نماد آخرین خبر

دلیل مجوز نگرفتن برنامه عادل فردوسی‌پور، بهانه است یا واقعیت؟

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
دلیل مجوز نگرفتن برنامه عادل فردوسی‌پور، بهانه است یا واقعیت؟

خبرآنلاين/ برنامه عادل فردوسي‌پور براي شبکه نمايش خانگي و چالشي که بين وزارت ارشاد و سازمان صدا و سيما بر سر مجوز اين برنامه به وجود آمده است، يک سوال مهم را مطرح مي‌کند؛ مجوزهاي سازمان سينمايي در اين مسير چقدر اعتبار دارند؟
ادامه ماجراهاي شبکه نمايش خانگي و جدلي که ميان دو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان صدا و سيما برقرار است، بيشتر به جنگ قدرت شبيه شده و کار از فضاي رسمي و اداري خارج و به فضاي مجازي کشيده شده است؛ جايي که يکي درباره مجوز يک برنامه خبررساني مي‌کند و ديگري به اين نحوه اطلاع‌رساني عمومي اعتراض مي‌کند.
از مدت‌ها قبل درباره برنامه‌اي که عادل فردوسي‌پور قرار است بر روي بستر يکي از پلتفرم‌هاي اينترنتي عرضه کند، خبرهاي مختلفي منتشر مي‌شد تا اينکه يک روز خبري رسيد که اين برنامه از سازمان منتسب به صدا و سيما يعني سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير (ساترا) مجوز نگرفته است.
پس از آن روابط عمومي اين مجموعه در چند رشته توييت، علت مجوز نگرفتن را اعلام کرد و در يکي از موارد اشاره شده گفت که «شرط طرح برنامه‌ها در شوراي موافقت کلي انتشار، عدم وجود موانع حقوقي، قضايي و امنيتي است که در مورد برنامه «۹۹» که به درخواست فيليمو و کافه بازار مطرح شده بود به دليل عدم دريافت مکتوب استعلام مراجع مسئول، عملاً موضوع قابل طرح و بررسي توسط شوراي مذکور نبود.»
حال اخيرا معاون نظارت و ارزشيابي جديد سازمان سينمايي در متني انتقادي که در تلگرام منتشر کرده، تاکيد داشته است که «قدر داشته‌هايمان را بدانيم تا غم رفتگان را تاب آوريم!»
سعيد رجبي فروتن که شخصا به نظارتي فرادستگاهي بر شبکه نمايش خانگي اعتقاد دارد، در اين متن به نوعي به بي‌اعتنايي به مجوز وزارت فر هنگ  ارشاد اسلامي هم اشاره کرده است. «با کمال تعجب به‌رغم موافقت سازمان سينمايي يک سازمان وابسته به صداوسيما با توليد برنامه جديد عادل فردوسي‌پور بر بستر پلتفرم‌هاي اينترنتي موافقت نکرد!»

او نوشته است: «حالا که توپ در زمين مراجع قضايي و امنيتي انداخته شده است، بايد گفت: اولاً اگر موانعي وجود داشت عادل از سازمان سينمايي هم نمي‌توانست مجوز بگيرد مگر اينکه او در دو سه ماه گذشته خطايي کرده باشد و حکم محروميت گرفته باشد! ثانياً اگر ندادن مجوز به فردوسي پور فقط به آن خاطر است که هنوز نظر مراجع امنيتي دريافت نشده است، کافي بود گفته شود به محض دريافت پاسخ استعلام به عمل آمده تقاضاي ايشان هم بررسي خواهد شد. تجربه حکمراني و رعايت مصالح جامعه حکم مي‌کند که براي افکار عمومي احترام قائل شويم و به گونه‌اي سخن بگوييم که سرمايه و اعتماد اجتماعي را بيش از اين کاهش ندهيم. دوستان رسانه ملي! يادتان باشد عادل همکار شما و يک تهيه‌کننده خوشنام تلويزيوني است درباره يک غريبه صحبت نمي‌کنيم که اگر هم بود از نتيجه استعلام نه خلق‌الله بلکه فقط متقاضي بايد باخبر شود.»
اين اتفاق جدا از بحث‌هاي حرفه‌اي و اخلاقي در برخورد با مسائل و اشخاص اين پرسش‌ها  را به وجود مي‌آورد که اگر طبق گفته‌هاي رجبي فروتن، مجوز صادر شده براي  برنامه مذکور هيچ مانعي نداشته، پس مانع به اجرا رساندن مجوزش چيست؟ آيا آنچه از استعلام گفته شده واقعي است يا صرفا يک بهانه است؟ چرا که سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير پيش‌تر اعلام کرده بود که صدور مجوز برنامه‌هاي ترکيبي در رسانه‌هاي صوت‌ و تصوير، تنها در صلاحيت «ساترا» است. اصلا درباره مجوزهايي که براي شبکه نمايش خانگي صادر مي‌شود چه نهاد يا دستگاهي حرف آخر را مي‌زند؟ مجوز کدام يک قدرت اجرايي بيشتري دارد؟ و مهم‌تر از اين‌ها اعتبار مجوز سازمان سينمايي چه مي‌شود؟ 
البته نبايد فراموش کرد که اين اتفاق پيش‌تر براي سازمان سينمايي هم رخ داده و کار چندان خاصي هم نتوانسته از پيش ببرد؛ آنجايي که سازمان سينمايي حوزه هنري مجوزهاي سازمان سينمايي وزارت ارشاد را براي اکران فيلم‌ها يکي يکي رد مي‌کرد و فيلم‌هايي را که به سليقه مديرانش نبود پخش نمي‌کرد، آن هم در شرايطي که اين مجموعه سينماهاي زيادي را در سطح کشور در اختيار دارد و هر بار که فيلمي را تحريم مي‌کرد شوک نسبتا بزرگي به فيلم وارد مي‌شد.
حالا دعواي ميان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان صدا و سيما با وجود مخالفت‌ بسياري از هنرمندان در واگذاري مجوزهاي شبکه نمايش خانگي به ساترا، نه تنها حل نشده بلکه به نظر مي‌رسد پيچيده‌تر هم شود و مشخص نيست چه زماني اين ماجرا به سود يکي از طرفين تمام خواهد شد.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره