اکرامی از قهرمانی کاراته تا گویندگی رادیو

فارس/ رتبه اول گويندگي و اجراي صبحگاهي رسانه ملي گفت: ما در دانشکده رسانه فارس تلاش ميکنيم در آموزش مهارتهاي لازم براي گويندگي و دوبلاژ جريان ساز باشيم. به همين دليل در تعريف رشته گويندگي و دوبلاژ در مقطع کارشناسي تلاش شده بر پايه دانش، تجربه و ظرفيتهاي موجود، واحدها و درسهاي لازم در اين رشته گنجانده شود.
«سبحان اکرامي» استاد گويندگي و بيان دانشکده رسانه فارس سال گذشته در آخرين جشنواره بين المللي راديو رتبه دوم گويندگي در بين تمامي شبکه هاي راديويي و درواقع رتبه اول گويندگي و اجراي صبحگاهي را به خود اختصاص داد و امسال نيز در ارزيابي ادارهکل نظارت سازمان صدا سيما برترين گوينده مرد شبکه ورزش نام گرفت.
وي فارغ التحصيل رشته مهندسي نساجي ؛ گوينده ،خواننده ، مجري ، نويسنده، فيلمنامه نويس، سردبير راديو و مدير دوبلاژ است . اکرامي 26 فروردين 1360 در تهران متولد شد و از دوره دبيرستان پا به عرصه هنر گذاشت ، فعاليت در رسانه را از ۱۶ سالگي با نشريه ستارهها آغاز کرد و بعد در شبکه سه با برنامه « فنون شرقي» مسير ورود او به راديو و تلويزيون باز شد . تا نيمههاي دهه ۸۰ قهرمان کاراته بود.وي پيشتر از سال 1378 به عنوان کارشناس مسائل ورزشي همکاري خود را با راديو آغاز کرد و به عنوان گوينده ثابت از سال ۸۵ در راديو مشغول به کارشد. اکرامي با اجراي بيش ۱۰۰ برنامه در يک ماه رکوردار تعداد برنامه در راديو ورزش است. او از سال ۸۳ با اجراي قطعه عشق و حماسه از توليدات مرکز موسيقي صدا و سيما به صورت جدي تر کار خوانندگي را آغاز و سالها بعد آلبومي با عنوان « نفس من » منتشر کرده است . وي سابقه اجراي تلويزيوني نيز دارد. اجرا در برنامههاي راديوشب ، تکواندو ايراني، فنون شرقي و … از جمله معروف ترين برنامههاي تلويزيوني اوست.
اکرامي در مورد چگونگي ورود به دنياي گويندگي و دوبلاژ گفت: در نوجواني به مهندسي و هنر علاقهمند بودم و تصميم داشتم تحصيلات دانشگاهي ام را تا حدي که معقول باشد ادامه بدهم به همين دليل رشتهي نساجي را انتخاب کردم که بتوانم در کنار آن با فراغت بيشتر به فعاليتهاي هنري هم بپردازم . همانگونه که مطلعيد از 16 سالگي کار در مطبوعات را شروع کردم و همين مرا بيش از ديگران با دنياي هنر آشنا کرد. البته به دليل اينکه در دوره دبيرستان بر پايه نظر همکلاسيها ، دبيران و مسئولان مدرسه و اجراي برنامههاي صبحگاهي، مراسم و جشنهاي دبيرستاني متوجه استعداد حداقليام در زمينه اجرا و خوانندگي شده بودم چنانکه بارها به جد يا شوخي درمورد صداي من با خود و خانوادهام صحبت شد.
وي در خصوص خوانندگي گفت: تمايل به خوانندگي نيز از همان دوران دبيرستان شکل گرفت، گاهي اوقات ترانه اي زمزمه ميکردم و مورد استقبال همکلاسي هايم قرار مي گرفت . با توجه به علاقه اي که خودم داشتم در آواز سنتي و کلاسيک شروع به آموختن کردم اما خيلي زود بيشتر به صداسازي کلاسيک متمايل شدم . در اين مدت اطلاعات خوبي کسب کردم و باعث پيشرفتم در زمينه گويندگي نيز شد.
اکرامي که تا سال 1383 بارها قهرمان کاراته شده بود در توضيح اين که چرا قهرماني در کاراته را ادامه نداده است ،گفت :نظر پدرم اين بود که چون ايشان رييس سبک و در چندين دوره سرمربي تيم ملي بودند و از طرفي چون اختلاف امتيازي من با ساير قهرمان ها اختلافي حداقلي در حد يک يا دو امتياز بود، لذا اگر به مسابقات اعزام بشوم وجهه خوبي نخواهد داشت و ممکن است باعث ايجاد شايعات و واگويههاي منفي در جامعه کاراته شود . با وجود قهرمانيهاي متعدد ايشان از من خواستند که از دنياي قهرماني فاصله بگيرم و بيشتر در امور مديريتي و اجرايي به ورزش کاراته خدمت کنم.
همين امر سبب شد به دليل کاهش تمرينات حرفهاي زمان بيشتري براي تحصيل هنر پيداکنم. البته من ازدنياي ورزش دور نشدم و فقط با دنياي قهرماني خداحافظي کردم. براي سلامت و تندرستي هنوز هم فعاليت ورزشي دارم ضمن اينکه عالي ترين مدارج مربيگري کاراته را طي کردم.
استاد گويندگي و دوبلاژ در مورد دوره گويندگي دانشکده رسانه فارس گفت: کلاس ها در رشته گويندگي و دوبلاژ در حال برگزاري است.ماتلاش ميکنيم در آموزش مهارتهاي لازم براي گويندگي و دوبلاژ جريان ساز باشيم. به همين دليل در تعريف اين رشته در مقطع کارشناسي تلاش شده بر پايه دانش، تجربه و ظرفيتهاي موجود، واحدها و درسهاي لازم در اين رشته گنجانده شود.بنابراين از شناخت سينما تا تاريخ دوبله، فن بيان ، مقدمات موسيقي ، مهارت هاي نوشتاري ، بازيگري و… را با استاداني مجرب و بنام به دانشجويان آموزش خواهيم داد ضمن اينکه دوره صدا برداري ، صداگذاري و ميکس و همينطور برنامهسازي را در دستور کار آموزش قرار داديم تا دانشجو پس از فارغ التحصيلي از دانشگاه به راحتي بتواند پادکست،مديا و … توليد کند و علاوه بر اينکه مسير ورودش به دنياي رسانههاي حرفهتي باز ميشود بتواند در فضاي مجازي هم جريانساز باشد.
ويژگي هاي گوينده برتر
بهترين گوينده صبحگاهي راديو گفت: هميشه سعي کردم با همه توانم وارد کار بشوم، صحبت نامربوطي نکنم ودر گفتارم حس تصنعي بودن به شنونده دست ندهد. تلاش کردم با همه مشکلاتي که مردم دارند کاري کنم که صبح شان را شاداب تر و باانرژي تر آغاز کنند اين بخشي از تلاش بنده در اجراي برنامه صبحگاهياست .
اکرامي درباره برنامه هاي آينده خود گفت: حجم گسترده اي از برنامه من براي آينده کمک و پرورش افراد مستعد و توانمند است؛ کساني که اهل مطالعه و اهل قلم هستند و ايده، صدا و فکر خوبي دارند. بسيار اميدوارم که بتوانم تجربياتم را در زمينه خبرنگاري ، نويسندگي ، گويندگي و هر آنچه در بضاعت مناست را به دانشجوهاي اين رشته انتقال دهم.