نماد آخرین خبر

مدیران در حال نابود کردن فوتبال هستند!

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مدیران در حال نابود کردن فوتبال هستند!

ايرنا/ رييس کانون مربيان فوتبال درباره افزايش قيمت بازيکنان گفت: فرآيند ناسالم مديران غير ورزشي و افراد سودجو باعث شدند کار به اينجا برسد و ادامه اين روند، باعث نابودي فوتبال مي‌شود. 
بيژن ذوالفقار نسب رييس کانون مربيان فوتبال  نسبت به افزايش بي‌رويه دستمزد مربيان و بازيکنان فوتبال انتقاد کرد و و اعتقاد دارد فرآيند ناسالم مديران غيرورزشي و افراد سودجو باعث شدند کار به اينجا برسد.
مشروح گفت و گويي با ذوالفقارنسب پيشکسوت فوتبال و مربي اسبق تيم ملي را در زير مي‌خوانيم.
قيمت‌ بازيکنان افزايش پيدا کرده است، نظرتان چيست؟
اگر با هر کسي در هر حوزه‌اي صحبت کنيد و اين اعداد و ارقامي که مطرح مي‌شود را روي کاغذ بياوريد متوجه خواهيد شد،  جهش قراردادها اصولي نيست و فرآيند درستي در آن رعايت نشده است.
چند برابر شدن قيمت بازيکنان حتي مربيان سرسام‌آور است؟

در هيچ کجاي دنيا چنين چيزي را من که سال‌هاست در فوتبال حضور دارم نديده‌ام و قابل درک نيست که هزينه مربيان و دريافتي بازيکنان طي يک فصل چهار برابر و حتي هشت برابر شود.
از نظر شما علت چيست؟
بايد بررسي کارشناسي و دقيق شود که چگونه و از چه طريقي اين اتفاقات در فوتبال رخ مي‌دهد. در حال حاضر هيچ پاسخ منطقي براي اين موضوع نداريم اما حاصل چند علل مختلف است.
چه عللي؟
فرآيند ناسالم مديران غير ورزشي و افراد سودجو باعث شدند کار به اينجا برسد. به‌ نظرم در اين مقطع افراد ناظر در امور فدراسيون و امور اقتصادي بايد ورود کرده و چاره‌انديشي کنند.
قانون منع به کارگيري مربيان و بازيکنان خارجي در اين افزايش قيمت تاثير داشته است؟
شايد خيلي‌ها عنوان کنند به خاطر اين قانون قيمت بازيکنان افزايش پيدا کرده است اما من نمي‌توانم آن را بپذيرم.
چرا؟
براي اينکه بايد از کانون‌هايي شروع کرد که در اين راه نقش داشته و باعث شدند تا چنين جرياناتي رقم بخورد. اگر اين وضعيت ادامه داشته باشد اتفاقات بدتري براي فوتبال ايران در آينده خواهد افتاد.
چند سال پيش قانون سقف قرارداد مصوب شده بود اما مديران به بازيکنان پول زيرميزي دادند و اين قانون از بين رفت؟
خود فدراسيون بايد گام اول و اساسي را بر دارد. آنها متولي فوتبال اين مملکت هستند و از اوضاع و احوال قراردادها باخبر هستند اما به قول شما نبايد اتفاقات گذشته تکرار شود. قانون سقف قرارداد که چند سال پيش از سوي فدراسيون فوتبال تدوين شده بود چون معيار کارشناسي نداشت به شکست انجاميد و البته موضع مهم‌تري نيز هست.
چه موضوعي؟
اگر باشگاه‌هاي ما خصوصي شوند و از جيب شخصي هزينه کنند خيلي از اين قراردادها بسته نمي‌شود. وقتي ما مديراني داريم که با يک تلفن و روابط شخصي بودجه‌هاي هنگفتشان‌ را تامين مي‌کنند چه کار خاصي مي‌توان انجام داد؟ در فرآيند بيمارگونه که بايد داخل پرانتز نوشت (فاسد) اين قيمت‌هاي کاذب به وجود مي‌آيد.
کانون مربيان چقدر مي‌تواند در اين راه کمک حال باشد؟
کمک زيادي مي‌تواند داشته باشد. کانون مربيان مي‌تواند به مديران اطلاعات درست و کارشناسي دهد اما چون منافع آنها در اين مسير نيست نه مشاورهاي گرفته مي‌شود و نه کمکي مي‌خواهند در کانون مربيان افراد آگاه و تخصصي وجود دارند که عمرشان را در اين فوتبال گذاشته‌اند و با همه شرايط آشنا هستند ولي چه کنيم که منافع و مصالح فوتبال ملي را هيچ‌ وقت زير پا نمي‌گذارند و نخواهند گذاشت.
به عنوان يک کارشناس فوتبالي در ايران بازيکني داريم که ۱۰ ميليارد قيمت داشته باشد؟
من به اين موضوع کاري ندارم اما در فوتبال ايران بازيکني نداريم که در عرض يک فصل چهار برابر جهش قراردادي داشته باشد. اين‌ها به خيلي از ارتباطات ناسالم فوتبال بر مي‌گردد و بايد به صورت دقيق مورد بررسي قرار گيرد.
آينده اين اتفاقات را چطور پيش‌بيني مي‌کنيد؟
مسير و آينده روشني را براي اين موضوع پيش‌بيني نمي‌کنم و به طور حتم تبعات سنگين و خانمان‌سوزي را به همراه خواهد داشت و اميدوارم هر کسي که دلش براي فوتبال مي‌سوزد به اين مساله ورود پيدا کند چرا که آينده فوتبال ايران در خطر است و اگر دير به آن پرداخته شود فرصتي براي جبران وجود نخواهد داشت.  در فوتبالي که کيفيت آن پايين است قيمت‌ها سر به فلک کشيده است و همانطور که گفتم مشکل از يک نفر نيست چرا که جرياني در آن دخيل است.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد