دبیر بودجه کشتی را امضا نمیکند!
آخرين خبر/ رئيس فدراسيون کشتي شرايط ايجاد شده ناشي از شيوع ويروس کرونا را بدتر از دوران جنگ خواند. عليرضا دبير با تاکيد بر اينکه آينده کشتي نگرانکننده است، مدعي شد کشتي مثل خوانندگان زيرزميني شده! او براي چندمين بار از بودجه در نظر گرفته شده براي کشتي انتقاد و اين بار به صراحت اعلام کرد بودجه را امضا نخواهد کرد: «سال ۱۳۹۲ و زماني که دلار در بازار ارز حدود ۲ - ۳ هزار تومان بود، بودجه فدراسيون کشتي حدود ۱۲ ميليارد تومان بود و کميته ملي المپيک هم 5 ميليارد تومان تخصيص داده بود؛ يعني مبلغ ۱۹ ميليارد تومان. حالا ميخواهند با وضعيت کنوني ارز و قيمتهاي امروز، بودجه ۹ ميليارد توماني به ما بدهند. کميته ملي المپيک هم ميخواهد 3،2 ميليارد بدهد که اصلا قبول نميکنم و اين بودجه را امضا نخواهم کرد.»
از بدهي حرف بزنم ناراحت ميشوند
او با اشاره به بدهي باقيمانده از فدراسيون قبلي کشتي تاکيد کرد اگر درباره اين بدهي حرف بزند، برخي ناراحت ميشوند: «وقتي در خصوص بدهيهاي فدراسيون قبل صحبت ميکنم، دوستان ناراحت ميشوند. اين در حالي است که ناراحتي نبايد داشته باشد و شايد من نيز از فدراسيون بروم وضعيت بدتري را بر جاي بگذارم.»
در اتفاق ويلموتس صداو سيما هم دخيل است
رئيس فدراسيون کشتي اما صدا و سيما را هم در ماجراي پر سروصداي ويلموتس دخيل ميداند: «اينکه بخواهيم کشتي را با فوتبال مقايسه کنيم، اشتباه است ولي در اتفاق ويلموتس صداو سيما هم دخيل است. خيلي تلويزيون را فوتبالي کرديد. شبکه ورزش صبح تا شب فوتبال خارجي نشان ميدهد. شما داريد براي مردم ذائقه ميسازيد. چقدر از تکواندو و ... مسابقه پخش ميکنيد؟ اصل فوتبال مال انگليس است. اصل بسکتبال مال آمريکاست. تکواندو براي کره، جودو براي ژاپن، اما کشتي و چوگان مال ماست. چکار برايش کرديد؟ داريم آن را از دست ميدهيم. ما اگر بخواهيم همين تعداد کشتيگير را حفظ کنيم به ۶۰ تا ۷۰ ميليارد تومان بودجه نياز داريم.»
وزير در مجلس از حق کشتي دفاع کند
عليرضا دبير با اشاره به اينکه کشتي مثل پسته و خاويار ايران است، ميگويد: «چانه کشتي کوچک شده و بايد درست شود. وزارت ورزش ميگويد بودجه ورزش۹۰ ميليارد است، خب ايراد ندارد برويد مجلس دفاع کنيد. کشتي مثل پسته و خاويار ماست. مردم و مسئولان با کشتي مشکلي ندارند. در تاريخ چند هزار ساله ما و هم در دين ما کشتي هست. ما بخواهيم براي يک مسئول جا بيندازيم سخت است و از وزارت ورزش ميخواهيم کنار ما باشد.»
کشتي مثل خوانندگان زيرزميني شده
او درخصوص تاثير کرونا روي کشتي هم ميگويد: «در مورد ويروس منحوس کرونا از دوران جنگ نيز بدتر شده است. در آن دوران چند روزي آتشبس وجود داشت و پناهگاهي و شهرهاي آرام نيز وجود داشت اما در حال حاضر همهجا اين ويروس است. نگراني ما در مورد ويروس کرونا در خصوص آينده آن است. کشتي را با چهل و چند هزار نفر تحويل گرفتيم و اينکه ميگويند يکصدهزار نفر کشتيگير داشتيم، اينچنين نيست. اين موضوع معضل فعلي کشتي است و من نگراني زيادي در مورد آن دارم. قطعا تاثير کرونا را در ساليان آينده خواهيم ديد و بچههايي که قرار بود جذب اين رشته شوند با وجود اين ويروس امکانش نبود. کشتي مانند خوانندگان زيرزميني شده و به جاي اينکه مشکلات را برطرف کنيم، بچههاي ما زيرزميني در حال تمرين هستند و نميتوانيم به آنها بگوييم تمرين نکنند. خودمان را به خواب نزنيم. آقايان مسئولان ورزش و بهداشت! بچههاي ما درحال تمرين هستند. اگر در دوران جواني بودم، چه کسي به من ميتوانست بگويد تمرين نکنم؟»
کشتيگيران مشکل مالي دارند
دبير با اشاره به اينکه وزير بايد کنار کشتي بايستد نه مقابل آن، ميگويد: «اولويت جان انسانهاست و تعارف نيز نداريم. حتي با دکتر نمکي جلسه داشتيم و بحث کارشناسي کرديم. فوتبال راه افتاده و قرار است بسکتبال و واليبال نيز راه بيفتند. از مسئولان وزارت ورزش نيز ميخواهم همانطور که کنار فوتبال ايستاد، کنار کشتي نيز براي صدور مجوزها بايستند، نه رودرروي کشتي. روسيه، آمريکا و ترکيه کار خود را شروع کردند و ارمنستان مسابقه برگزار کرده است. دوستان خود را به خواب نزنند و بدانند کشتيگيران ما در حال تمرين هستند و من خود را به نديدن ميزنم تا مسئوليت آن گردن من نباشد. با همه احترام به فوتباليستها، آيا خيلي مسائل رعايت شد و همه تيمها دو ماه در اردو بودند؟»
براي راي آوردن سوريان دلار نميدهيم!
رئيس فدراسيون کشتي در واکنش به بحث نامزدي سوريان در اتحاديه جهاني کشتي هم ميگويد: «خيلي کارهاکرديم، فقط بدانيد من از اين کارها نميکنم که ما به يک کشوري برويم دلار بدهيم. وزارت خارجه هم پاي کار آمده و کارهاي خيلي خوبي کرديم. يادگيري زبان خيلي مهم است. براي سوريان معلم زبان گرفتيم و شما هم از او بخواهيد جدي بگيرد.»