ايسنا/ پافشاري روي برگزاري رقابتهاي ليگ برتر فوتبال ايران به بهانه لزوم رعايت زمانبندي اين رقابتها، آن هم در پيک زماني شيوع کرونا اين سوال را در ذهن ايجاد مي کند که آيا فوتبال ايران از سري A ايتاليا منظم تر است؟
فدراسيون فوتبال ايتاليا روز گذشته (شنبه) تصميم گرفت پنج ديدار هفته بيست و ششم سري آ را لغو کند، اين درحالي بود که پيش از اين اعلام شده بود که پنج ديدار مربوطه پشت درهاي بسته برگزار خواهند شد که با توجه به شيوع تصاعدي ويروس کرونا در ايتاليا تصميم بر اين شد تا برگزاري رقابت سري آ به زمان ديگري موکول شود. گفتني است يکي از اين ديدارها تقابل حساس يوونتوس و اينتر بود که تا حدودي سرنوشت قهرماني اين فصل را تعيين مي کند.
ورزش دنيا اين روزها به دليل پيشگيري از ابتلا به کرونا در وضعيت آمده باش قرار گرفته است و کشورهايي که درگير مسئله مرگ و مير ناشي از انتقال و ابتلا به اين ويروس شده اند، مسابقات ورزشي خود را در سطوح مختلف لغو کرده و به دنبال جلوگيري از بزرگتر شدن دايره مبتلايان هستند.
در اين بين ايران و ايتاليا دو کشوري هستند که شيوع ويروس کرونا در آن ها طي روزهاي اخير با سرعت بالايي در حالا افزايش است و روز به روز بر تعداد مبتلايان قطعي و مرگ و ميرها افزوده مي شود. فوتبال ايتاليا در هفته گذشته برخي رقابتهاي سري A در مناطقي که درگير شيوع ويروس کرونا هستند را لغو کرده بود اما با توجه به افزايش تعداد مبتلايان و مرگ و ميرهاي ناشي از آن تصميم گرفت ساير رقابت هاي هفته بيست و ششم را که يکي از آن ها تقابل حساس يوونتوس و اينتر بود را نيز پشت درهاي بسته برگزار نکند و سرانجام اين ديدار نيز لغو شد.
تعطيلي براي منهاي فوتبال
با اعلام ستاد ملي مقابله با کرونا و نظر به شرايط ويژه هفته پيش رو، به منظور حفظ سلامت جامعه ورزش، تمامي باشگاه هاي ورزشي(غير از فوتبال) و سالن هاي ورزشي و استخرها اعم از خصوصي و دولتي به مدت صرفا يک هفته(از روز شنبه ۱۰ اسفندماه) تعطيل شد، با اين وجود اما اين ستاد اعلام کرد که ليگ برتر و ليگ هاي يک، دو و سه فوتبال همچنان بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد.
هرچند برگزاري رقابت هاي ليگ برتر فوتبال ايران روز به روز با شديدتر شدن موج اعتراضي از سوي برخي ورزشکاران و مربيان همراه مي شود و فوتبالي ها معتقدند که برگزاري رقابت هاي فوتبال در ايران حتي بدون حضور تماشاگر نيز سلامت بازيکنان، مربيان و ساير دست اندرکاران برگزاري رقابت ها را به خطر مي اندازد و مسئولان ذي ربط در صورت بروز ابتلا عوامل برگزاري مسابقات بايد نسبت به اين مسئله پاسخگو باشند. در اين بين اما پاسخ مسئولان ورزش ايران به اين اعتراض ها، تعطيلي نيست و صرفا قرار است رقابت ها بدون حضور تماشاگر برگزار شود و اخيرا هم رييس فدراسيون پزشکي ورزشي به عنوان سخنگوي ستاد مقابله با کرونا در ورزش اعلام کرد که "مسابقات به ويژه مسابقات فوتبال مسأله اي نيست که به زودي بتوانيم تعطيل کنيم!
توجيه مسئولان ارشد ورزش ايران؛ الزام برگزاري به دليل زمانبندي
دستورالعمل ۷ بندي مسعود سلطاني فر- وزير ورزش و جوانان که به منظور پيشگيري از شيوع بيماري کرونا صادر شد دو بند مهم داشت؛ ابتدا اينکه برگزاري کليه مسابقات ملي، استاني و شهرستاني که ضرورت يا تعجيل در آن وجود ندارد لغو شود و مورد ديگر اينکه، آن دسته از مسابقات ملي از جمله ليگهاي معتبر کشوري در رشتههاي مختلف که الزام به پايان آنها به خاطر زمانبندي کنفدراسيونهاي قارهاي يا فدراسيونهاي جهاني است بوده، مسابقات آنها تا اطلاع ثانوي بدون حضور تماشاگران برگزار شود و بديهي است انتظار ميرود صدا و سيما و به ويژه شبکههاي استاني با پوشش تلويزيوني و راديويي علاقهمندان را از نتايج حاصله در زمان بهرهمند سازند.
توجيه مسئولان ورزش ايران در پاسخ به علت عدم لغو رقابت هاي ليگ برتر فوتبال ايران، ليگ دسته اول، دوم و سوم فوتبال ايران و برگزاري مسابقات بدون حضور تماشاگر « الزام به پايان آنها به خاطر زمانبندي کنفدراسيونهاي قارهاي يا فدراسيونهاي جهاني است. »
حال سوال اصلي اين است که چه الزامي به پايان رقابت هاي ليگ دسته اول، دوم و سوم فوتبال ايران است و عدم برگزاري اين رقابت ها چه منافاتي با زمانبندي کنفدراسيونهاي قارهاي يا فدراسيونهاي جهاني دارد؟
در خصوص ليگ برتر فوتبال ايران نيز بايد به اين پرسش قابل تامل پاسخ داد که آيا الزام به پايان آنها به خاطر زمانبندي کنفدراسيونهاي قارهاي يا فدراسيونهاي جهاني صرفا مختص به فوتبال ايران است؟ آيا ايتاليايي ها با آن ليگ تمام حرفه اي الزامي به پايان رقابت هاي سري A به خاطر زمانبندي کنفدراسيونهاي قارهاي يا فدراسيونهاي جهاني ندارند؟ در حالي که ايران و ايتاليا تا حدودي شبيه به هم ديگر شيوع ويروس کرونا شده اند، علت تفاوت در تصميم هاي اتخاذ شده از سوي مسئولان ارشد ورزش دو کشور چيست؟
بازار