از سرمربی تیم ملی والیبال ایران در المپیک توکیو چه میخواهیم؟

مهر/ معرفي گزينه نيمکت تيم ملي براي حضور در المپيک توکيو تصميم مهمي است که اين روزها توجه خانواده واليبال را به سمت محمدرضا داورزني رئيس فدراسيون واليبال برده است.
سال آينده براي واليبال ايران سال مهم و سرنوشت سازي است. هواداران واليبال در انتظار درخشش ستارههاي نسل طلايي در آوردگاه المپيک هستند. ستارههايي مانند سعيد معروف، سيد محمد موسوي، امير غفور، ميلاد عبادي پور، علي شفيعي و جوانان جوياي نامي مانند علي اصغر مجرد، پوريا يلي، جواد کريمي و... بازيکنان احتمالي در پيراهن تيم ملي براي جنگ با رقباي نامدار خود هستند تا براي تحقق هدف فدراسيون يعني قرار گيري در بين چهار تيم برتر المپيک از مسير سختي عبور کنند.
شانس بالاي صعود از مرحله نخست
تيم ملي واليبال ايران در گروه اول بازيها با تيمهاي ژاپن، لهستان، ايتاليا، کانادا و ونزوئلا رقابت مي کنند و در گروه دوم نيز تيمهاي برزيل، آمريکا، روسيه، آرژانتين، فرانسه و تونس با يکديگر جدال خواهند داشت. در ابتدا از هر گروه چهار تيم به مرحله يک چهارم نهايي صعود مي کنند. با توجه به گروه بندي ايران، انتظارات از صعود تيم ملي در مرحله نخست بسيار بالا است.
جنگ اصلي در پلي آف و جدال با رقباي قدرتمند
جدال و جنگ اصلي در مرحله پلي آف است جايي که قدرت هاي واليبال در گروه دوم بالا خواهند آمد و پيش بيني ميشود برزيل، آمريکا، فرانسه و روسيه چهار تيم صعود کننده در گروه دوم باشند. ايران سابقه شکست هر چهار تيم را در کارنامه دارد اما ميدان المپيک کاملا متفاوت است و رقبا با تمام داشتهها و کوله باري از تجربه به ميدان ميآيند چرا که المپيک جاي آزمون و خطا نيست و حريفان براي دريافت مزد تلاشهاي چهار ساله و قدرت نمايي در جهان به آوردگاه المپيک گام خواهند گذاشت.
تصميم هوشمندانه و واکنش به موقع
بنابراين اگر هدف قرار گيري در بين چهار تيم برتر المپيک است بايد فردي سکان هدايت تيم ملي را در دست گيرد که در لحظات حساس با تصميمهاي هوشمندانه و واکنشهاي به موقع به ياري توانمندهايي ملي پوشان بيايد. کاري که سعيد معروف، کاپيتان تيم ملي در بازي سرنوشت ساز مقابل کره جنوبي در انتخابي المپيک انجام داد و جور دستپاچگي سرمربي را کشيد تا ورق به سود ايران برگردد در غير اين صورت بليت المپيک سوخت شده بود.
بار و فشار رواني بالاي المپيک
تجربه معروف به داد واليبال ايران رسيد تا دومين حضور در المپيک رقم بخورد و اينک براي تحقق هدف علاوه بر تمرينات به موقع و آماده سازي جسماني بازيکنان نبايد از نقش تفکر، تصميمات هوشمندانه و کوچينگ عالي سرمربي غافل شويم و البته نقش روانشناسي سرمربي را نيز پر رنگ کنيم. ميدان المپيک بزرگ ترين ميدان ورزشي جهان است که بار و فشار رواني بالايي نيز دارد بنابراين بايد در انتخاب سرمربي دقت شود. البته ناگفته نماند که تعداد مربيان مطرح جهان واليبال به عدد ۱۰ نرسد و اکثر اين مربيان نيز در تيمهاي خود مشغول فعاليت هستند و همين کار را براي واليبال ايران سخت ميکند تا مربي با تراز بالاي جهاني به خدمت گيريم.
واقع بين باشيم
اگر واقع بينانه به موضوع نگاه کنيم زمان از دست رفته چهار ساله کمي تيم ملي را از رقبا عقب انداخته و به اعتقاد برخي کارشناسان تيم ملي با هدايت گزينه خارجي و ايراني شانس برابري در کسب نتيجه يعني پنجمي خواهد داشت و اگر قرار بر کسب اين نتيجه است چه بهتر که فرصت را به مربي داخلي دهيم و همه جانبه نيز از او حمايت کنيم تا هم حضور در المپيک را تجربه کند و هم خود را براي المپيک آينده و کسب سکو مهيا کند.
نوسات نرخ ارز، شناخت روحي و رواني مربي ايراني از بازيکنان، زمان باقي مانده و شانس برابر مربي داخلي و خارجي براي کسب نتيجه پنجمي بهترين فرصت را به مربي داخلي ميدهد تا مردم به صبر بيش تر فرا خوانده شوند تا چهار ساله آينده واليبال ايران را همراه با مربي وطني بر سکوي المپيک شاهد باشند.
تداخل شانس و انتخاب مناسب
البته نبايد نقش شانس را نيز کم رنگ ببينيم و شايد تعويق يک ساله المپيک فرصتي دوباره به تيم ملي باشد تا نسل طلايي واليبال با خاطره اي خوش، پاداش سالها تلاش، زحمت، غيرت و پشتکار خود را دريافت کنند البته به شرطي که فدراسيون قدر تک تک لحظات باقي مانده را بداند.
انتخاب گزينه مناسب براي نيمکت تيم ملي مهمترين و تاثير گذارترين تصميم فدراسيون در المپيک خواهد بود فقط بايد ابتدا هدف به درستي و با سنجش شرايط تعريف شود تا نه پولي از بيت المال به تاراج برود و نه اميد مردم نااميد شوند.