مهر/ رئيس پيشين فدراسيون فوتبال ايران با بيان اينکه کنار کشيدن باشگاهها از ليگ قهرمانان آسيا اشتباه است، گفت: نبايد با اين تصميم اشتباه، چشم فوتبالمان را کور کنيم.
امير عابديني ضمن ارزيابي تصميم جديد کنفدراسيون فوتبال آسيا براي سلب محروميت از بازيهاي خانگي تيمهاي ايراني در ليگ قهرمانان، تاکيد کرد اگر مديرعامل يکي از چهار نماينده ايران بود، از آسيا انصراف نميداد.
عابديني همچنين با دفاع از انتخاب علي دايي به عنوان سرمربي احتمالي تيم ملي فوتبال اعلام کرد که فدراسيون فوتبال نياز به جوانگرايي دارد و بايد افرادي مثل شهاب الدين عزيزي خادم و سعيد آذري براي انتخابات رياست فدراسيون جلو بيايند.
مشروح گفتگوي عابديني در ادامه ميآيد:
* فعلا قرعه به نام ايران افتاده است
چه بخواهيم و چه نخواهيم بهانههايي دست رقبايمان در آسيا دادهايم. ما با آمريکا در حال جنگ هستيم. آنها جنايتي را مرتکب شدند و سردار سليماني را به شهادت رساندند. ما هم به پايگاههايشان موشک زديم و «پدرشان را درآورديم». گرچه اين اتفاقات در کشور عراق رخ داد اما خودمان گفتيم که در حالت جنگي هستيم. آن شب که موشک شليک کرديم، گفتيم فضاي ايران ناامن و جنگي بوده است. اين اتفاق هنوز به صلح نرسيده است پس التهاب در منطقه وجود دارد. اين التهابات در عراق، عربستان، يمن و لبنان هست ولي آنها ميگويند ايران اين شرايط را دارد. فعلاً قرعه به نام ايران است. حرفي که AFC ميزند، ميتواند دو معنا داشته باشد؛ يکي بهانه و يکي واقعيت. تصميم آنها ميتواند تلفيقي از هردو باشد.
* آخرين پيشنهاد AFC خوب بود
AFC از قبل هم دنبال بهانه بود کمااينکه در ماجراي عربستان هم ميزباني را از ايران گرفت و در زمين بي طرف بازي کرديم. حالا هم ميتوانند ادعا کنند ايران ناامن است و داوران و ناظران هم ميگويند به ايران نمي آيند. فکر ميکنم پيشنهاد آخر کنفدراسيون آسيا پيشنهاد خوبي بود. تيمهاي ايراني ابتدا بازيهاي خارج از خانه را برگزار کنند و بعد شرايط ميزباني در ايران را بررسي خواهند کرد.
* اينجا بحث امنيت ملي نيست
عدهاي ميگويند به خاطر امنيت ملي اين تصميم AFC را نپذيريم. بايد بگويم اينجا بحث، بحث امنيت ملي نيست. هرکسي در ايران زندگي ميکند جان و دلش را براي اين کشور ميدهد. اينجا يک بحث صرفاً ورزشي است. ورزش براي شعف، هيجان و ارتباط عاطفي است نه دشمني و تلخکامي. برد و باخت ورزش شيرين است و اگر برگزار نشود، اميد و شعف از بين ميرود. گاهي اوقات شرايط طبيعي مثل باران يا برف و مه شديد بازيها را لغو ميکند. شرايط اضطراري هم همينطور است و بايد آنرا به حوادث طبيعي اضافه کرد.
* چشم فوتبالمان را کور نکنيم
اين دعوا نيست؛ واقعيت است. اگر AFC ميگويد بازيهايتان را ابتدا در زمين حريف انجام بدهيد تا براي بازي برگشت شرايط ايران را بررسي کنيم، نگوييم نه. آنها ميخواهند ابروي فوتبالمان را درست کنند ولي با انصراف از مسابقات خودمان چشم فوتبالمان را کور ميکنيم چون تبعات سنگيني از جمله محروميت و جريمه مالي در پي دارد. هر تيمي در ايران هوادار خودش را دارد. اگر تيمهاي ايراني از ميزباني محروم شوند، تماشاگرانش از تماشاي بازي در ورزشگاه محروم ميشوند ولي اگر تيمهايمان خودشان از بازيها انصراف بدهند، هوادارانشان را حتي از تماشاي بازي از تلويزيون محروم ميکنيم.
