تسنيم/ صحبتهاي نيکبخت واحدي درباره خط خوردن از تيم ملي پيش از جام جهاني ۲۰۰۶ حاشيههايي ايجاد کرده اما صحبتهاي نزديکترين فرد به برانکو ابهامات را از بين ميبرد.
صحبتهاي عليرضا نيکبخت واحدي در روزهاي اخير که در مصاحبه با برنامه دورهمي جنجال آفرين شده، موجي از اخبار و تحليلهاي جديد را به وجود آورده است. بازيکن سابق تيمهاي استقلال و پرسپوليس در اين برنامه گفت که به دليل ترس از پرواز خودش را به مصدوميت زد تا تيم ملي را در جام جهاني ۲۰۰۶ همراهي نکند.
با اين حال واکنشهاي زيادي به صحبتهاي نيکبخت مطرح شده، از جمله اينکه او در سفرهاي مشابه يا به نسبت طولانيتر مانند ژاپن با تيم ملي حضور داشته و ترس از پرواز و مصدوميت مصلحتي براي عدم همراهي تيم ملي در جام جهاني، نميتواند درست باشد. ضمن اينکه او گفته بود که بزرگترين اشتباهش نرفتن به اتلتيکومادريد بود. در واقع نيکبخت دوست داشت فوتبالش را در اسپانيا ادامه دهد اما آن زمان اين پيشنهاد را نپذيرفت. حال اين سؤال به وجود ميآيد که اگر او از هواپيما ميترسيد پس چگونه قصد داشت به اسپانيا برود و البته در سفرهاي ديگر هم، پرسپوليس، استقلال و تيم ملي را همراهي کرد.
پس از صحبتهاي جنجالي نيکبخت واکنشهاي متعدد نسبت به اين موضوع آنقدر زياد بود که سراغ رضا چلنگر، مترجم برانکو ايوانکوويچ، سرمربي تيم ملي در جام جهاني ۲۰۰۶ رفتيم. چلنگر در اين خصوص به خبرنگار ورزشي خبرگزاري تسنيم گفت: اينطور که گفته شد، نيست. اول اينکه نيکبخت مدتها قبل از جام جهاني و در اردوهاي متعددي به تيم ملي دعوت نميشد، چرا که بين سالهاي ۸۴ تا ۸۵ دچار افت شد و حتي در تيم باشگاهي خودش هم گاهي کمتر به او بازي ميرسيد. کادرفني معتقد بود او بايد بازي کند و به چشم بيايد تا به تيم ملي دعوت شود.
وي افزود: با اين حال در آخرين اردوي پيش از اعزام تيم ملي به آلمان، برانکو مجدداً از او دعوت کرد تا بار ديگر وضعيتش را ارزيابي کند. وضعيت فني نيکبخت بهتر از قبل شده بود، اما بايد در اردو با ستار زارع و مهرزاد معدنچي رقابت ميکرد که آنها نيز در اوج خود بودند. نيکبخت يکي دو نوبت در اردو تمرين کرد و بعد با اعلام درد از ناحيه زانو، نزد کادر پزشکي رفت. حتي به کادر فني اين موضوع را اعلام نميکرد و در اين خصوص با کادر پزشکي صحبت ميکرد. آن زمان دکتر خانلري به عنوان پزشک تيم و آقايان عليرضا شهاب و مجيد ساعديفر به عنوان فيزيوتراپ جزو کادر پزشکي تيم ملي بودند که طبق معمول هر روز گزارش پزشکي از وضعيت بازيکنان ميآمد. در خصوص نيکبخت هم درد از ناحيه زانو گزارش شد.
مترجم برانکو در تيم ملي فوتبال خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه علائمي مانند کبودي، تورم يا خون ريزي وجود نداشت که درد را ثابت کند، راه بهتر گرفتن MRI بود. پس از گرفتن عکس سه نفر پزشک و متخصص MRI اعلام کردند مشکل حادي وجود ندارد و کمي ساييدگي پشت استخوان کشکک زانو وجود دارد که اين ساييدگي مختص تمام ورزشکاران از جمله فوتباليستهاست. اين دردها نيز معمولاً با کمي گرم کردن و تمرين کردن از بين ميرود و درد حادي نيست.
چلنگر يادآور شد: سه روز مانده به اعزام تيم به آلمان، برانکو از تمام نفرات کادرپزشکي خواست گزارش وضعيت بازيکنان را بدهند و وضعيت نيکبخت را هم جويا شد. کادرپزشکي اعلام کرد نيکبخت مدام از دردي که دارد شکايت ميکند، اما مشکلي نيست که بخواهد او را اذيت کند و ميتواند بازي کند. با اين حال برانکو نخواست نيکبخت تيم ملي را همراهي کند و اعلام کرد در اين خصوص ريسک نميکند و نميتواند بازيکني را با خود ببرد که در جام جهاني هم بگويد درد دارم و بازي نميکنم. ليست نهايي را فقط با مصدوميت شديد و مدارک پزشکي ميشد تغيير داد که همين اتفاق در خصوص جايگزيني محرم نويدکيا به جاي ستار زارع رخ داد. نيکبخت در آن زمان با تشخيص برانکو خط خورد و دو بازيکن اعزامي براي سمت چپ مهرزاد معدنچي و ستار زارع بودند. ستار هم در اوج آمادگي بود، اما در آلمان بدون اينکه با کسي برخورد داشته باشد، يک دفعه زانويش قفل کرد و همان روز مشخص شد رباط پاره کرده تا چند روز بعد محرم نويدکيا جايگزين او شود.
نزديکترين فرد به سرمربي تيم ملي در جام جهاني ۲۰۰۶ تأکيد کرد: در خصوص نيکبخت، مجيد ساعديفر که خودش زماني فوتباليست بوده و متخصص فيزيوتراپي از آمريکاست، اعلام کرد براي از بين بردن درد او حتي ميتواند از دوستانش بخواهد آمپولهايي را از آمريکا براي او بفرستند که تزريق کند، اما برانکو قبول نکرد. نظر برانکو اين بود که همه بازيکنان بايد براي قرار گرفتن در ليست نهايي بايد رقابت کنند و فرقي بين بازيکنان گمنام با آنهايي که در رسانهها مطرح هستند، وجود ندارد.
بازار