آخرين خبر/ ستاد برگزاري بازيهاي پارالمپيک توکيو در حالي 17 ارديبهشت سياستهاي خود براي حضور در اين دوره بازيها را در قالب ۱۰ بند مصوب و ابلاغ کرد که در جريان جلسه اين ستاد 2 تصميم مهم درخصوص کم و کيف حضور بانوان در کاروان پارالمپيک توکيو و نيز فرصت حضور جوانان در اردوهاي پارالمپيکي گرفته شد. هادي رضايي، دبيرکل کميته ملي پارالمپيک در تشريح اهم تصميمات اين ستاد به خراسان ميگويد: «در اين جلسه همچنان بر اعزام کيفي کاروان که پيشتر هم به آن اشاره شده بود تاکيد و قرار شد بر مبناي همان سياست قبلي کار را پيش ببريم. يکي از تصميمات ديگري که در اين جلسه گرفته شد کاهش سختگيري براي اعزام بانوان بود به اين معني که نسبت به سياست قبليمان براي نحوه اعزام بانوان به پارالمپيک توکيو يک درجه تنزل داشتيم. آن هم به اين دليل که حمايت بيشتري از ورزش بانوان داشته باشيم. درخصوص برگزاري اردوهاي پارالمپيکيها هم با توجه به نزديک بودن فاصله زمان برگزاري پارالمپيک توکيو در سال 2021 با بازيهاي آسيايي تصميم گرفته شد فرصتي هم براي حضور جوانان در اردوهاي تيمهاي ملي و تمرين با مليپوشان فراهم شود. اين تصميم بر مبناي درخواست انجمنها و فدراسيونها صورت گرفت. در واقع حمايت بيشتر از بانوان و حضور جوانان در اردوهاي تيم ملي اهم تصميماتي بود که در اين جلسه گرفته شد. اما روال طبيعي سياستها و برنامههاي گذشته ادامه خواهد داشت؛ ضمن اينکه نحوه حمايت ما از شانسهاي طلا، نقره، برنز و گروه چهارم در اردوها(گروه چهارم به ورزشکاراني اختصاص دارد که تقريبا شانسي براي مدالآوري در توکيو ندارند اما براي آنها و با توجه به عملکردشان در بازيهاي آسيايي جاکارتا جايگاه اول در بازيهاي پاراآسيايي ۲۰۲۲ پيشبيني شده) اعم از حمايت مالي، برگزاري اردوها، تعداد روزهاي برگزاري اردوها بر مبناي ميزان بودجهاي که در اختيار داريم هم به تصويب رسيد و به فدراسيونها هم ابلاغ شد.»
پررنگ شدن حضور بانوان در کاروان پارالمپيکي
سرپرست کاروان اعزامي به توکيو در تشريح کموکيف توجه ويژه به حضور بانوان در کاروان پارالمپيکي ايران ميگويد: «پيشتر تصميم بر آن بود که ملاک اعزام ورزشکاران به توکيو مدالآوري آنها و قرار گرفتن روي سکوي اول تا سوم پارالمپيک و نيز اعزام قهرمانان آسيا باشد اما با تصميم جديد مقرر شد بانواني که دوم آسيا يا چهارم جهان باشند هم به رقابتها اعزام شوند تا فرصت بيشتري براي حضور پررنگتر بانوان در کاروان اعزامي ايجاد شود.»
طلاي پارالمپيک وزنه مال ماست اما بدون شگفتي و رکورد!
اما اينکه جايگزين مرحوم سيامند رحمان در پارالمپيک توکيو چه کسي خواهد بود و آيا کانديداهاي جايگزين او مشخص شدهاند سوالي است که رضايي در پاسخ به آن ميگويد: «اصلا بحث جايگزيني سيامند رحمان مطرح نيست. ما که نميتوانيم با يک وزن در پارالمپيک شرکت کنيم. در حال حاضر مرحوم رحمان سهميه المپيک را به دست آورده و حالا اين شانس براي افرادي که پشت سر سيامند بودند و رکوردهايي دارند که شانس مدالآوري دارد، فراهم شده. ما نيز در اولين فرصت ممکن که مسابقات داخلي برگزار شود، رکورد اين افراد را بررسي ميکنيم. مطمئنا 2، 3 نفري هستند که به رکورد لازم برسند اما نه اينکه به رکورد سيامند برسند چون فاصله رکوردي سيامند با بقيه چيزي حدود 40 تا 60 کيلو وزن است اما ميخواهم اين را بگويم که حتي جايگزينهاي سيامند هم شانس مدالآوري براي ايران را دارند.» او در واکنش به اينکه آيا جايگزين سيامند هم شانس کسب مدال طلاي پارالمپيک را دارد، ميگويد: «بله. ما همچنان ميتوانيم روي مدال طلاي اين وزن حساب کنيم اما نه با شگفتيهايي که سيامند خلق ميکرد و نه با فاصله رکوردهاي مختلف. ما هميشه در ورزش استثنا داريم. سيامند يک استثنا و يک فرد ويژه بود؛ همانطور که زهرا نعمتي و ساره جوانمردي ويژه هستند. شايد سالها طول بکشد که چهرههايي مثل اينها دوباره پيدا شوند.»
