نود/ همانطور که در خبرها خوانده ايد، باشگاه پرسپوليس هم مثل طارمي از سوي فيفا محکوم شده است.اما آيا پرسپوليس مي توانست جلوي اين محروميت را بگيرد؟
آنطور که ازشواهد و قرائن برمي آيد دليل اصلي محکوميت پرسپوليس، ارائه اطلاعات کذب مبني بر اينکه مهدي طارمي پيش از عقد قرارداد با ريزه اسپور، با باشگاه پرسپوليس قرارداد داشته است، بوده است.
در طي روند دادرسي، فيفا اسناد و مدارک باشگاه پرسپوليس را نپذيرفت تا رأي اين پرونده به نفع باشگاه ترکيه اي صادر شود.
فيفا ادعاهاي مطرح شده مبني بر اينکه طارمي پيش از امضا قرارداد با ريزه اسپور ترکيه، با باشگاه پرسپوليس قرارداد داشته، را کذب دانسته و به همين دليل اين ادعاها را نپذيرفته است. همين موضوع باعث شده تا حکم پرونده شکايت باشگاه ترکيه اي از مهدي طارمي به نفع ريزه اسپور صادر و باشگاه پرسپوليس هم با محروميت مواجه شود.
اما داستان از چه قرار است؟ مهدي طارمي که دو فصل پيش قصد داشت در يکي از پنج ليگ معتبر اروپايي فوتبال خود را ادامه دهد، پس از رد کردن پيشنهاداتي از روسيه و يونان، سرانجام تصميم به ماندن در پرسپوليس گرفت. او ابتدا با حسين هدايتي مذاکره کرد و پيشنهاد ۳ ميليارد توماني را پيش روي خودش ديد، اما وقتي به دفتر علي اکبر طاهري سرپرست باشگاه مراجعه کرد پيشنهادي که به وي ارائه شد ۹۵۰ ميليون تومان به همراه پاداش هاي حداکثر ۴۰۰ ميليون توماني بود. طارمي عصر همان روز از رامين رضاييان و دوستانش خواست تا بليت سفر به ترکيه را هم تهيه کنند. به اين ترتيب، طارمي همان شب راهي ترکيه شد و با ريزه اسپور قرارداد بست.
وقوع برخي اتفاقات در باشگاه ترکيه اي و همچنين کودتا و آشوب در کشور ترکيه سبب شد تا رامين رضاييان و مهدي طارمي تصميم به بازگشت به تهران بگيرند. اين دو بازيکن قراردادشان منوط به صدور آي تي سي بود، و ريزه اسپور در واقع اين دو بازيکن را تبديل به بازيکنان تستي کرده بود تا اين دو بازيکن تصميم قطعي خود براي بازگشت به پرسپوليس را بگيرند.
در اين ميان رامين رضاييان راه بهتري براي بازگشت انتخاب کرد؛ رضاييان ابتدا با هدايتي صحبت کرد و با دريافت مبلغ ۷۰ هزار دلار (و به روايتي ۱۰۰ هزار دلار) از وي، اين مبلغ را به باشگاه ريزه اسپور پرداخت و قرارداد خود را به طور رسمي فسخ کرد تا با خيالي آسوده به تهران و باشگاه قبلي خود برگردد. در همين حال، هدايتي از طاهري خواست تا زمينه بازگشت رضاييان به پرسپوليس را فراهم کند. هواداران پرسپوليس هم بسيار مايل بودند تا رامين رضاييان به تيم شان برگردد. اما برانکو مربي کروات پرسپوليس چندان مايل به بازگشت اين بازيکن ملي پوش نبود؛ برانکو که چندين بار با رامين تماس گرفته بود و حتي عدم پاسخگويي اين بازيکن را رسانه اي کرده بود، بنا بر اصرار باشگاه تن به اين کار داد اما رضاييان را براي چند هفته نيمکت نشين کرد و از او در ترکيب تيمش استفاده نمي کرد.
اما مهدي طارمي بدون فسخ قراردادش به ايران برگشت. باشگاه ريزه اسپور از طريق برخي واسطه هاي ايراني توانست ايميل باشگاه پرسپوليس را پيدا کرده و با ارسال پيام هايي به پرسپوليس اعلام کرده بود که بنا بر مدارک ارائه شده، طارمي بازيکن ريزه اسپور محسوب مي شود و در صورتي که اين بازيکن براي سرخپوشان تهراني بازي کند، بازيکن غيرمجاز محسوب شده و باشگاه ترکيه اي مي تواند از بازيکن و باشگاه، هر دو، شکايت کند.
در پي اين اتفاقات باشگاه ريزه اسپور به فيفا شکايت کرد؛ جالب اينکه وکيل مهدي طارمي و وکيل باشگاه پرسپوليس دفاعيات خود را به طور جداگانه براي فيفا ارسال مي کردند. البته دفاعيات وکيل طارمي کمي منطقي تر بود. او در دفاعياتش اظهار داشته بود که از آنجائيکه اين قرارداد منوط به دريافت آي تي سي بوده و باشگاه ترکيه اي در مدت زمان مشخص شده اقدام و درخواستي براي صدور آي تي سي از فدراسيون فوتبال ايران و باشگاه پرسپوليس نداشته، به همين دليل مهدي طارمي هم به ايران بازگشته است.
