ايرنا/ کارشناس فوتبال ايران گفت: متاسفانه افراد ناسالم، باعث ورود فساد به فوتبال شده‌اند و بايد هرچه سريعتر فکري به حال اين موضوع کرد.
پرونده شکايت مارک ويلموتس به فيفا و محکوميت ۶ ميليون و ۱۳۷ هزار يورويي فدراسيون فوتبال ايران حواشي زيادي را براي فوتبال کشورمان ايجاد کرد. با بيژن ذوالفقارنسب درباره فساد در فوتبال ايران، قرارداد با ويلموتس حرف زديم که متن اين گفت‌وگو از حضورتان خواهد گذشت.
فساد در فوتبال سوژه مصاحبه ما با شماست.
اعتقادم بر اين است فوتبال ورزشي پاک با معيارهاي بالاي اخلاقي در جامعه است و به سلامت روح و انديشه کمک زيادي مي‌کند و فاسد نيست.
يعني با تمام اين فسادهايي که در فوتبال صورت مي‌گيرد شما اعتقاد داريد فوتبال ما پاک است؟
حرف من اين نيست، من مي‌گويم نبايد روح فوتبال را با واژه‌هايي همچون فساد و ناپاکي درآميخت بلکه مشکل و ريشه اصلي اين اتفاقات جاي ديگري است.
کجا؟
متاسفانه برخي عناصري که در فوتبال حضور دارند و از آن سود و منفعت مي‌برند، در اين آلودگي نقش دارند و مسير فوتبال را به جايي هدايت مي‌کنند که امروز شما با عصبانيت و ناراحتي فراوان از فساد در فوتبال صحبت مي‌کنيد. نبايد فوتبال را با فساد مقايسه کنيد. مقصر آدم‌هايي هستند که بدون رزومه‌ وارد فوتبال مي‌شوند و روح اين رشته ورزشي را آلوده مي‌کنند.
قبول داريم آدم‌هاي سالمي در اين فوتبال هستند اما حرف امروز درباره فسادي است که اين پاکي را تحت‌الشعاع قرار داده است.
من مخالف اين نظر شما هستم و اعتقاد دارم همه چيز بايد در ترازوي خودش مورد سنجش قرار گيرد. من مي‌توانم از افراد زيادي نام ببرم که در اين فوتبال صادقانه و بدون هيچ‌گونه چشمداشت و ريالي پول مخلصانه در جهت ارتقا  پيشرفت فوتبال کار مي‌کنند و جوان‌هاي زيادي را به فوتبال معرفي کرده‌اند. ما زماني در فوتبال حرکت جوانمردانه را خلق کرديم و الگوي بسياري از کشورها بوديم ولي سوءمديريت کار را به جايي رسانده است که اين خوبي‌ها ديده‌ نمي‌شود و همه نيمه خالي ليوان را نگاه مي‌کنند. اين افراد ناسالم، شرافت را زير سوال برده‌اند و حرفي جز شرمساري باقي نمي‌ماند.
چه کسي بايد وارد گود شود و چه اقدامي بايد صورت بگيرد؟
من نمي‌دانم هر نهاد يا ارگاني و سازماني که مي‌تواند و مسووليت دارد، وارد شود و مبارزه را آغاز کند. فوتبال نياز به کمک دارد. بايد با فساد مبارزه شود تا اين فاسداني که فوتبال را آلوده کرده‌اند مجازات شوند. متاسف هستم از اين جملاتي که مي‌خواهم بر زبان آورم.
شما فوتبال دنيا را با ايران مقايسه کنيد، در همه جاي جهان مردم از فوتبال لذت مي‌برند و با آن زندگي ‌کنند اما در ايران اخباري شنيده مي‌شود که  دردآور است. اين اخبار فضاي جامعه را به سمتي هدايت کرده است که وقتي با مردم در کوچه و خيابان مي‌خواهيد درباره فوتبال حرف بزنيد فساد را وسط مي‌کشند و به قول شما مي‌گويند اين فساد فوتبال را به ورطه نابودي کشانده است. من مجبورم براي چندمين بار بگويم به خدا مشکل فوتبال نيست؛ مشکل آدم‌هاي داخل آن هستند. تو را به خدا کاري نکنيد که مردم بيشتر از اين، از پر هيجان‌ترين و جذاب‌ترين ورزش دنيا دلزده شوند.
