ورزش 3/ سرمربي استقلال در چند روز اخير بسيار از بابت شخصيتي و رفتاري مورد نقد است. اخراج در بازي مقابل فولاد و واکنشهاي احساسي فرهاد در کنار زمين بيش از هر مربي ديگري مورد توجه قرار دارد.
يک باخت و يک تساوي در دو بازي فولاد و سايپا فرهاد مجيدي را در معرض شديدترين انتقادات از سوي هواداران و رسانه ها قرار داداه است. کليد واژههاي نقدها هم حول ضعف فيزيکي تيم در دقايق پاياني بازي، عملکرد تيم در فاز حمله و نقد رفتاري و روش مديريت فرهاد است.
*بدنسازي
استقلال در زمان تعليق ليگبرتر با يک بازي کمتر ۱۱ امتياز با صدر جدول فاصله داشت و تا حدودي تکليف قهرمان اين فصل مشخص بود، از سويي جنگ سهميه بين چند تيم ديگر بسيار نزديک و سخت به نظر ميرسيد. از بين مدعيان سهميه، استقلال با توجه به فشردگي مسابقات و تعداد ۴ مسابقه در گرماي استانهاي جنوبي سختترين قرعه را پيش روي خود ميديد. کادر فني آبيها با توجه به فرصت کم شروع تمرينات تا شروع دوباره مسابقات مجبور بود ريسک تمرينات بدنسازي پر فشار را بپذيرد. در دو بازي اخير استقلال به وضوح از نظر فيزيکي سنگين به نظر ميرسيد. ولي با توجه به قرعه سخت و در پيش بودن جام حذفي و ليگ قهرمانان آسيا، کادر فني آبيها چارهاي جز ريسک بدنسازي پرفشار و نرسيدن کامل بدنها در چند بازي اول را نداشت. بنابراين شايد بتوان ضعف بدني آبيها در دو بازي اول را به برنامه ريزي تمريني و توانمند کردن تيم براي برگزاري سختترين دو ماه چند سال اخير استقلال مربوط دانست.
*نقد تاکتيکي
در بخش تاکتيکي و فرم بازي در دو بازي اخير يکي از مشکلات اصلي استقلال سرعت در فاز انتقال و خلاقيت در فاز حمله بوده است. در استقلال استراماچوني عليکريمي، داريوش شجاعيان و فرشيد اسماعيلي کليديترين مسئوليتها در فاز انتقال و حمله را به عهده داشتند. علي کريمي در سيستم ۳۵۲ استقلال در نقش رجيستا عضو بي جانشين ترکيب آبيها چه در زمان استراماچوني و چه در تيم فرهاد محسوب ميشود. اخراج زودهنگام کريمي در برابر فولاد و غيبتش در برابر سايپا بزرگترين ضربه را به ساختار فني تيم زد و در واقع انتقال از دفاع به حمله و از حمله به دفاع را با مشکلات زيادي روبرو کرده بود. در فاز حمله هم مهمتر از غيبت دياباته و مطهري، مصدوميت فرشيد اسماعيلي است. فرشيد در تيم استراماچوني دايناميکترين بازيکن تيم محسوب ميشد. در بازيهاي درخشان نيم فصل اول استقلال، فرشيد در طول يک مسابقه چند پست بازي ميکرد و حضورش در زمين، تغيير سيستم از ۳۵۲ به ۳۴۳ را ممکن ميکرد. هم در پست وينگر و هم در پست شماره ۱۰ و حتي گاهي مهاجم هم براي استراماچوني بازي کرد. فرشيد حضورش خلاقيت لازم را به خط حمله استقلال اضافه ميکند. و غيبتش خط حمله استقلال را کمي خشک و قابل پيشبيني ميکند.
در واقع مقايسه تيم فرهاد در دو بازي اخير با بهترين بازيهاي استراماچوني در نيم فصل اول دور از انصاف است. فرهاد در بازيهاي آينده احتمالا تيم کاملتري در اختيار خواهد داشت و از نظر فيزيکي نيز احتمالا شرايط تيم متعادلتر خواهد شد. بازيهاي بعدي استقلال مقابل رقباي اصلي سهميه و گردن کلفتهاي ليگ آزمون جدي فرهاد براي نشان دادن کيفيت فني تيمش خواهد بود.
*نقد رفتاري
فرهاد مجيدي در چند روز اخير بسيار از بابت شخصيتي و رفتاري مورد هجمه قرار گرفته است. اخراج در بازي مقابل فولاد و واکنشهاي احساسي فرهاد در کنار زمين بيش از هر مربي ديگري مورد توجه و نقد قرار گرفته است. به هر حال اخراج از کنار زمين، تنشزايي و ۹ نفره شدن تيم در بازي مقابل يکي از رقباي مستقيم در جنگ سهميه، نمرات منفي زيادي براي سرمربي محسوب ميشود ولي نبايد رويايي و خارج از واقعيت فوتبال ايران به موضوع نگاه کرد. در اينکه فرهاد مجيدي در ابتداي راه است و تجربه مربيان کارکشته را در کنار زمين ندارد ترديدي وجود ندارد. ولي اگر اخراج استراماچوني از کنار زمين در ابتداي ليگ را به ياد بياوريم. يا خشم و اعتراضهاي مربيان باتجربه ديگر در ليگ برتر، در شرايط مشابه را تصور کنيم. متوجه خواهيم شد که حداقل در فوتبال ايران اتفاقات اين چنيني در بين مربيان غير معمول نيست. و نبايد مجيدي را جدا از جريان حاکم فرهنگي فوتبال نقد کرد. و از سويي فرهاد هم پس از تجربه تلخ دو بازي اخير اگر با سياست و خودداري بيشتري تيمش را در کنار زمين و صفحه اينستاگرامش را در فضاي مجازي اداره کند، با چند پيروزي در مسابقات باقيمانده ليگ ميتواند آرامش و اعتماد از دست رفته را بازيابي کند.
بازار