جذب مربي خارجي براي نعمتي و جوانمردي با هدف کسب طلا
دبيرکل کميته ملي پارالمپيک در تشريح مبناي تصميمگيري درخصوص صدور مجوز جذب سرمربي خارجي براي زهرا نعمتي و ساره جوانمردي ميگويد: «ببينيد از 3 مدال طلاي پارالمپيک ريو، 2 مدال توسط 2 خانم(زهرا نعمتي و ساره جوانمردي) کسب شد. پيش از اين سوال شما، من به ويژه بودن اين ورزشکاران اشاره کردم. بنابراين اگر فدراسيون جانبازان و فدراسيون تيروکمان به اين نتيجه برسند که مربي در حد جوانمردي و نعمتي ندارند که بتوانند به اين 2 ورزشکار آموزش دهند يا در سطحي باشد که بتواند موجب طلايي شدن اين 2 در پارالمپيک توکيو شود، در صورتي که اين 2 فدراسيون درخواست مربي خارجي براي آنها داشته باشند ما اين درخواست را در کميته فني بررسي ميکنيم. ما اين شانس را فقط به اين 2 ورزشکار به شرط درخواست فدراسيون مربوطهشان دادهايم. البته اعتقاد دارم که مربيان ايراني ويژگيهاي خاص زيادي دارند ولي خب ما موظفيم که پيشبينيهاي لازم را انجام دهيم؛ ضمن اينکه اگر درخواست جذب مربي خارجي براي نعمتي و جوانمردي به دست ما برسد، صددرصد پرداخت حقوق و دستمزد مربي خارجي برعهده کميته ملي پارالمپيک خواهد بود.»
پرداخت کمکهزينه کرونا به 55 پارالمپيکي
رضايي در خصوص پرداخت حقوق پارالمپيکيها هم ميگويد: «به محض شروع مجدد اردوها حقوق پارالمپيکيها را هم پرداخت خواهيم کرد؛ ضمن اينکه درخصوص پرداخت حقوق آنچه را که قبلا قول داده بوديم صددرصد پرداخت کرديم؛ يعني براي شانسهاي طلايي ماهانه 5ميليون تومان و در مجموع معادل 60ميليون تومان براي يک سال پرداخت کرديم. براي شانسهاي نقره به مدت 6 ماه حقوق داديم و به شانسهاي برنز هم معادل 3 ماه حقوق پرداخت کرديم. در حال حاضر نيز مکانيزم پرداختها را کمي بيشتر کرديم. البته ديگر اسم حقوق را روي آن نميگذاريم اما هر زمان که اردوها شروع شود، شانسهاي طلا حقالزحمه خود را دريافت خواهند کرد. در مجموع به محض شروع اردوها مکانيزمهاي پرداخت را به همه اعلام کرده و طبق آن هم حقالزحمهها را پرداخت خواهيم کرد. اين را هم بگويم که به منظور حمايت از 55 نفر از ورزشکارانمان که در دوران کرونا در خانه تمرين ميکردند، جداي از حقوقهاي پرداختي، پول مختصري تحت عنوان کمکهزينه کرونا به آنها پرداخت کرديم. ما حتي در پرداخت اين رقم، ديگر اين را در نظر نگرفتيم که دريافتکننده اين کمکهزينه شانس طلاست يا نقره و برنز بلکه به همه آن 55 ورزشکار رقم يکساني پرداخت شد.»
در حد هزينههاي جاري بودجه دريافت کرديم
او در پاسخ به اينکه آيا بودجه سال جديد به دست کميته رسيده يا خير ميگويد: «بودجه سال جديد فقط در حد و اندازه هزينههاي جاري به دستمان رسيده.» به رضايي ميگوييم يعني چقدر؟ با خنده ميگويد: «در حد پرداخت 2 ماه حقوق کارمندان و يکسري کارهاي جاري.» دبيرکل کميته ملي پارالمپيک در پايان اين مصاحبه تاکيد کرد کميته متبوعش اين آمادگي را دارد که به محض اعلام ستاد کرونا، اردوهاي پارالمپيکيها را بلافاصله برگزار کند.
بازار