنجا که ميخواهم در مسابقات جام جهاني از حداکثر قدرتمان استفاده کنيم در وزن 59 کيلوگرم از عبدولي و سوريان استفاده خواهم کرد.
بنا با اشاره به عملکرد مهدي زيدوند در وزن 66 کيلوگرم و کسب مدال برنز توسط اين کشتيگير، گفت: عليرغم اين که زيدوند چند سالي است در تيمهاي ملي جوانان و بزرگسالان حضور دارد، اما هيچ گاه کشتيگير شش دانگي نبوده است، آن هم به خاطر وزن کم کردن است، چرا که او اگر قرار باشد سر وزن کشتي بگيرد به مشکل ميخورد، اما در مسابقاتي که با دو کيلو ارفاق وزن شرکت ميکند عملکرد بهتري دارد. البته او در کشتي اول به سختترين حريف خود که از کره جنوبي بود برخورد کرد و مطمئن باشيد اگر در کشتي دوم به اين حريف کره اي برخورد ميکرد خيلي راحت او را شکست مي داد، اما متاسفانه بر سر يک اشتباه نتيجه را واگذار کرد. البته زيدوند در مجموع خوب بود و يکي از کشتيگيران خوب ما در وزن 66 کيلوگرم است.
سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي عملکرد افشين بيابانگرد در وزن 71 کيلوگرم و کسب مدال طلا توسط او را بسيار خوب ارزيابي کرد و افزود: بيابانگرد يک کشتيگير کامل و بدون اشتباه نشان داد. او بسيار با تفکر و آمادگي بالا کشتي گرفت و توانست حريفان خود را مقتدرانه يکي پس از ديگري شکست دهد. به اعتقاد من جوانان تيم بايد استقامت و صبر و تحمل را از بيابانگرد ياد بگيرند. او تازه به اوج پختگي رسيده است و يکي از کاملترين کشتيگيران ما در مسابقات قهرماني آسيا بود.
بنا کسب مدال برنز توسط پيام بويري در وزن 75 کيلوگرم را ناشي از اشتباه اين کشتيگير و ضعف داوري عنوان کرد و ادامه داد: حريف قزاق بويري عنوان سوم جهان را داشت و يک کشتي گير بسيار خوب بود، اما اگر داور در زماني که بويري حريفش را در خاک نشاند و آماده اجراي فن فيتو بود، اجازه اين کار را مي داد مطمئنا او پيروز ميدان بود، اما داور کشتي را از دستش در آورد. البته بويري از ناحيه پا دچار آسيبديدگي شديد شد و تا آخر مسابقات نيز با همين وضع کشتي گرفت. او اشتباههايي هم داشت و اگر سفت و محکمتر کشتي مي گرفت بدون شک صاحب گردن آويز طلا ميشد.
وي درباره مدال طلاي رامين طاهري در وزن 80 کيلوگرم ، خاطر نشان کرد: او دو سال پيش در قزاقستان در وزن 66 کيلوگرم پنجم آسيا شد و از اين که الان در وزن 80 کيلوگرم مدال طلا گرفت بسيار خوشحال هستم و اين مدال او خيلي به من چسبيد. البته قادريان پارسال در اين وزن نيز مدال طلا گرفت و وزني است که قدرت وزن 85 کيلوگرم را ندارد و کشتيگيران يک وزن بالاتر و يا پايينتر از 80 کيلوگرم به اين وزن مي آيند تا بتوانند عملکرد بهتري داشته باشند. طاهري به اعتقاد من ميتواند تا دو، سه سال در اين وزن بماند و مدالهاي جهاني را از آن خود کند و انشاءالله براي المپيک 2020 به يک وزن بالاتر بيايد.
سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي در ادامه گفتوگو ايسنا، درباره عملکرد ضعيف يوسف قادريان در وزن جديد خود و کسب عنوان پنجمي آسيا، گفت: متاسفانه قادريان در کشتي اول تمرکز لازم را نداشت و احساس کردم ذهنش به طور کامل درگير کشتي نيست. فکر ميکنم روز، روز او نبود و نتوانست آن طور که بايد تواناييهايش را نشان بدهد. من قبل از مسابقات گفته بودم که قادريان يکي از شانسهاي طلاي ما است، اما او به هر شکل نتوانست آن طور که بايد خود را نشان دهد. البته از عملکرد او راضي هستم.
بنا افزود: من قصد نداشتم قادريان را به يک وزن بالاتر ببرم، اما او به خاطر اين که مي خواست شانسش را براي حضور در المپيک آزمايش کند عجله کرد و به وزن 85 کيلوگرم آمد. به اعتقاد من اين کار برايش زود بود. از سويي چون من رامين طاهري را براي وزن 80 کيلوگرم پيدا کردم اجازه اين کار را به قادريان دادم. قادريان ناگهان به يک وزن المپيکي و بسيار سخت تر از وزن 80 کيلوگرم آمده و خودش ديد که خيلي جاي کار دارد تا بتواند در اين وزن به موفقيت برسد.
سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي با اشاره به کسب مدال طلا توسط مهدي علياري در وزن 98 کيلوگرم، گفت: علياري اختلاف زيادي با سطح آسيا دارد. او و قاسم رضايي مهرههاي بسيار خوب ما در وزن 98 کيلوگرم در تيم ملي به حساب ميآيند. آنها بايد محکمتر از گذشته در تمرينات حاضر شوند و در رقابتهاي پيشرو حضور پيدا کنند تا انشاءالله از ميان اين دو، بهترين نفر را براي المپيک 2016 انتخاب کنيم. در جام جهاني هم قصد دارم از او و قاسم رضايي در ترکيب تيم استفاده کنم تا هر چه بيشتر نسبت به عملکرد آنها آگاهي پيدا کنم.
وي همچنين درباره کسب مدال طلا توسط امير قاسمي منجزي در وزن 130 کيلوگرم نيز، خاطر نشان کرد: به خاطر اين که او هم در کشتي آزاد و هم در فرنگي فعاليت داشته از نظر پايه دچار اشکالاتي است، اما او توانست با اين مدال طلا خيلي خوب خود را نشان دهد. خوشحالم که قاسمي را پس از سالها کشتي گرفتن جور ديگري ميديدم. او خيلي خوب و با انگيزه کشتي گرفت و هم در جام تختي و هم در مسابقات قهرماني آسيا عملکرد بسيار خوبي از خود نشان داد و مطمئنا يکي از اميدهاي ما در سنگين وزن خواهد بود.
بنا در ادامه با بيان اين که اردوي تيم ملي کشتي فرنگي بسيار سريع و از امروز (شنبه) آغاز خواهد شد، گفت: فرصت بسيار کمي داريم تا در پايان اسفند ماه به مسابقات کسب سهميه المپيک در قزاقستان اعزام شويم. تمام هدفمان بر اين است که سه سهميه باقي مانده را کسب کنيم تا انشاءالله با خيالي راحت خود را مهياي حضور در المپيک کنيم.
سرمربي تيم ملي کشتي فرنگي در پايان در پاسخ به اين سوال که آيا استقبالي از سوي مسئولان ورزش از تيم ملي کشتي فرنگي در فرودگاه انجام شده است يا خير؟ گفت: اصلا کاري به استقبال از سوي مسئولان ورزشي ندارم. يکي، دو نفر از فدراسيون کشتي آمدند که از آنها تشکر ميکنم. همين که مسئولان ورزش لطف کردند پيام تبريک صادر کردند ممنون هستم. توقعي براي اين که ساعت چهار صبح مسئولان بخواهند براي استقبال از تيم قهرمان آسيا به فرودگاه بيايند نداشتم، چرا که آنها براي قهرماني در مسابقات جهاني هم به استقبال نميآيند چه برسد به مسابقات قهرماني آسيا.
کانال تلگرامي «کانال ورزش» را دنبال کنيد telegram.me/canalevarzesh