دوحه، شهر خوشقدم برای استقلالیها
خبر ورزشي/ استقلال براي ادامه بازي هايش در ليگ قهرمانان آسيا بايد مثل ساير نماينده هاي ايران به قطر سفر کند.
سر و صداي دربي پايتخت شب گذشته فروکش کرد و هفته آينده نيز جدال نهايي جام حذفي برگزار خواهد شد تا پرونده پرماجراي اين فصل فوتبال ما در عرصه رقابتهاي داخلي بسته شود. البته اين مسئله به معناي پايان هياهوي فوتبال باشگاهي ايران نخواهد بود، چون کمتر از سه هفته ديگر نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان آسيا بايد به ميزباني قطر ديدارهاي باقي مانده مرحله گروهي اين فصل ليگ قهرمانان را برگزار کرده و زمينه براي حضور خودشان در مراحل حذفي را فراهم کنند. مسافرت به قطر و به طور کلي شهر دوحه براي اغلب استقلاليها خاطرات شيريني را به همراه دارد. خاطراتي شيرين و البته پولدارکننده! اميدواريم استقلاليها اين بار هم از سفر به قطر با دست پر برگردند.
قلک!
در اواسط دهه ۶۰ هنگامي که به دليل جنگ تحميلي عملاً چيزي به نام پول در فوتبال ايران پيدا نميشد، اوج گرفتن فوتبال باشگاهي در قطر زمينه بسيار خوبي را براي تعداد قابل ملاحظهاي از فوتباليستهاي ايراني فراهم کرد تا با حضور در ليگ اين کشور زندگي خودشان را براي هميشه بيمه کنند. در اين ميان تعدادي از استقلاليها يا آنهايي که بعداً پيراهن آبي را بر تن کردند نيز از حضور در قطر به عنوان فرصتي براي به دست آوردن يک قلک ارزشمند استفاده کردند. شاهين و شاهرخ بياني، امير قلعهنويي و همين مجيد نامجومطلق که هماکنون در کادر فني استقلال حضور دارد، از جمله آبيهايي هستند که به واسطه بازي کردن در ليگ قطر درآمد بسيار خوبي در اواسط و اواخر دهه ۶۰ کسب کردند. البته خود فرهاد مجيدي نيز زمستان سال ۹۰ راهي ليگ ستارگان قطر شد و چند صباحي را در آن کشور توپ زد. کلاً فوتبال قطر به بازيکنان ايراني پول خوبي رسانده است.
استارت قهرماني
استقلال در تابستان سال ۶۹ استارت قهرماني خودش در جام باشگاههاي آسيا و کسب دومين ستاره را از قطر و شهر دوحه زد. شاگردان منصور پورحيدري در مرحله حذفي اين مسابقات طي دو ديدار رفت و برگشت به مصاف السد قطر رفتند. بازي رفت در دوحه با تساوي يک- يک خاتمه پيدا کرد و نکته جالب توجه اينکه مجيد نامجومطلق آن زمان براي تيم قطري توپ ميزد و تکگل السد را نيز وارد دروازه استقلال کرد. البته نامجومطلق چند ماه بعد دوباره آبيپوش شده و همراه اين تيم قهرماني در جام باشگاههاي آسيا را جشن گرفت. استقلال در تهران با يک گل از سد حريف قطري خودش گذشت و به مرحله گروهي جام باشگاههاي آسيا رسيد.
نايبقهرماني
اگر چه کسب عنوان نايبقهرماني در جام باشگاههاي آسيا بسيار ارزشمند تلقي ميشود ولي اگر ناداوري و نامردي داوران در پاييز سال ۷۰ نبود، استقلال ميتوانست براي سومين بار فاتح قاره کهن شود. مرحله نهايي جام باشگاههاي آسيا در سال ۱۹۹۱ ميلادي به ميزباني کشور قطر برگزار شد و استقلال به عنوان مدافع عنوان قهرماني پا به عرصه مسابقات گذاشت. آبيپوشان به رغم آنکه چند بازيکن فوق العاده تأثيرگذار خودشان را قبل از اين ديدارها به دليل مصدوميت از دست داده بودند، باز هم تا جدال فينال بالا آمدند، اما خوشرقصي داوران براي الهلال عربستان از جدال نيمه نهايي با اخراج کردن شاهرخ بياني آغاز شد و در ديدار فينال هم ادامه پيدا کرد تا در نهايت نماينده عربستان با کاپ قهرماني عکس يادگاري بگيرد و استقلال دوم شود.
ميزباني خوب بدون ترس از ميزبان
باشگاه استقلال قبل از آغاز مسابقات تمايل فراواني داشت تا بازيها به صورت متمرکز در قطر برگزار شود. آنها براي اين مسئله دو دليل داشتند؛ دليل اول اينکه همواره ميزباني قطريها را در بالاترين سطح ديده بودند و دليل دوم هم اينکه استقلال با هيچ تيم قطري همگروه نيست و همين مسئله موجب ميشود تا ميزبان کوچکترين تنش و اصطکاکي با آبيها پيدا نکند. اتفاقي که در نهايت هم رخ داد و قطر ميزبان شد.
خاطره خوش ورزشگاه خليفه
اغلب ديدارهاي استقلال در قطر به ميزباني ورزشگاه خليفه شهر دوحه برگزار خواهد شد؛ ورزشگاهي که فوتبال ايران خاطره خوشي از آن دارد. تيم ملي فوتبال کشورمان جدال افتتاحيه جام ملتهاي آسيا ۱۹۸۸ قطر را در همين ورزشگاه برگزار کرد و ميزبان را با دو گل شکست داد. شاگردان مرحوم پرويز دهداري در نهايت با برتري مقابل چين در ضربات پنالتي، در همان ورزشگاه عنوان سومي جام را به خودشان اختصاص دادند، اتفاقي که در سال ۶۷ رخ داد. اتفاقاً مجيد نامجومطلق دستيار اول فرهاد مجيدي در آن مسابقات حضور داشت و يکي از بازيکنان ثابت تيم ملي ايران محسوب ميشد.