حکایت نبرد استقلال با ازبکها

خبر ورزشي/ استقلال امشب براي ماندن در کورس رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا بايد پاختاکور ازبکستان را از گردونه اين پيکارها حذف کند.
اگرچه در نگاه اول قدرت حريف ايراني کاملاً بيشتر از نماينده ازبکستان محسوب ميشود ولي نکته فوق العاده مهم را نبايد فراموش کنيم که داستان ديدارهاي حذفي با مسابقات مرحله گروهي کاملاً تفاوت دارد. در چنين مسابقاتي اولين اشتباه ميتواند به معناي از دست دادن آخرين فرصت حضور باشد به همين خاطر اصلاً نبايد با غرور و تکبر وارد زمين شد. اگرچه استقلال طي سالهاي گذشته با همين پاختاکور دو بار بازي کرده ولي سابقه روياروييهايش با تيمهاي ازبکستاني به بالغ بر ۲۴ سال ميرسد. نبردهايي که حاشيههاي فراواني هم داشته است.
نگه داشتن داوران عراقي
اولين بازي استقلال مقابل يک تيم ازبکستاني شهريور ۷۵ بود. آبيپوشان در پيکارهاي جام در جام آسيا بايد طي دو ديدار رفت و برگشت مقابل تيم نوفباخور ازبکستان صفآرايي ميکردند. بازي رفت در خانه حريف با برتري ۴- يک ازبکها تمام شد و علاوه بر ضعف داوري، حريف در مورد ميزباني هم حسابي استقلال را اذيت کرد غافل از اينکه براي جدال برگشت اوقات بسيار دشواري در انتظارش بود. البته استقلال از بابت ميزباني برخلاف آنها کاملاً حق مطلب را ادا کرد ولي برگ برنده توسط داريوش مصطفوي رئيس وقت فدراسيون فوتبال ايران براي آن مسابقه رو شد. مصطفوي داوراني را که از عراق براي قضاوت جدال پرسپوليس- آليماي قزاقستان به تهران آمده بودند را داخل ايران نگه داشت و از کنفدراسيون خواست قضاوت بازي استقلال را نيز همين افراد برعهده بگيرند. اتفاقي که رخ داد و داوران عراقي هم البته ناداوري نکردند ولي موقعيتهاي ۵۰-۵۰ را به نفع نماينده ايران سوت زدند. آبيپوشان پايتخت در آن مسابقه صاحب دو ضربه پنالتي شدند و در نهايت بازي را با حساب ۳- صفر به سود خود تمام کردند و راهي مرحله بعدي پيکارهاي جام در جام باشگاههاي آسيا شدند. بهزاد غلامپور مربي کنوني دروازهبانان استقلال در آن بازي سنگربان ثابت نماينده کشورمان بود.
گير افتادن در کوهستان
داستان جدال استقلال با نفتچي ازبکستان در پاييز سال ۸۱ هم جالب توجه است. ديداري در چارچوب مرحله حذفي اولين دوره ليگ حرفهاي آسيا. آبيپوشان در تهران حريف خود را با يک گل شکست دادند و براي جدال برگشت راهي شهر فرغانه ازبکستان شدند. استقلال بازي برگشت را ۲- يک باخت ولي با اين وجود صعود کرد، اما اصل ماجرا هنگام بازگشت رخ داد. با توجه به امکانات ضعيف براي حمل و نقل هوايي، تعدادي از بازيکنان و مربيان وقت استقلال مجبور شدند فاصله ميان فرغانه تا تاشکند را با اتوبوس طي کنند و از جادههاي کوهستاني فوق العاده خطرناکي بگذرند. در طول مسير چند بار ماشين آنها تا آستانه سقوط به دره پيش رفت و استقلاليها پس از رسيدن به تهران مدعي شدند که مرگ را مقابل چشمان خودشان ديدند.
جنجال بازيکنان برزيلي
آبيپوشان ايراني در بهار سال ۹۰ نيز براي جدال با همين پاختاکور راهي ازبکستان شدند و بازي را در نهايت با نتيجه ۲- يک واگذار کردند. پس از بازگشت به ايران، دو بازيکن برزيلي وقت استقلال در داخل فرودگاه امام خميني (ره) جنجال راه انداخته و خواهان دريافت رضايتنامه خودشان شدند. دقيقاً همان جا بود که پرويز مظلومي سرمربي وقت استقلال به مديران باشگاه اعلام کرد ديگر نيازي به اين بازيکنان ندارد.