آخرين خبر/ 26 آبان پايان مهلت قانوني منع بهکارگيري بازنشستهها در فدراسيونهاي ورزشي و مجموعه وزارت ورزش است البته اگر اين مهلت قانوني شامل تمديد تاريخ نشود. شنبه تاريخي ورزش در حالي در راه است که هنوز وزارت ورزش به بهانه شخصي بودن موضوع بازنشستگي و حفظ حريم و حرمتها از ليست بازنشستگان اين حوزه، تعداد دقيق آنها و مسئوليتهاي فعليشان به صورت رسمي رونمايي نکرده. با اين حال و در همان بدو امر برخي مقامات مسئول وزارت ورزش از جمله محمدرضا داورزني، معاون وزير ورزش با يک حساب سرانگشتي اعلام کردند چيزي حدود 13 رئيس فدراسيون بازنشسته هستند. در ليست اوليه منتشرشده از بازنشستگان ورزشي نام مرحوم بهرام شفيع، رئيس فدراسيون هاکي؛ غلامرضا اميني، رئيس فدراسيون قايقراني؛ عليرضا رحيمي، رئيس فدراسيون هندبال؛ محمدعلي صبور، رئيس فدراسيون ورزشهاي سهگانه؛ محمد درخشان، رئيس فدراسيون جودو؛ محمود رشيدي، رئيس فدراسيون ورزشهاي رزمي؛ محمدصادق فرجي، رئيس فدراسيون کاراته؛ علي مجدآرا، رئيس فدراسيون ورزشهاي همگاني؛ مصطفي کريمي، رئيس فدراسيون ورزشهاي ناشنوايان؛ مجيد شايسته، رئيس فدراسيون تنيس؛ احمد ضيايي، رئيس فدراسيون واليبال؛ حجتا... دهخدايي، رئيس فدراسيون چوگان و مهدي تاج، رئيس فدراسيون فوتبال درج شده بود. مضاف بر اينکه اعلام شد در کنار اين افراد، محمدرضا داورزني به عنوان معاون ورزش قهرماني، فريبا محمديان معاون امور بانوان وزارت ورزش، عباباف مديرکل حراست وزارت ورزش و شروين اسبقيان مديرکل امور مشترک فدراسيونها هم شامل قانون منع بهکارگيري بازنشستگان خواهند شد.
رونمايي از اين ليست غيررسمي بازنشستگان ورزشي اما واکنشهاي جالب توجهي به دنبال داشت. برخي روساي فدراسيونها همچون واليبال و تنيس از بيخ و بن موضوع بازنشستگي را منکر شدند. در اين بين برخي فدراسيونها همچون فوتبال، جودو و باز هم واليبال سعي کردند با استفاده از اهرمهايي چون افزايش درصد جانبازي و يا نامهنگاري با نهادهاي بينالمللي مقدمات حفظ کرسي رياستشان را کليد بزنند. اقداماتي که البته بيتاثير هم نبود تا جايي که حتي پاي موضوع تعليق به اين 3 فدراسيون باز شد. در جودو اما تغيير موضع ناگهاني محمد درخشان، رئيس اسبق فدراسيون فضا را از حالت بحراني خارج کرد چراکه درست زماني که فدراسيون بينالمللي با ارسال نامه به ايران جوياي ماجراي بازنشستگي درخشان شده بود، رئيس اسبق استعفا کرد تا جايش را به محمدرضا عمادي نايب رئيس فدراسيون بدهد. در واليبال اما ضيايي هنوز از مواضع خود کوتاه نيامده. او که شنيده ميشد تلاش دوجانبهاي هم از موضع افزايش درصد جانبازي و هم از موضع نامهنگاري با نهادهاي بينالمللي داشته گويا قصد ندارد به اين آسانيها از قانون تبعيت کند. بهخصوص اينکه او اخيرا اعلام کرده که تکليف کولاکوويچ سرمربي تيم ملي را تا پايان آذر مشخص ميکند. همين نکته حکايت از آن دارد که کار وزارت با رئيس فدراسيون واليبال به اين سادگيها ختم به خير نخواهد شد. با اين حال اما يک مقام مسئول در وزارت ورزش اخيرا اعلام کرده ضيايي در اين هفته مديريت واليبال را تحويل خواهد داد. اين موضوع اما در فدراسيون فوتبال همچنان خطرناک است. مهدي تاج که تلاشهايش براي افزايش درصد جانبازي مدتي دستمايه طنزپردازان فضاي مجازي هم شده بود در آخرين اقدامش براي ماندن در راس فدراسيون فوتبال به ديدار رئيس و هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي رفت و خواستار تعيينتکليف موضوع شد. اما باوجود اتمامحجت رئيس مجلس، گويا هنوز هم براي استعفا قانع نشده. او که موضوع ديدارش با اينفانتينو در سوئيس بسيار حاشيهساز شده حالا در شرايطي به صورت رسمي از موضعش براي ماندن يا رفتن رونمايي نميکند که فيفا به شدت نسبت به ماجراي بازنشستگي رئيس فدراسيون فوتبال ايران حساس شده. چراکه طبق قوانين فدراسيون جهاني فوتبال، سن بازنشستگي فعالان در فدراسيونهاي ملي 70 سال است. اما در اساسنامه جهاني فوتبال نکتهاي نهفته است که تاج آن را زير پا گذاشته؛ عدم استفاده از بودجه عمومي کشور! از اين منظر تاج اساسنامه فيفا را نقض کرده چراکه به کرات فدراسيون فوتبال ايران از بودجه عمومي کشور براي رفع بحرانهاي مالي بهره برده. اما القاي اين موضوع به فيفا که برکناري رئيس فعلي فدراسيون ايران دخالت دولت در ورزش محسوب ميشود خطر تعليق را بيخ گوش فوتبال ايران قرار داده. شايد همين موضوع هم باعث شد مسئولان وزارت ورزش درخصوص اجراي قانون منع بهکارگيري بازنشستگان در فدراسيون فوتبال دست به عصا راه بروند.