* دولت نبايد خط و نشان بکشد
مگر نه اين است که کشورهاي اروپايي مسابقات خود را گاهي در کشورهاي آسيايي برگزار ميکنند. مثلاً سوپرجام ايتاليا يا اسپانيا در کشورهاي منطقه برگزار شد. آيا آن تيمها گفتند چون هوادارانمان نيستند، به آسيا نميرويم؟ در اين شرايط رقابت براي همه يکسان است. اعتقاد دارم مسائل ورزشي را بايد ورزشي نگاه کنيم نه اينکه دولت خط و نشان بکشد و بحث را سياسي کند. فيفا تاکيد کرده است که دولت در فوتبال دخالت نکند. معناي عدم دخالت براي همين روزهاست ولي متاسفانه تمام دولتمردان اين روزها صحبت ميکنند.
* اگر من بودم از آسيا انصراف نمي دادم
حتي وزير ورزش هم نميتواند وارد مقوله تخصصي ورزشي شود. فدراسيون شکل گرفته و کار تخصصي ميکند. اگر مثلا بحث حضور بانوان در ورزشگاه باشد، اين مي شود بحث سياسي و اجتماعي يا فرهنگي که دولت مي تواند درباره آن خط و مشي بدهد ولي درباره موضوع ميزباني دولت نبايد ورود کند. اگر من مديرعامل يکي از اين باشگاه ها بودم مي رفتم و در زمين بي طرف بازي مي کردم تا بازي برگشت شرايط ايران را بررسي کنند. بايد تعامل داشته باشيم. دشمن ما تعريف شده است و با همه جنگ نداريم. نبايد با اين اقدام، دشمن تراشي کنيم. روش، فرهنگ و منش ايراني باج دادن نيست ولي اگر حرف منطقي را قبول کنيم مي شود اسمش را گذاشت باج دهي؟
* وزارت ورزش حق دخالت در انتخاب علي دايي ندارد
درباره احتمال انتخاب علي دايي براي سرمربيگري در تيم ملي بايد بگويم سه تعريف از او وجود دارد. دايي جوهره فوتبال است. يادمان نرود گاهي اوقات براي گلزني تا قطع نخاع هم پيش مي رفت مثل بازي با کويت که با از خودگذشتگي آن گل را وارد دروازه حريف کرد. دايي با طحال پاره براي تيم ملي بازي کرد و باوجود خونريزي داخلي تا آخر مسابقه از زمين خارج نشد. دايي آنقدر تعصب دارد که برايش فرقي نمي کرد کجا بازي يا مربيگري مي کند. او هرجا بوده با اصالت حرفه اي کار کرده است حتي مقابل تيم محبوبش پرسپوليس. اين آدم ارزشمند است و اگر فدراسيون فوتبال روي انتخاب او به قطعيت رسيده است، وزارت ورزش حق دخالت ندارد.
* از انتخاب دايي با آغوش باز استقبال مي کنم
علي دايي آدم ارزشمندي است. ما اين آدم را داريم ولي به بهانه هاي مختلف از او استفاده نمي کنيم. اگر فدراسيون به اين انتخاب مبارک رسيده، بگذارند کار خودش را بکند. من شخصا از اين انتخاب با آغوش باز استقبال مي کنم.دايي در باشگاه هاي بزرگي بازي کرده و به تيم هاي بزرگي گل زده است. تجربه بازي در هرتابرلين و بايرن مونيخ که رقيبش مهاجم تيم ملي آلمان بود، کم چيزي نيست. دايي در هر تيمي هم مربي شده، در حد بضاعت آن تيم موفق بوده است.
* دنبال چه بهانه اي براي عدم استفاده از دايي هستيم؟
دايي هم تحصيلات دانشگاهي دارد، هم به دو زبان بين المللي آشنا است. در بحث ارتباطات هم که يکي از محبوبترين آدم هاي ورزش است. ديگر دنبال چه بهانه اي هستيم که از او استفاده نمي کنيم؟ همينطور از مربياني مثل يحيي گل محمدي و امير قلعه نويي. اگر وزارت ورزش پول دارد، برود مربي خارجي بياورد.
* امثال آذري و عزيزي خادم براي انتخابات فدراسيون جلو بيايند
در واکنش به بيانيه سعيد آذري بايد بگويم از او ممنون هستم. فکر مي کنم جوانگرايي در فدراسيون فوتبال ضرورت دارد. بايد امثال سعيد آذري ها و عزيزي خادم ها به فوتبال بيايند. آنها مي توانند از همان بزرگاني که آذري نام برده، در کنار خودشان به عنوان شوراي فکري فوتبال استفاده کنند. آقاي بهاروند (سرپرست فدراسيون) هم بايد انتخابات را بدون نگراني برگزار کنند. مجمع فدراسيون، مجمع خوبي است و ان شاءالله فرد توانمندي را به عنوان رئيس انتخاب مي کنند.
بازار