فدراسیون فوتبال در حال زمان خریدن است

خبر ورزشي/ رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت دخالتي در امور فوتبال ندارد، اما وقتي حمايت صورت ميگيرد، بايد نقش نظارتي را هم ايفا کند و فدراسيون هم موظف به پاسخگويي است.
رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي نسبت به بلاتکليفي فدراسيون فوتبال نقد دارد و در اين باره ميگويد: نميدانم تا چه زماني ميخواهند اين بلاتکليفي را ادامه بدهند، اما نميتوانيم در اين موضوع ورود کنيم. دو نهاد ميتوانند به فيفا نامه بزنند و درباره اينکه اساسنامه کجاست و چرا پس از سه ماه پاسخي درباره آن نيامده، سؤال بپرسند. تنها نهادهايي که ميتوانند مکاتبه کرده و هرچه سريعتر تکليف اساسنامه را مشخص کنند، ابتدا خود فدراسيون است، اما با اين وضعيتي که دوستان به وجود آوردهاند، بعيد ميدانم چنين مکاتبهاي داشته باشند. احساس ميکنم خود فدراسيون مشغول زمان خريدن است.
مهدي فروردين ادامه داد: از کميته ملي المپيک و صالحي اميري تقاضا داريم با فيفا مکاتبه کرده و درباره تأخيري که در تأييد اساسنامه به وجود آمده، سؤال کنند. بايد هرچه سريعتر تکليف اساسنامه مشخص شود و پس از آن هم مجمع را برگزار کنيم تا رئيس و اعضاي هيئترئيسه هرچه سريعتر انتخاب و معرفي شوند. بيش از اين نگه داشتن اساسنامه توهين به جامعه فوتبال است. اگر فدراسيون اقدامي انجام ندهد، تنها نهادي که ميتواند در اين قضيه ورود کند، کميته ملي المپيک است. به تازگي نشستي با مسئولان کميته داشتيم و درباره مسائل کلان ورزش کشور صحبت کرديم. حتماً جلسهاي را درباره بحث اساسنامه ترتيب ميدهيم. البته در همان جلسه قبلي هم صحبتهايي انجام شد که دوستان اعلام کردند مشغول بررسي هستند و به زودي اساسنامه به دستشان ميرسد.
رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي درخصوص اينکه چه زمان نشست با رئيس کميته ملي المپيک برگزار ميشود؟ گفت: قطعاً در دو هفته پيشرو جلسهاي با صالحي اميري درباره اساسنامه برگزار ميکنيم زيرا بعيد ميدانم فدراسيون ارادهاي براي بحث پيگيري اساسنامه داشته باشد. مسئولان اين فدراسيون کارهاي مهمتري دارند و بايد درباره عملکرد ضعيف خود در پرونده ويلموتس و موارد ديگر پاسخ بدهند.
مهدي فروردين درباره ممنوعالمعامله شدن مسببان قرارداد ويلموتس از سوي نهادهاي قضائي توضيح داد: يکي از موارد ضربالاجل که ميتوانست تا حدي افکار عمومي را نسبت به اين پرونده آرام کند، همين موضوع بود. در ادامه هم دستگاه قضا به تمام جزئيات پرونده رسيدگي ميکند و آنچه مستحق مسببان قرارداد ويلموتس است، اعمال شود. ما هم بر اين باور هستيم که فدراسيون بايد مستقل باشد، اما نقش نظارتي دولت در زماني که از فوتبال حمايت ميکند، نبايد ناديده گرفته شود. چگونه زماني که قرار است از فوتبال حمايت شود، دولت ميتواند ورود کند، اما زماني که تخلفي صورت ميگيرد، حق نظارت ندارد؟ مطمئن باشيد نقش نظارتي به موقع اعمال و اجرا ميشود زيرا در اين موارد بيتالمال آسيب ميبيند. خود فيفا هم نگفته فدراسيونها هر کاري ميخواهند انجام بدهند و کسي ورود و نظارت نکند. فيفا بحث فيرپلي (بازي جوانمردانه) را در دستور کار قرار داده است. مگر ميتوان مباحثي مثل شرطبندي و قراردادهاي مشکوک را رها کرد؟ دولت دخالتي در امور فوتبال ندارد، اما وقتي حمايت صورت ميگيرد، بايد نقش نظارتي را هم ايفا کند و فدراسيون هم موظف به پاسخگويي است.