ايسنا/ مربي تيم ملي کيوکوشين کاراته نبود اسپانسر را بزرگترين چالش حال حاضر کاراته کشور دانست و افزود: ادامه موفقيت ها و آينده کاراته ايران در گرو حمايت از استعدادهايي است که بعضا فاقد توان مالي لازم هستند.
سيد حسام مکيزاده مربي تيم ملي کيوکوشين کاراته اعزامي به مسابقات بين المللي ترکيه با بيان اينکه تيم ملي ايران به عنوان دومي اين مسابقات دست پيدا کرد، در گفت و گو با ايسنا، اظهار کرد: مسابقات در قالب اتحاديه جهاني کيوکوشين( KWF ) زير نظر نايب رييس و رئيس فدراسيون و اتحاديه ترکيه برگزار شد و اکثر کشورهايي که کيوکوشين را به صورت حرفه اي دنبال ميکنند در اين مسابقات حضور داشتند که ايران در مجموع کميته و کاتا بعد از تيم ميزبان نايب قهرمان شد و قزاقستان نيز به مقام سوم رسيد.
وي با اشاره به سطح مسابقات گفت: سطح مسابقات بسيار بالا بود در حدي که بازيکنان ما که پيروزي برابر حريفان ژاپني را در کشور ژاپن تجربه کرده بودند، در اين رقابتها کار بسيار دشواري داشتند، البته با تمام اين سختي ها ميتوان گفت که تيم ترکيه از امتياز ميزباني خود در بدست آوردن قهرماني استفاده کرد، در غير اين صورت شايد جايگاه اين تيم در رده بندي اين مسابقات تغيير ميکرد. البته کمي نيز در حق تيم ايران اجحاف شد و شايد اگر اين تبعيضها نبود به جرات ميتوان گفت تيم ايران با اقتدار و با اختلاف بسيار زياد نسبت به ساير رقبا عنوان قهرماني را کسب ميکرد.
وي در خصوص تعداد ورزشکاران حاضر در اين رقابتها نيز گفت: اين مسابقات با ۴۵۰ شرکت کننده برگزار شد و تعداد ۱۵۰ نفر از کشورمان عازم اين رقابتها شدند ولي متاسفانه استان مرکزي در اين مسابقات تنها يک شرکت کننده داشت که وي هم به صورت آزاد و در بخش بانوان در اين رقابتها حاضر شده بود که خوشبختانه به مقام قهرماني دست پيدا کرد. بنده را نيز با توجه به تجارب مختلف در عرصه ملي و بينالمللي از جانب فدراسيون کاراته جمهوري اسلامي ايران به عنوان يکي از مربيان تيم ملي دعوت کرده بودند.
وي اظهار کرد: همانگونه که شواهد نشان ميدهد هر کدام از تيمهاي کاراته ايران که راهي مسابقات جهاني و برون مرزي ميشوند صاحب مدال و جايگاه هستند و اين رخداد موفقيت آميز با حداقل امکانات اتفاق ميافتد در حالي که امکانات ما يک دهم ساير تيمهاي شرکت کننده در هر رقابتي است، حتي تيم عراق که امروزه شاهد هستيم درگير جنگ و نابساماني زيادي است.
وي افزود: اين تيمها در زمان اعزام به مسابقات در بهترين هتلها اسکان داده ميشوند و حضور بهترين اسپانسرها موجب ميشود که آنها فقط دغدغه مسابقات را داشته باشند، اما ما فقط دغدغه مسابقات را نداريم و بايد به تمام جوانب از قبيل ورودي مسابقات، هزينه هتلها، ثبت نام و ساير مواردي که قطعا نبايد فکر ورزشکاران ما را درگير کند، فکر کنيم.
وي افزود: با توجه به اينکه در باشگاهها بازيکنان بسيار قوي و با استعدادي داريم اگر بتوانيم از لحاظ مالي کمي تيمها را بويژه در رده تيمهاي پايه و در زمينه استعداديابي حمايت کنيم، قطعا ميتوانند مدالآور و مدعي باشند، متاسفانه بعضي از بازيکنان به لحاظ مالي بسيار ضعيف هستند و حتي بعضا حمايت هايي را از برخي نهادها جهت دريافت تخفيف شهريه کلاسهاي خصوصي دريافت ميکنند.
وي با بيان اينکه بخش زيادي از اين افراد مستعد قهرماني در اين ورزش هستند، افزود: اگر اين استعدادها کشف و روي آنها کار شود قطعا کاراته ايران رشد خواهد کرد.
وي در پاسخ به اين سوال که کمبودهاي استان مرکزي در بحث استعداديابي چيست، گفت: برنامهريزي مسئولين ضعيف است و عليرغم صحبتهايي که در هيئت ها و اداره ورزش و جوانان شده در هنگام عمل يکسري از کمکاريها مشاهده ميشود ولي اگر بتوانيم مربيان جوان، زبده و فني بويژه در زمينه استعداديابي را جذب کنيم که با بچهها ارتباط برقرار کنند و آنها را راهي مدارس و حتي کلاسهاي ژيمناستيک و حتي مساجد کنيم ميتوان گفت که آينده درخشاني در انتظار ماست .
وي در توصيف وضعيت فعلي ورزش استان اظهار کرد: ورزش ما درخت خشکيدهاي است که ميوه ميدهد، البته با تلاشهاي خوب مربيان و شناسايي افراد نخبه هنوز نتايج خوبي کسب ميشود ولي اگر سرمايهگذاري در زمينه استعداديابي ادامه پيدا نکند، نميتوان گفت طي دو سال آينده ورزش کاراته کشور چه مسيري را طي خواهد کرد.
شيهان مکي زاده با بيان اينکه در حال حاضر مربيان و بازيکنان خوبي داريم گفت: افت مشهودي را طي سالهاي گذشته بخصوص در زمينه جسارت بازيکنان شاهد بوديم که قطعا با ادامه اين روند آسيب خواهيم ديد. نبايد اين نکته را فراموش کرد که در حال حاضر کاراته ما تيم خوبي دارد که البته نتيجه تلاش سالهاي گذشته است و اگر ميخواهيم اين رشد ادامه داشته باشد بايد بيشتر تلاش کنيم.
وي با بيان اينکه در هفته پيش رو مسابقات قهرماني سبکهاي آزاد در تهران برگزار ميشود، گفت: تمام هزينه ها در اين مسابقات بر عهده بازيکنان است و از آنجاکه اين مسابقات انتخابي تيم ملي خواهد بود، هزينههاي آن بسيار براي ورزشکاران سنگين است و متاسفانه بايد گفت در صورتي که نتوانند اين هزينهها را پرداخت کنند با تمام استعدادي که دارند از حضور در عرصههايي که ميتوانند در آنها افتخارآفرين باشند محروم ميشوند، براين اساس ميتوان گفت که يکي از بزرگترين چالشهاي ما بحث اسپانسر و مباحث مالي مسابقات است.
بازار