استقلال - پاختاکور نسخه کمرنگ ایران - ازبکستان

ايسنا/ فوتبال ايران و ازبکستان دو رقابت حساس را در فاصله کمتر از دو هفته در رده باشگاهي و ملي پشت سر ميگذارد که ميتوان آن را معياري براي سنجش عملکرد دو کشور تلقي کرد.
دو تيم استقلال و پاختاکور تا ساعاتي ديگر در قطر و از مرحله يک هشتم نهايي ليگ قهرمانان آسيا مصاف هم خواهند رفت و در پايان برنده اين ديدار، يکي از دو تيم به جمع چهار تيم نهايي در منطقه غرب و هشت نهايي در ليگ قهرمانان صعود ميکنند.
از طرفي با قدرت گرفتن فوتبال در ازبکستان و تقويت تيمهاي ملي و باشگاهي اين کشور که مربيان وبازيکنان خارجي نقش قابل توجهي در اين اتفاق داشتند، مصاف تيمهاي ايراني و ازبک هم رنگ و بوي جديدي گرفته چرا که ازبکها به دنبال شکست دادن تيمهايي مانند ايران براي معرفي خود در فوتبال آسيا هستند تا رفته رفته، به جمع تيمهاي برتر آسيا ملحق شوند.
در نتيجه، مسابقاتي مانند ليگ قهرمانان آسيا و رقابتهاي ملي براي ازبکها اهميت فراواني دارند و از سوي ديگر تيمهاي ايراني براي ادامه برتري خود بر تيمهاي ازبک اين رقابت را جديتر از گذشته دنبال ميکنند.
* دو تيم با شرايط مشابه
با اين پيش زمينه، بايد به مصاف استقلال و پاختاکور اشاره کرد که تا ساعاتي ديگر به مصاف هم مي روند. اين ديدار با توجه به جايگاه آبيهاي ايران و ازبکستان در ميان هواداران، از اهميت و حساسيت فراواني برخوردار است و به نوعي هر دو از جهاتي در شرايط مشابه قرار دارند.
نفوذ آنها در ميان هواداران و دعوت شدن تعدادي از بازيکنان اين دو تيم به تيمهاي اتفاقي است که موجب با اهميتتر شدن مصاف آنها شده است. با اين تفاوت که با توجه به حضور تعداد زيادي از بازيکنان ايران در خارج از کشور، در ساليان گذشته بازيکنان کمتري از ليگ برتر ايران به تيم ملي دعوت مي شوند اما در ازبکستان وضعيت همانند دهه ۶۰ و ۷۰ در ايران است که بازيکنان سرخابي، تيم ملي ايران را تشکيل ميدادند.
صفآرايي دو تيم در قطر براي صعود به مرحله يک چهارم نهايي، جداي از مسائل باشگاهي از حيث اهميت در فوتبال ملي دو کشور هم اهميت دارد کما اينکه AFC در تقسيم سهميههاي فصول آينده به موفقيت تيمهاي هر کشور نيز توجه دارد. در نتيجه تيمي که به مرحله بعد صعود کند، ميتواند در دريافت امتيازات بيشتر در تقسيم سهميه اين مسابقات هم براي کشورش نقش آفريني کند.
* صفآرايي مليپوشان ايراني و ازبک در تاشکند
به جز اين، مصاف دو تيم در در شرايطي است که تيمهاي ملي ايران و ازبکستان هم تا چند روز ديگر در ديدار دوستانه اما مهم به مصاف ميروند. اگر چه اين ديدار دوستانه است اما به علت افزايش حساسيتها در تقابلهاي طرفين و تلاش ازبکستان براي گرفتن جايگاه ايران در فوتبال آسيا، بازي رنگ و بوي مهمتري به خود گرفته است.
اين ديدار ۱۲ روز ديگر در تاشکند برگزار مي شود و پاياني بر يک سال تعطيلي بازيهاي ملي در آسياست و دراگان اسکوچيچ و واديم آبراموف ميتوانند تفکرات تاکتيکي خود را در زمين مسابقه پياده کنند تا هواداران مشتاق تيمهاي ملي هم بتوانند در تعطيلي رقابتهاي رسمي، يک ديدار دوستانه بااهميت را تماشا کنند.
به همين دليل، موفقيت هر کشور در دو مصافي که به فاصله ۱۲ روز برگزار ميشود، ميتواند تا حدودي روند پيشرفت هر کشور را در ساليان گذشته نشان دهد و معياري براي سنجش فوتبال دو کشور باشد.