مهر/ راي دادگاه بينالمللي ورزش که در آخرين ماه سال جاري با حضور نمايندگان فدراسيون جودو ايران و فدراسيون جهاني تشکيل ميشود، تاثير مستقيمي بر روي آينده ورزش ايران خواهد داشت.
سناريويي که از مدتها قبل توسط برخي مسئولان فدراسيونهاي جهاني مرتبط به رژيم صهيونيستي نوشته و هدفش به تعليق کشاندن ورزش ايران بود، فروردين ماه سال جاري فدراسيوني را به چالش کشيد که سالها پيش يکي از ورزشکارانش که حالا رئيس فدراسيون شده بود، پرچمدار مبارزه نکردن با ورزشکار رژيم صهيونيستي بود.
شايد به خاطر همين پيشينه بود که رئيس فدراسيون جهاني با تحريک دوستان اسرائيلياش دست روي جودو ايران گذاشت تا پرونده تازهاي را براي فشار آوردن روي ورزش ايران باز کند و با سناريويي که از قبل طراحي کرده بود، مسئولان ورزش کشور را با دغدغه جدي مواجه کند.
بخش اول اين سناريو فروردين ماه سال جاري در مسابقات جودو قهرماني آسيا در فجيره اجرايي شد و سيدرضا صالحي اميري رئيس کميته ملي المپيک به همراه آرش ميراسماعيلي رئيس فدراسيون جودو به منظور حل و فصل مشکلاتي که از قبل کليد خورده بود، با «ويزر» رئيس فدراسيون جهاني جودو، «عبيدالانزي» رئيس اتحاديه جودوي آسيا و «ياماشيتا» رئيس فدراسيون جودو ژاپن ديدار و گفت و گو کردند.
ديدار و گفتگو در امارات و نامهاي که بعد از آن با امضا صالحياميري و ميراسماعيلي با محور متعهد بودن به منشور المپيک ارائه شد، اميدواريها براي به حداقل رساندن تنش بين ورزش ايران و کميته بين المللي المپيک و فدراسيون جهاني جودو را افزايش داد اما چند ماه بعد در مسابقات قهرماني جهاني که اوايل شهريورماه به ميزباني ژاپن برگزار شد، اتفاقي رخ داد که اوضاع را پيچيدهتر از قبل کرد.
سعيد ملايي که يکي از اميدهاي جودو ايران براي کسب مدال در المپيک بود، در شرايطي راهي مسابقات قهرماني جهان در ژاپن شد که با اتفاقات رخ داده براي اعزام وي، پيش بيني ميشد پايان خوشي در اين رويداد سرنوشت ساز نداشته باشد.
ملايي پس از شکست در مرحله نيمه نهايي اين رقابتها اظهار نظرهاي عجيبش را شروع و خطاب به فدراسيون جهاني جودو اعلام کرد مجبور شده در مبارزه نيمه نهايي به طور عمدي ببازد تا با جودوکار رژيم صهيونيستي روبرو نشود. رد شدن اين موضوع از سوي مسئولان جودو و ورزش ايران هم نتوانست مانع از اجراي سناريوي از پيش طراحي شده براي اين جودوکار باشد.
ملايي که بعدها مشخص شد از مدتها قبل براي پناهندگي اقدام کرده است، از همان ژاپن و با حمايت علني و واضح رئيس فدراسيون جودو و برخي عوامل امنيتي راهي آلمان شد و هر چند در ابتدا پناهندگي اش را تکذيب کرد اما گذشت زمان برنامه ريزي قبلي او را تأييد کرد.
با رقم خوردن اتفاقاتي که در ژاپن رخ داد و منجر به تعليق جودوي ايران شد، فدراسيون جهاني جودو با اين اتهام که ماجراي مبارزه نکردن ملايي با ورزشکاري از رژيم صهيونيستي سياسي بوده است، شکايتي را به دادگاه بين المللي ورزش ارائه کرد. متقابلاً فدراسيون جودو ايران نيز با ارائه مستندات لازم به همين دادگاه از فدراسيون جهاني جودو به خاطر اين اتهام و اتفاقاتي که رقم زده است شکايت کرد که تلاش وکلاي طرفين براي برنده شدن در اين پرونده ادامه دارد.
رئيس کميته ملي المپيک نيز با ارسال نامهاي به کميته بين المللي اعتراض خود را نسبت به اين اقدام اعلام کرد.
