عکسهایی که فوتبال ایران را فریب داد!



ورزش 3/ انتشار تصاوير مارک ويلموتس با ستارههاي بزرگ تيم ملي بلژيک و عنوان نادرست اما پرطمطراق نسل جديد فوتبال بلژيک مديران فوتبال ايران را فريب داد.
از هنگام به صدا درآمدن سوت پايان ديدار تيم ملي ايران مقابل ژاپن تا روزي که سرمربي جديد تيم ملي معرفي شد، درواقع بخش اعظمي از جامعه فوتبال در انتظار انتخابي بود که حتي نسبت به کارلوس کيروش گزينه جذابتر، جوانتر و صاحبنامتري باشد و در همين اثنا نام مارک ويلموتس از قوطي فدراسيون فوتبال بيرون آمد.
مربياي که يک شخصيت بينالمللي محسوب ميشد و همچنين در تمام سالهايي که چه بهعنوان بازيکن و چه بهعنوان مربي سپري کرده بود توانسته بود جايگاه نسبتاً مناسبي را براي خودش در فوتبال اروپا، بالأخص دو کشور آلمان و بلژيک دستوپا کند. در روزهاي اول ايراد چنداني هم از اين انتخاب به فدراسيون فوتبال وارد نبود، خصوصاً اينکه حالا انتخاب کاپيتان و سرمربي اسبق تيم ملي بلژيک از جهاتي قابل قبول به نظر مي رسيد اگرچه آنها پيچش مو را نديده بودند.
اگر به آن برهه از زمان برگرديم خاطرمان ميآيد يکي از آن دلايلي که خودمان را با آن اميدوارمي کرديم و بهنوعي دلداري ميداديم، حضور ويلموتس در نقش سرمربي نسلي بود که تابهحال در تاريخ فوتبال بلژيک بهمانند آن ظهور نکرده بود. نسلي که هرکدام از بازيکنانش نقشي تعيينکننده در بهترين باشگاههاي فوتبال انگليس را ايفا ميکردند. ، فوتبالي که تا پيشازاين تنها به چند اسم مثل "يان کولمانز"،"اريک گرتس، "ميشل پرودوم، "انزو شيفو"، بسنده ميشد اما حالا يک دوجين ستاره فوتبالي در خودش ميبيند .
کافي است به اين نامها توجه کنيد تا متوجه قدرت اين نسل از فوتبال بلژيک شويد: تيبو کورتوا،سيمون مينيوله، وينسنت کمپاني، يان فرتونخن، توبي آلدرويد، ادن آزارد، کوين دبروين، موسي دمبله، کوين ميرالش، ويتسل، لوکاکو، و چندين نام ديگر که بعد از 16 سال بازي از رده نوجوانان تا جوانان و المپيک در کنار هم حالا در جام جهاني 2014 هدايتشان به ويلموتس سپرده ميشد و او نيز بااينهمه ستاره در مرحله يکچهارم نهايي با يک گل مقابل آرژانتين مغلوب و از دور رقابتها حذف شدند. اما بااينحال او در سمت خودش ابقا شد، تا در جام ملتهاي اروپا در مرحله يک چهارم نهايي مقابل ولزي که براي نخستين بار در رقابتهاي يورو حضور پيداکرده بود، با نتيجه ۳ بر يک شکست بخورد و پس از آن بود که ويلموتس از تيم ملي بلژيک اخراج شد.
جالب است بدانيد او پس حذف در يورو ۲۰۱۶ تحتفشار شديد مطبوعات بلژيکي، ناشي از حذف مجدد بااينهمه ستاره، اتهام بزرگي به پدر تيبو کورتوآ زد و او را به دادن اطلاعات و ترکيب بلژيک به رسانهها در جريان يورو متهم کرد؛ اتهامي که منجر به شکايت کورتوآ از ويلموتس شد.
درهرصورت آن زمان چنين تصوري ميشد که تجربه حضور براي هدايت نسل جوان کشور بلژيک ميتواند انتخاب مناسبي باشد براي تيم ملي ايران که اکثر بازيکنانش را نسل جواني تشکيل ميدهند که قادرند باکسي مثل ويلموتس نهتنها به جام جهاني بلکه به آرزوهاي بزرگتري دست يابد.اما زهي خيال باطل...
عکسهاي که از او در اردوهاي تيم ملي بلژيک در سالهاي حضورش منتشرشده بود اکثراً حاکي از رابطه بسيار صميمانه و گرم او با تکتک بازيکنانش را داشت، هواداران نيز اين رفتار گرم او ميزان صميميتش را با بازيکنان خودمان تصور ميکردند و تصور ميشد که سن کم او باعث خواهد شد تا بازيکنان تيم ملي احساس راحتي بيشتري کنند اما در عمل آنچه به حقيقت پيوست زمين تا آسمان با چيزي که تصورش را ميکرديم تفاوت بارزي داشت.
او حتي بهنوعي با آگاهي از ميزان حساسيتهاي ملت ايران از بازي در برابر تيم ملي عراق سوءاستفاده کرد و فدراسيون فوتبال را به عدم بازگشت به ايران در صورت نگرفتن حقوقش تهديد کرد و به همين خاطر اردوهاي تيم ملي در مهمترين زمان ممکن 10 روزبه تأخير افتاد و گفته ميشود با خالي کردن پشت بازيکنانش در اين مدت به خواهشهاي هيچکدام از آنها توجهي نکرد تا اينکه در دو بازي پرانتقاد مغلوب عراق و بحرين شويم و اين تازه آغاز ماجرايي تلخي بود که درنهايت به منجر به محکوميت فوتبال ايران به پرداخت 6.2 ميليون دلار بابت هدايت تيم ملي در 6 بازي شد.