یکهشتم نهایی آسیا؛ برتری روانی سرخها بر ژاوی

وطن امروز/ پرسپوليس عصر امروز به دنبال تداوم يک عصر است؛ عصري پرافتخار که در آن السد و ژاوي ارناندس همواره ساقدوش موفقيتهاي آسيايي سرخهاي ايران بودهاند. در هر ۳ فصل اخير ليگ قهرمانان آسيا، اين ۲ تيم به مصاف يکديگر رفتهاند که نبرد ۲ سال پيش در مرحله نيمهنهايي، حساسترين اين مصافها بود؛ جايي که پرسپوليس برانکو ايوانکوويچ با عبور از السد قطر راهي فينال 2018 شد و تا يکقدمي بام فوتبال باشگاهي آسيا پيش رفت.
رويارويي امروز قهرمان ۴ فصل اخير ليگ برتر ايران با قهرمان پيشين آسيا که اخيرا ليگ قطر را با سرمربيگري ستاره کاتالان خود از دست داده، براي هواداران ۲ تيم بسيار معنادار است. اين ديدار که از مرحله يکهشتم نهايي امروز ساعت 17:10 در ورزشگاه اجوکيشن سيتي به صورت تک بازي برگزار ميشود، هفتمين تقابل ۲ تيم طي ۳ سال اخير محسوب ميشود.
در ۶ رويارويي پيشين پرسپوليس با ۳ پيروزي و يک تساوي دست بالاتر را نسبت به حريف قطري داشته است. تجربه حضور پي در پي بازيکنان پرسپوليس در قطر طي سالهاي اخير و اين واقعيت که بازي به خاطر شرايط پساکرونا با حضور اندک تماشاگراني که قطعا ايرانيان ساکن اين شيخنشين هم جزوشان هستند، آن هم در ورزشگاه خانگي رقيب حيثيتي السد يعني باشگاه الريان برگزار ميشود، باعث ميشود شاگردان ژاوي آنچنان برتري رواني ناشي از ميزباني نسبت به شاگردان گلمحمدي نداشته باشند.
از سوي ديگر با آنکه رسانهها بشدت بر حضور ستاره پيشين بارسا روي نيمکت السد و بازي سانتي کاسورلا، همبازي پيشين او در تيم ملي اسپانيا در مرکز زمين در کنار گيرمه تورس، هافبک دفاعي برزيلي سالهاي نه چندان دور لاکرونيا مانور ميدهند و حريف قطري پرسپوليس را يک تيم لاليگايي جا ميزنند اما واقعيات چندان هم عليه نماينده ايران نيست.
پرسپوليس طي ۲ هفته گذشته با ۳ پيروزي کاملا تاکتيکي مقابل رقباي سرسخت سعودي و اماراتي که نقطه اوج آن پيروزي با شکوه و سرنوشتساز 4 بر صفر پنجشنبه گذشته مقابل الشارجه با يکي از زهردارترين خطوط حمله آسيا بود، نشان داد نه تنها به لحاظ تاکتيکي چيزي از السد با داعيه فوتبال بارسايياش کم ندارد، بلکه از نظر نيروي انساني هم کمتر از حريف قطري نيست.
حضور پرثمر وحيد اميري در مرکز برنامههاي تاکتيکي يحيي پاسخي است به مرکزيت کاسورلا در برنامههاي ژاوي بويژه که وحيد همان شير ايراني است که لحظه تونل باز کردنش از ميان پاهاي پيکه، در کوران جامجهاني 2018 هنوز نقل آنونسهاي برنامههاي ورزشي شبکههاي جهاني است. پرسپوليس با وجود جدايي ستارههاي هجمومياش، از دل بازيهاي گروهي ليگ قهرمانان به يک بلوغ تاکتيکي رسيده و بويژه در 4 بازي اخير در قطر پيشرفت محسوسي در فوتبال اقتصادي، دفاع تيمي، پرس حريف و حفظ مالکيت توپ در ميانه ميدان داشته است، يعني همان سبک فوتبالي که ژاوي سعي دارد در السد پياده کند.
بازگشت کوه تجربه، سيدجلال حسيني به قلب دفاع سرخها نيز ميتواند هماهنگي فکري گلمحمدي را که خود يک دفاع کمنظير بوده با بخش عقبي تيم بيشتر کند.
با اينکه مثلث هجومي تمام عربي السد شامل بغداد بونجاح، گلزن قهار الجزايري در نوک حمله و حسين الهيدوس و اکرم عفيف در بالهاي راست و چپ سيستم 1-4-1-4 در بازيهاي اخير بسيار خطرناک جلوه کرده اما مطالعه پيروزي 1-2 هفته پيش سپاهان مقابل اين تيم ميتواند رهنمون يحيي براي غلبه بر تاکتيکهاي ژاوي باشد، بويژه که گلمحمدي و دستيارش حميد مطهري نبوغ بازيخواني خود را مقابل التعاون و الشارجه ثابت کردهاند.
آخرين تجربه ژاوي مقابل پرسپوليس، شکست تراژيک بهار 1398 به عنوان کاپيتان و طراح اصلي السد در تهران بود، آن هم در بازي خداحافظياش که به خداحافظي تيم قطري با ليگ قهرمانان 2019 نيز انجاميد. با اين برتري رواني گلمحمدي و نسل جديد سرخها ميتوانند عصر باشکوه پرسپوليس را ادامه دهند.