هر چند ماجراي سعيد ملايي پس از چند هفته فروکش کرد اما کميته بين المللي المپيک ماجرا را رها نکرد و از مسئولان ورزش ايران خواست براي پايبند بودن به منشور المپيک تضمينهاي لازم را ارائه کنند. به همين خاطر مسعود سلطاني فر وزير ورزش و سيدرضا صالحي اميري رئيس کميته ملي المپيک در نامهاي به اين کميته تضمينهاي لازم را ارائه کردند.
چند ماه پس از ارسال اين نامه و همزمان با برگزاري بازيهاي المپيک زمستاني در سوئيس، سلطاني فر و صالحي اميري هم هفته گذشته راهي اين کشور شدند تا ضمن حضور در مراسم افتتاحيه، ديدارهايي هم با برخي رؤساي فدراسيونهاي جهاني و همچنين توماس باخ رئيس کميته بين المللي المپيک داشته باشند.
بعد از پايان اين سفر و بازگشت وزير ورزش و رئيس کميته ملي المپيک به ايران بود که توماس باخ در مصاحبهاي با insidethegames اعلام کرد، کميته بينالمللي المپيک، ورزش ايران را محروم نکرده چون کميته ملي المپيک ايران نامه کتبي داده که سياستهاي تبعيضگونه را در رقابتهاي ورزشي پايان خواهد داد. باخ تاکيد کرد اين نامه که از طرف کميته ملي المپيک ايران به IOC ارسال شده، امضا مسعود سلطانيفر وزير ورزش و سيدرضا صالحي اميري رئيس کميته ملي المپيک ايران را داشته است.
مصاحبه رئيس کميته بين المللي المپيک اين ذهنيت را ايجاد کرد که سلطاني فر و صالحي اميري در سفر به سوئيس اين نامه را امضا کرده اند، در حالي که اين نامه مدتها قبل براي کميته بين المللي المپيک ارسال و طي آن تاکيد شده بود که ايران همچنان بر منشور المپيک پايبند است و تبعيضي در مسابقات نخواهد داشت.
توماس باخ که به نظر ميرسد تحت تأثير فشارهاي عوامل مرتبط با رژيم صهيونيستي از جمله «ويزر» رئيس فدراسيون جهاني جودو است، در آخرين اظهار نظرش تاکيد کرده منتظر صادر شدن رأي نهايي دادگاه بين المللي ورزش در مورد پرونده جودو ايران است.
خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد جلسه نهايي بررسي اين پرونده اسفندماه سالجاري با حضور آرش ميراسماعيلي رئيس فدراسيون جودو ايران برگزار خواهد شد و پس از آن رأي نهايي در مورد پرونده سعيد ملايي که منجر به شکايت فدراسيون جهاني و فدراسيون ايران از يکديگر شد، صادر خواهد شد.
مسئولان ورزش ايران و فدراسيون جودو بسيار اميدوار هستند که رأي اين دادگاه به سود کشورمان باشد چرا که در صورت صادر شدن رأي به سود فدراسيون جهاني جودو، «ويزر» که رابطه خوبي با صهيونيستها دارد، از همين رأي براي به چالش کشيدن ورزش ايران در کميته بين المللي المپيک استفاده خواهد کرد و با فشارهايي که بوسيله همدستان خود خواهد آورد، ورزش ايران را به سمت تعليق پيش خواهد برد.
البته با رايزنيهايي که صورت گرفته و ديدارهايي که سلطاني فر و صالحي اميري با توماس باخ داشتند، بعيد به نظر ميرسد که کميته بين المللي المپيک بخواهد به طور مستقيم رأي به تعليق ورزش ايران بدهد و احتمالاً به دنبال راهکار غيرمستقيمي خواهد بود که مسئولان ورزش ايران را در وضعيت «آچمز» قرار دهد.
اگر وزارت ورزش و کميته ملي المپيک ميخواهند در چنين وضعيتي قرار نگيرند، بايد در فرصت باقي مانده تا برگزاري دادگاه بين المللي ورزش، تمام تلاش خود را انجام دهند تا برنده رأي نهايي شوند و هم جودو را از تعليق خارج کنند و هم راه حاشيه سازي هاي بعدي «ويزر» و يارانش را ببندند.
بازار