نماد آخرین خبر

دنیای سوفيِ کاپیتان وریا

منبع
آي اسپورت
بروزرسانی
دنیای سوفيِ کاپیتان وریا

آي اسپورت/ اخيرا تصويري متفاوت از وريا غفوري منتشر شده است. تصويري که کاپيتان آبي‌ها را نه با پيراهن استقلال و درون مستطيل سبز که با ظاهري ساده و در حال مطالعه کتاب نشان مي‌دهد. آن چه در متن اين عکس خودنمايي مي‌کند کتابي است که ظاهرا وريا به آن علاقه مند شده است. کتابي با عنوان "دنياي سوفي". وقتي با محتواي کتاب دنياي سوفي آشنا شويد پيدا کردن پاسخ اين سوال که "چرا کاپيتان آبي‌ها اوقات فراغتش را با مطالعه چنين کتابي پر مي‌کند؟" براي‌تان اهميت پيدا مي‌کند.
با «دنياي سوفي» آشنا شويد
نويسنده دنياي سوفي يوستين گردر نام دارد. او به عنوان استاد فلسفه همواره دنبال کتابي بوده تا انتقال مفاهيم اين رشته به دانشجويان را ساده کند اما هرگز چنين کتابي پيدا نکرده و در نهايت خودش دست به قلم مي‌شود و کتاب "دنياي سوفي" را خلق مي‌کند. اين کتاب در سال 1991 منتشر گرديد و به قدري پرطرفدار شد که به 52 زبان زنده دنيا از جمله زبان فارسي ترجمه و در اختيار ميليون ها خواننده آن قرار گرفت. در خصوص کتاب دنياي سوفي بد نيست بدانيد که از داستان آن در ساخت يک فيلم سينمايي، يک سريال تلويزيوني و يک بازي کامپيوتري استفاده شده است.
روايت کلي از محتواي کتاب
«دنياي سوفي» در واقع به دنياي دختري نوجوان به نام سوفي مي‌پردازد که نگاهي سطحي به دنيا دارد. سوفي يک روز در حال بازگشت از مدرسه نامه‌اي دريافت مي‌کند که نه تنها فرستنده آن را نمي‌شناسد، بلکه نامه خطاب به شخصي است که هيلده مولرکناگ نام دارد اما به دست سوفي رسيده است. در واقع سوفي نه فرستنده را تا به حال ديده و نه نام گيرنده درست قيد شده است. محتواي اين نامه فقط يک سوال دو کلمه‌اي است؛ «تو کيستي؟». روز بعد دختر 15 ساله دومين نامه را از همان شخص دريافت مي‌کند که حاوي سوالات بيشتري است؛ «چگونه جهان بوجود آمده است»؛ «آيا پس از مرگ حيات وجود دارد؟» و مهمتر از همه اينکه «چگونه بايد زيست؟» طبيعتا مطرح کردن اين سوالات براي دخترکي ساده، ذهن او را با پيچيدگي عجيبي مواجه مي‌سازد اما فارغ از اين مساله، سوفي با سه مشکل روبه رو شده است: اول اين که چه کسي فرستنده اين نامه‌ها است؟ دوم پرسش‌هايي بود که اين نامه‌ها طرح مي‌کند. و سوم آن که اين "هيلده مولرکناگ" که نامه‌ها خطاب به نوشته شده چه کسي مي‌تواند باشد؟ سوفي مطمئن است که اين سه مسأله به نحوي به هم ارتباط دارد.
تاثيرات کتاب

بسياري از پژوهشگران از رمان "دنياي سوفي" به عنوان کتابي براي آغاز تحول فکري ياد مي‌کنند و معتقدند مطالعه آن باعث تغيير کلي در باورهاي انسان مي‌شود
ارتباط شخصيتي وريا غفوري با اين کتاب
روحيات فوتبالي و شخصيتي وريا غفوري بر کسي پوشيده نيست. او همانقدر که در زمين بازي به پيراهن استقلال تعصب دارد، در خارج از فضاي فوتبال و زندگي شخصي‌اش نيز بر سر آرمان‌هاي فکري و اخلاقي‌اش ايستاده است. وريا پسر کورد فوتبال ايران است. او از نژاد مردماني است که با سختي هاي زيادي در زندگي مواجه بوده و هستند. درباره‌شان مي‌توان گفت آنها همانقدر که جسمشان قوي است، به همان اندازه روحشان عاصي است و اين فاکتور متمايزکننده آنها باعث شده زاويه ديدشان به مسائل متفاوت از ديگران باشد. ترکيب اين ساختار انساني با محتواي دنياي سوفي بيانگر اين است که وريا غفوري با تقويت اهدافش (که قطعا بخشي از آن فوتبالي است) به دنبال پيدا کردن پاسخي براي تمام سوالاتي است که ذهنش را درگير کرده. از تضادهاي رفتاري جامعه که روز به روز بيشتر مي‌شود گرفته تا تبعيض‌هاي ناجوانمردانه فوتبال که هر چه پيش مي‌رويم وضوحش نمايان‌تر مي‌گردد!  

 


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره