رضوانی: چیریچ شرایط ایران را درک میکند

فارس/ سرمربي تيم ملي واترپلو در شرايطي هنوز با فدراسيون ايران قرارداد دارد که اين رشته تا پايان سال هيچ برنامهاي ندارد.
پس از اينکه بازيهاي آسيايي اندونزي به پايان رسيد، تيم ملي واترپلو از رشتههايي بود که بخاطر کسب مدال برنز، آن هم بعد از 44 سال، قطعاً بيش از ساير رشتهها در چشم مردم و مسئولان بود. فرمانده چيريچ و سربازانش در اندونزي خوش درخشيدند و توانستند با کسب مدال برنز، پاسخ مثبتي به اعتماد مسئولان بدهند و تاريخساز شوند.
* چيريچ؛ کلنلي که در ايران فرمانده شد
چيريچ ملقب به چيرو عناوين قهرماني پرشماري به عنوان بازيکن و مربي در کارنامهاش دارد و متولد 30 دسامبر 1977 (9 دي 1356) در شهر بلگراد صربستان است. مليپوش سابق تيم ملي صربستان علاوه بر سوابق بينظير ورزشي، به پيشرفتهاي علمي و تخصصي واترپلو هم کمکهاي شاياني کرده است.
او کارشناس مديريت ورزش با تخصص ليسانس مربيگري واترپلو از دانشگاه مديريت ورزش بلگراد است. عنوان پايان نامه اين مربي طريقه دفاع در مقابل ضد حمله بود. «الکساندر چيريچ» از سال 1992 تا 2015 در تيمهاي مختلفي از کشورهاي صاحب واترپلو بازي کرده است. او در سال 1992 با تيمي از شهر زادگاهش کارش را آغاز کرد و علاوه بر حضور در بهترين تيمهاي صربستان، در کشورهايي مانند ايتاليا، مونته نگرو، ترکيه و اسپانيا به طور حرفهاي ورزشش را ادامه داد.
چيريچ بعد از موفقيت در بازيهاي آسيايي در اظهارنظري جالب، گفت: "من را فرمانده خطاب مي کنند اما اين لقب را دوست ندارم. القابي همچون ژنرال متعلق به دنياي نظامي است و ورزش هرگز قرابتي با آن ندارد. در ورزش همه يک سرباز هستند که براي موفقيت بايد بجنگند. من دوست ندارم که همچون فرماندهان نظامي به کسي امر و نهي کنم يا دستور بدهم. در دنياي من در ورزش تنها يک فرمانده و ژنرال وجود دارد و آن هم ساويج، مربي تيم ملي صربستان است. او ژنرال واقعي در دنياي ورزش است. من در مقابل او هرگز نمي توانم فرمانده باشم. در نهايت شايد من يک سرهنگ يا کلنل باشم!"
* عمکلرد درخشان و پوستاندازي در تيم ملي
محسن رضواني، رئيس فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلوي ايران که زماني خود واترپلوييست بود از وقتي که سکان هدايت اين فدراسيون را عهدهدار شد عزم خود را جزم کرد که به تيم ملي واترپلو سروسامان دهد. از اين رو با الکساندر چيريچ صربستاني براي سرمربيگري تيم ملي ايران که کارنامه موفقي در اين رشته دارد، وارد مذاکره شد.
بالاخره پس از چند دور مذاکره چيرو مجاب شد که سکان هدايت تيم ملي کشورمان را در دست گيرد و با ورودش به تيم دست به يک کار بزرگ زد و آن پوستاندازي بود. مردادماه 1394 بود که الکساندر چيريچ سرمربي تيم ملي واترپلوي کشورمان شد. قرارداد او تا پايان رقابتهاي آسيايي 2018 جاکارتا بود اما عملکرد درخشان او در کنار پوستاندازي تيم ملي و جوانگرايي بازيکنان باعث شد تا بهتدريج به يک عضو ثابت در واترپلوي ايران تبديل شود. نگاهها به چيريچ چه از نظر فدراسيون و چه از نظر فعالان اين رشته همواره مثبت بوده اما يک اتفاق، حضور او را تحتتاثير قرار داد.
* قرارداد براي هيچ!
اين روزها با شيوع کرونا و تعطيلي مسابقات ورزشي و از طرف ديگر افزايش قيمت ارز و تاکيد وزارت ورزش بر حضور مربيان ايراني در راس کادر فني، باعث شد ماندن چيريچ در هالهاي از ابهام قرار داشته باشد.
پيش از اين قرار بود واترپلوي ايران در انتخابي المپيک حضور پيدا کند که اين مسابقات هم موقتاً لغو شد تا واترپلوي ايران عملاً تا پايان سال هيچ برنامهاي نداشته باشد اما نکته مهم در اين بين، قرارداد چيريچ است. هرچند محسن رضواني بارها در صحبتهاي خود اعلام کرد چيريچ درمورد مسائل مالي درک خوبي دارد و فشاري از اين بابت به فدراسيون وارد نميشود، اما نرخ اين روزها ارز به گونه اي است که کمترين دستمزدهاي دلاري هم سنگين خواهد بود.
* خانهنشيني «پارتيزان کوچک» و دريافت حقوق دلاري
در اين شرايط برخي اهالي ورزش و کارشناسان اعتقاد دارند که تحت قرارداد بودن چيريچ زيان مالي به فدراسيون تحميل ميکند. چيرو در آخرين اظهاراتش مدعي شده بود که براي ادامه همکاري با فدراسيون درخواستي براي افزايش قراردادش هم نداشته و با همان مبلغ سال گذشته حاضر است به کار خود ادامه دهد اما سوال اينجاست چرا وقتي وي در کشور و خانه خود نشسته، بايد از فدراسيون حقوق دلاري بگيرد؟
عدهاي اعتقاد دارند دستورالعمل وزارت ورزشوجوانان در کنار افزايش قيمت دلار بايد باعث شود تا فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو موقتاً قيد ادامه همکاري را بزند و او را اصطلاحاً در آبنمک نگه دارد تا مسابقات از سر گرفته شود. چيريچ که رسانههاي صربستاني به او لقب «پارتيزان کوچک» را دادهاند، قراردادي 4 ساله با فدراسيون ايران دارد و بايد ديد که آيا حاضر است شرايط خود را تغيير دهد يا خير؟
* رضواني: چيريچ از بدنه واترپلوي ايران است و شرايط را درک ميکند
محسن رضواني، رئيس فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، درمورد تعيين تکليف قرارداد الکساندر چيريچ، اظهار داشت: اين قرارداد چهار ساله بود. اصلاً آدمي نيست که بخواهد دنبال مسائل مالي باشد. در شرايطي کنوني قراردادي که با او داريم را به وي پرداخت نميکنيم. ضمن اينکه رقم قرارداد چيريچ با مربيان هيچ رشتهاي قابل مقايسه نيست. او با وجود اينکه چند پيشنهاد خيلي خوب داشت اما همچنان ايران را انتخاب کرد چون اهدافي داريم که بايد با هم به آنها برسيم. در بازيهاي آسيايي دوره بعدي ميخواهيم بازهم بدرخشيم. اميدوارم اين مسائل و مشکلات هرچه زودتر برطرف شود تا چيريچ هم بتواند به کار خود بازگردد.
وي ادامه داد: ادامه همکاري ما با هم منوط به اين است که چيريچ به ايران بيايد و بتوانيم پول وي را پرداخت کنيم. نميتوان از حالا گفت که چون مبلغ قرارداد وي زياد است، بايد با او قطع همکاري کنيم. بهتر است فعلاً دست نگه داريم و تصميمي نگيريم تا به آن شرايط خاصي برسيم و تحريمها ظالمانه برداشته شود.
رئيس فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو در پاسخ به اين سوال که در اين روزها که اردويي برگزار نميشود، تکليف قرارداد چيريچ چيست، تصريح کرد: ما هنوز هيچ کاري نکردهايم و مبلغي به او ندادهايم. او هم شرايط را درک کرده و هيچ فشاري به ما نياورده است. او جزئي از بدنه واترپلوي ايران است. قزاقها و چينيها به شدت دنبال وي هستند اما پاي ايران مانده است. منتظر هستيم تا تکليف کرونا مشخص شود و وي به ايران بيايد تا درمورد بدهيهاي گذشته و ادامه همکاري صحبت کنيم. ما به شدت از حضور وي در ايران حمايت ميکنيم و انشالله بعد از رفع مشکلات چيريچ ميتواند به کارش ادامه دهد.