از موضوع واليبال و فوتبال که بگذريم تاکنون قانون ابلاغي در مورد ۷ فدراسيون اجرايي شده. در وهله اول وزارت ورزش دست روي فدراسيونهاي قايقراني، ناشنوايان، چوگان و هاکي گذاشت. در قايقراني گواري به جاي اميني آمد و سلگي به جاي کريمي سرپرست ناشنوايان شد. اما پيش از آنکه قانون در خصوص فدراسيون هاکي اجرايي شود، متاسفانه بهرام شفيع به دليل بيماري ناگهان فوت شد تا آباذري به عنوان سرپرست هاکي انتخاب شود. محمدعلي صبور، رئيس فدراسيون سهگانه و عليرضا رحيمي، رئيس فدراسيون هندبال هم استعفا کردند تا جاي خود را به ترتيب به نامني و دولو بدهند. بيغم هم به جاي دهخدايي در فدراسيون چوگان نشست. پيشتر هم به ماجراي استعفاي درخشان از جودو اشاره کرديم. به اين ترتيب تاکنون تکليف 7 فدراسيون مشخص شد. به اين ترتيب از ليست 13 نفره تنها 6 فدراسيون باقي ميماند؛ واليبال، فوتبال، کاراته، ورزشهاي همگاني، ورزشهاي رزمي و تنيس. اين در حالي است که علي رغبتي مدير کل دفتر برنامهريزي و نظارت حوزه وزرات ورزش ديروز به مهر گفت به جز فوتبال، واليبال و کاراته هيچ فدراسيون ديگري مشمول قانون نميشود. البته نام علي مجدآرا، رئيس فدراسيون همگاني در حالي در ليست بازنشستگان قرار گرفته بود که بعدها مشخص شد اجراي قانون درخصوص او بايد بر اساس قوانين نيروهاي مسلح صورت گيرد. ضمن اينکه گفته ميشود او اساسا بازنشسته نيست و به همين دليل نام فدراسيون همگاني از ليست خارج شد. فدراسيون ورزشهاي رزمي هم در همان روزهاي اول انتشار خبر بازنشستگان به صورت رسمي اعلام کرد محمود رشيدي رئيس اين فدراسيون بازنشسته نيست. مجيد شايسته رئيس فدراسيون تنيس هم به صورت رسمي اعلام کرد بازنشسته نيست و جالب اينکه بعد از اين اعلام ديگر نامي از رئيس اين فدراسيون در ليست بازنشستهها ديده نشد.
به هر حال مهلت قانوني منع بهکارگيري بازنشستهها در فدراسيونهاي ورزشي و مجموعه وزارت ورزش در تاريخ 26 آبان به پايان ميرسد و روساي بازنشسته که تاکنون وزارت ورزش موضع خود را در مورد آنها اعلام نکرده، با پايان مهلت قانوني حق امضا نخواهند داشت. ضمن اينکه معاونت مالي و پشتيباني وزارت ورزش يکشنبه بخشنامهاي با اعلام فوريت به فدراسيونها ابلاغ کرد. طبق اين بخشنامه فدراسيونها ملزم هستند هرچه سريعتر اسامي بازنشستههاي خود را اعلام کنند. در حال حاضر 30 فدراسيون هنوز جواب رسمي به وزارت ورزش ندادهاند. با اين حال از روز شنبه فعاليت بازنشستهها منع قانوني دارد و جرم محسوب ميشود. لازم به ذکر است وزارت ورزش نيز بررسيهاي خود را در خصوص مديران بازنشسته اين وزارتخانه انجام خواهد داد. تاکنون بازنشسته بودن فريبا محمديان معاون امور بانوان و عباباف مديرکل حراست قطعي شده. پيشتر هم داورزني و اسبقيان اعلام کردند مشمول قانون بازنشستگي نيستند.
بازار