چالش کشتی خراسان با مربیان بیسواد!

آخرين خبر/ کشتي خراسان بيش از يک دهه است که کشتيگير طراز اولي در سطح کشور ندارد و با وجود اينکه ظرفيت و استعدادهاي فراواني در اين استان وجود دارند، اما هيچ حرفي براي گفتن در رشته ورزشي کشتي ندارد. هرچند درحال حاضر کشتيگيران مستعدي در ردههاي سني نوجوانانو جوانان وجود دارند و از آنان به عنوان آيندهداران کشتي خراسان رضوي نام برده ميشود، اما ويترين هر رشتهاي، تيم ملي است که خراسانيها هيچ نمايندهاي در اين سطح ندارند و اين موضوع براي استاني که سابقه و قدمت طولاني در ورزش ملي کشورمان دارد، مايه تاسف است. اما يکي از بازماندگان يک دهه قبل کشتي استان، هنوز در بالاترين سطح کشتي کشور به روي تشک ميرود و در مقابل حريفان زهردار ظاهر ميشود. اسماعيل نجاتيان کشتيگير سنگينوزن مشهدي است که با وجود توانمنديهاي فراوان، هنوز نتوانسته به جايگاه اصلياش برسد؛ چراکه در اين مسير تبعيض و بيعدالتيها نسبت به کشتيگيران شهرستاني زياد است. نجاتيان که اين روزها به مرز 33 سالگي رسيده، امسال شاگرد رضا يزداني در تيم استقلال تهران شده است. او در مسابقات دور رفت، در دو جدال کشتي به روي تشک رفت که مقابل کشتيگير شهداي زنجان با وجود اينکه از نظر امتياز 2- 2 بود، اما نتيجه را واگذار کرد، اما در کشتي بعدي توانست با ضربه فني کشتيگير دانشگاه آزاد را شکست دهد.
قراردادهاي ميلياردي
اسماعيل نجاتيان کشتيگير سنگينوزني است که در وزن 97 کيلوگرم به روي تشک ميرود و با پيشنهاد رضا يزداني به تيم استقلال پيوسته. وي درباره چگونگي انتخاب تيمش، ميگويد: «براي مسابقات ليگ برتر امسال ابتدا با مديران تيم اروميه مذاکراتي داشتم و حتي قرار بود پيشپرداخت قرارداد را هم پرداخت کنند. اما انجام نشد و سپس رضا يزداني پيشنهادي به من داد که با کمال ميل به تيم استقلال تهران پيوستم و خوشبختانه شرايط خيلي خوبي هم دارم. از نظر قرارداد، تغذيه، مکان تمريني و ديگر امکانات کشتيگيران اين تيم وضعيت خوبي دارند.» وي درباره تبعيض بين کشتيگيران و ورزشکاران ديگر رشتههاي ورزشي همچون فوتبال، واليبال و... از نظر دستمزد هم ميافزايد: «کشتيگيران قشر ضعيفي هستند و حاميان مالي هم به خوبي از کشتيگيران حمايت نميکنند. اين درحالي است که کشتي رشته انفرادي است و کشتيگيران خيلي سخت تمرين ميکنند و تحتفشار هستند. ولي ورزشکاران در رشتههاي تيمي همچون فوتبال و واليبال به اندازه ما سختي نميکشند، اما از نظر قرارداد با ما خيلي تفاوت دارند و دستمزدهاي نجومي ميگيرند. فوتباليستهايي هستند که در طول فصل بيشتر روي نيمکت حضور دارند، اما ميلياردي پول ميگيرند. الان بالاترين دستمزد در کشتي حدود400 ميليون تومان است که آنهم به کشتيگيراني همچون حسن يزداني پرداخت ميشود. وگرنه حقوق و دستمزد کشتيگيران خيلي ناچيز است و اين موضوع باعث بيانگيزگي آنها شده.» نجاتيان خاطرنشان ميکند: «براي همين فدراسيون کشتي بايد بهدنبال حاميان مالي که ماندگار هستند و حضورشان در ليگ و مسابقات هميشگي است، باشد. نه حامياني که يک سال تيمداري کنند و سال دوم هيچ اثري از آنها نباشد. اين مسئله به خود کشتي لطمه ميزند. متاسفانه مسئولان کشورمان براي آمار مدالآوري در مسابقات آسيايي و المپيک دست به دامن کشتي ميشوند و از کشتيگيران انتظار مدالآوري دارند. اما در طول سال هيچ توجهي به آنها نميکنند. حتي اجازه برگزاري ليگ برتر هم نميدادند که با پيگيريهاي فراوان مجوزهاي لازم گرفته شد تا کشتيگيران بتوانند از اين طريق منبع درآمدي داشته باشند.»
مدعي قهرماني
تيم کشتي استقلال تهران امسال جزو مدعيان قهرماني محسوب ميشود. اين تيم در دور رفت با بيشترين پيروزي در جايگاه اول قرار گرفته، نجاتيان درباره شرايط اين تيم ميگويد: «تيم کشتي استقلال در دقيقه 90 بسته شد. اما کشتيگيران خيلي خوبي را جذب کرده. حتي 2 خارجي هم به خدمت گرفته که احتمالا در بازيهاي نهايي از آنها استفاده شود. رضا يزداني هم جزو کشتيگيران باتجربه کشورمان است و در مربيگري هم حرف زيادي براي گفتن دارد و با هدايت او ميتوانيم به فينال راه پيدا کنيم. تاکنون هم در دور رفت 3 مسابقه داشتيم که مقابل تيمهاي شهدايزنجان، دانشگاه آزاد و فرش ايران توانستيم به برتري دست پيدا کنيم و صدرنشين گروهمان هستيم. احتمالا 3 هفته ديگر اردويي در مازندران داشته باشيم تا براي دور برگشت آماده شويم.»
کشتي خراسان
اين کشتيگير مشهدي درادامه صحبتهايش درباره اينکه چرا خراسانيها در ليگ برتر نمايندهاي ندارند، ميگويد: «قرار بود با حمايتهاي مالي استاندار، تيمي از خراسان رضوي روانه مسابقات شود، اما نميدانم چرا عملياتي نشد ولي حيف است که خراسانيها در ليگ برتر تيمي ندارند. البته الان کشتيگيراني از اين استان در تيمهاي مختلف ليگ برتر حضور دارند که بيشتر آنها از ردههاي سني نوجوانانو جوانان هستند. ولي اگر همين نفرات در ليگ دسته يک شرکت ميکردند بهتر بود؛ چراکه ليگ برتر خيلي سنگين و پرفشار است و اينکه کشتيگير نوجواني با نتيجه10- صفر ببازد، باعث بيانگيزگياش ميشود. هرچند حضور در اين سطح مسابقات براي کسب تجربه خيلي خوب و عالي است.» نجاتيان در ادامه درباره علل افت کشتي خراسانرضوي که اکنون هيچ نمايندهاي در تيم ملي بزرگسالان نداريم، ميافزايد: «بعيد ميدانم که به اين زودي کشتيگيري از خراسان رضوي به تيم ملي بزرگسالان راه پيدا کند. فاصله زيادي از روزهاي اوجمان داريم. به نظرم يکي از چالشهايي که در کشتي استان وجود دارد، بحث مربيان است که هميشه ادعا دارند، اما در عمل هيچ حرفي براي گفتن ندارند. مربيان بهراحتي شاگردان خود را در اختيار تيم منتخب قرار نميدهند و اين خودبيني و حسادت باعث شده کشتي استان ضرر کند.» وي اضافه ميکند: «برخي از مربيان برنامه و ايدههايي در تمرين پيادهسازي ميکنند که متاسفانه به کشتيگير ضربه ميزند. افرادي مربي شدهاند که حتي سواد لازم در اين زمينه را هم ندارند. تا وقتي که اين مسائل سروسامان داده نشود، کشتي خراسان هم رشد نميکند.» اسماعيل نجاتيان درحال حاضر 33 سال دارد و هنوز به خداحافظي از دنياي کشتي فکر نکرده، او در اينباره ميگويد: «بيش از يک دهه است که در بالاترين سطح کشتي کشور مسابقه ميدهم. الان هم از نظر آمادگي بدني شرايط خوبي دارم و هنوز قصد خداحافظي ندارم. سال گذشته در قهرماني کشور اول شدم و در ليگ برتر هم همه حريفانم را شکست دادم. امسال هم در شرايط خوبي قرار دارم و تمرکزم فعلا روي کشتي گرفتن است. درحال حاضر مدتي است درکنار دکتر مهدي قهرماني تمرين ميکنم که خيلي در اين اوضاع کرونا به من کمک کرده است. همچنين محمد جهاني هم تاکنون حمايتهاي خوبي از ما داشته که در اين شرايط خيلي ارزشمند است.»