گاف باشگاه پرسپوليس
نکته عجيب اينجاست که بخش حقوقي باشگاه پرسپوليس بدون هماهنگي با وکيل مهدي طارمي، و در دفاعيه اي کاملاً جداگانه به فيفا اعلام کرده بود که طارمي ۳۰ خرداد ۹۵ با پرسپوليس قرارداد امضا کرده و در تاريخ ۸ تيرماه ۹۵ با ريزه اسپور قرارداد بسته است. اما فيفا اين دفاعيات را نپذيرفت و آن را نشانه عدم صداقت و حسن نيت باشگاه پرسپوليس دانستند.
براي کارشناسان بخش حقوقي فيفا اين سئوال پيش آمد که در حاليکه باشگاه پرسپوليس با مهدي طارمي قرارداد داشته، پس چرا پس از پيوستن اين بازيکن به ريزه اسپور هيچ شکايت يا اعتراضي نکرده و حتي هيچ مصاحبه اي هم در اين زمينه وجود ندارد. برخي گمانه زني ها مبتني بر اين است که برخي از واسطه ها ماجراي عدم توافق پرسپوليس با طارمي و تصميم اين بازيکن براي پيوستن به ريزه اسپور را به اطلاع اين باشگاه ترکيه اي رسانده و اين باشگاه ترکيه اي هم اين مسئله را به اطلاع فيفا رسانده اند تا فيفا نسبت به اين مسئله که باشگاه پرسپوليس در حال ارائه اطلاعات نادرستي است، اطمينان پيدا کند. به همين دليل پرسپوليس در اين پرونده محکوم و از دو پنجره نقل و انتقالات محروم شده است؛ سرخپوشان ۲۱ روز فرصت دارند تا نسبت به حکم صادر شده به دادگاه CAS اعتراض کند. اما محروميت ۴ ماهه مهدي طارمي از شنبه همين هفته اعمال مي شود و اين بازيکن ۱۴ بازي ليگ برتر (شامل دربي و چند بازي حساس ديگر)، دو ديدار رفت و برگشت مرحله نيمه نهايي ليگ قهرمانان آسيا برابر الهلال عربستان (و دو بازي ديگر در صورت راهيابي به فينال) را از دست مي دهد.
در حال حاضر کارشناسان پرسپوليس و فدراسيون فوتبال براي اعتراض نسبت به مسئله محروميت مهدي طارمي دچار ترديد هستند زيرا اگر طارمي هم اکنون در اين شرايط بازي کند، و در آينده هم از سوي دادگاه CAS با رأي محروميت مواجه شود، آنگاه مهدي طارمي جام جهاني را از دست خواهد داد. به نظر مي رسد که مهدي طارمي قطعاً بازي رفت برابر الهلال را از دست داده است زيرا فرصتي جهت اعتراض به حکم صادر شده از سوي دادگاه CAS و نيز طي شدن فرآيند قانوني پرونده وجود ندارد، اما در صورتي که نسبت به اين حکم اعتراض شود، ممکن است طارمي به بازي برگشت برسد. آنچه از ظواهر امر بر مي آيد اين که پرسپوليسي ها به اين نتيجه رسيده اند که پس از بررسي همه جوانب امر دفاعيه اي را به دادگاه CAS ارسال کنند.
در يکي از بندهاي آئين نامه فيفا به صراحت قيد شده است که اگر باشگاهي بازيکني را که با باشگاه ديگري قرارداد دارد، تحريک کند، ضمن اينکه بازيکن محروم مي شود، باشگاه تحريک کننده هم از فعاليت و خريد و فروش بازيکن در دو پنجره نقل و انتقالات محروم مي شود.
حکم فيفا ۱۵ صفحه است که سيزده صفحه از متن حکم به تشريح شکايت ريزه اسپور، دفاعيات وکيل طارمي و حقوقي باشگاه پرسپوليس و متعاقبا تشريخ ريزه اسپور در قبال دفاعيات پرسپوليس اختصاص دارد. در اين حکم عنوان شده علاوه بر اينکه پرسپوليس تحريک کرده بازيکن تحت قرارداد ريزه اسپور به ترکيه برنگردد، اطلاعات کذب هم به فيفا داده شده که ناشي از عدم حسن نيت و صداقت بوده است. در بندهاي آيين نامه انصباطي فيفا به صراحت قيد شده باشگاهي که بازيکن تحت قرارداد با باشگاه ديگري را تحريک کند، متخلف است و علاوه بر بازيکن، باشگاه تحريک کننده از دو پنجره نقل و انتقالاتي محروم خواهد شد. اتفاقي که البته درباره پرسپوليس افتاده و اين باشگاه دو پنجره نقل و انتقالاتي را از دست داده است.
بازار