چرا ما بايد خودسرانه و خلاف قوانين رايج فيفا برخورد کنيم. کارشناسان حقوقي که در فيفا حضور دارند خبره‌ترين و بهترين وکلاي ورزشي جهان هستند و تمام قوانين را به خوبي بلد هستند و نمي‌توان آنها را فريب داد. وقتي آنها چند بار به اساسنامه ايراد مي‌گيرند و گامي در جهت رفع اشکالات بر داشته ‌نمي‌شود به طور حتم با واکنش تند آنها موجه خواهند شد. من نمي‌دانم چرا دوستان عزيز ما در فدراسيون به رفتار غلط خود پافشاري مي‌کنند؟ آيا آنها نمي‌دانند چه عواقبي‌ انتظار فوتبال ايران را مي‌کشد؟ اگر مي‌دانند که نمي‌دانم چه بگويم و اگر از اين موضوع آگاهي ندارند وامصيبتا.
براي قرارداد ويلموتس بايد غرامت سنگيني پرداخت کنيم.
با اين مربي بلژيکي قراردادي بسته شد که نمي‌دانيم اسم آن را چه بگذاريم. من اسم اين قرارداد را غير حرفه‌اي مي‌گذارم؛ قراردادي که منابع مالي ايران را به هدر خواهد داد. به طور حتم در زماني که اين قرارداد بسته شد، نمايندگان دو طرف پشت ميز مذاکره نشسته بودند. گروهي از طرف فدراسيون فوتبال ايران ماموريت داشتند منافع ما را لحاظ کنند و گروه ديگر وظيفه‌شان تامين منافع طرف بلژيکي بود. 
امضاي قرارداد ويلموتس نشان مي‌دهد نمايندگان ايراني به بدترين شکل ممکن کار خود را انجام دادند.
امضاي اين قرارداد تفاوت‌ها را نشان مي‌دهد، نمايندگان ويلموتس با آگاهي کامل از قوانين حقوقي و ورزشي قرارداد فوق حرفه‌اي به امضا رساندند و از سوي مقابل عده‌اي کر و لال نشسته بودند که اگر در اين نشست هم حضور نداشتند، بود و نبودشان فرقي نداشت.
فيفا فدراسيون فوتبال ايران را موظف به پرداخت ۶ ميليون و ۱۳۷ هزار يورو غرامت به ويلموتس محکوم کرده است.
متاسفانه اين اتفاق افتاده است و فيفا براساس مستندات پرونده، چنين راي سنگيني را صادر کرده است. طبق يک حساب سرانگشتي و براساس قيمت يورو، فدراسيون فوتبال موظف به پرداخت حدود ۱۶۵ ميليارد تومان به حساب سرمربي بلژيکي سابق تيم ملي است. اين پول را بايد به مربي‌اي پرداخت کنيم که زمان کوتاهي در ايران حضور داشت و عملکردش خوب نبود. وقتي شما مي‌خواهيد با يک مربي بزرگ قرارداد ميليون دلاري امضا کنيد بايد چند وکيل خوب را به استخدام خود درآوريد تا چنين کلاهي سرتان نرود. چاره يک کار است...
چه کاري؟
تمام افرادي که در اين قرارداد ننگين دست داشتند و باعث چنين اتفاق ننگيني‌ شدند، بايد محاکمه شوند و ريال به ريال اين قرارداد از آنها گرفته شود. اين اتفاق يک مطالبه عمومي است و نبايد کوچک‌ترين کوتاهي در آن صورت گيرد.

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد