لیگ بیستم؛ قرعه آسان و سخت وجود ندارد!

ورزش 3/ هرچه به آغاز ليگ بيستم نزديکتر ميشويم، برنامه آمادهسازي تيمها جديتر ميشود. استقلال هم که هنوز درگير پنجره بسته نقل و انتقالاتي و وضعيت مبهم ماندن و نماندن چند ستاره تأثيرگذارش است، فعلاً برنامههاي خود را دنبال ميکند.
در فصلي که شرايط کرونايي، زمان آمادهسازي تيمها را به حداقل رسانده يکي از دلگرميهاي هواداران اين است که قرعه مناسبي نصيب استقلال شده و بازيهاي نسبتاً ساده در هفتههاي ابتدايي، فشار چنداني متوجه آبيها نخواهد کرد اما اين گزاره، صرفاً روي کاغذ صحيح است و به دلايل متنوعي، نميتوان قرعهها را به دو دسته «آسان» و «سخت» تقسيم کرد.
ميل بينهايت تيمهاي ايراني به تغيير و تحول در فصل نقل و انتقالات، عملاً باعث ميشود تيمي که امسال وارد ليگ ميشود، هيچ شباهتي به تيم سال گذشته نداشته باشد. سه تيم مس رفسنجان، ماشينسازي و نفت آبادان که در 5 هفته ابتدايي روبهروي استقلال قرار ميگيرند، در واقع کمترين اشتراک را با سال گذشته دارند و ترکيب اين سه تيم، به کلي زير و رو شده.
درباره مس رفسنجان که تازه به ليگ برتر صعود کرده، طبيعي است که با بازيکناني باتجربهتر تقويت شود اما ماشينسازي علاوه بر اينکه اکثر نفرات اصلي فصل گذشتهاش را از دست داده، حتي مربياش را هم تغيير داده و هيچ شباهتي به تيم سال گذشته ندارد. صنعت نفت آبادان هم وضعيتي مشابه دارد و با ترکيبي کاملاً دگرگون شده وارد ليگ ميشود. اين تغييرات افراطي، مانع از آن ميشود که براساس پيشفرضها و با مراجعه به عملکرد تيمها در فصل گذشته، بخواهيم حريفان استقلال در هفتههاي ابتدايي را به دو دسته «آسان» و «سخت» تقسيمبندي کنيم. تنها توصيفي که ميتوان از اين تيمها داشت، «ناشناخته» است.
مسأله مهمتر آن است که روند امتيازگيري تيمها در ليگ، الزاماً رابطه مستقيم و معنيداري با ضعيف و قوي بودن حريفان ندارد. در فصل گذشته استقلال مجموعاً 5 شکست خورد که 3 تاي آن مقابل تيمهاي پايين جدولي بود (ماشينسازي 2 بار و گل گهر سيرجان).
در واقع ماشينسازي که تا هفته آخر دغدغه سقوط داشت و ليگ را با رتبه دورقمي تمام کرد، تنها تيمي بود که موفق شد آبيها را «دبل» کند.
از منظري ديگر، استقلال همانقدر از تيمهاي بالانشيني مثل تراکتور، سپاهان و شهرخودرو امتياز گرفت (همگي 4 امتياز) که از تيمهاي دوازدهم تا چهاردهم جدول يعني پيکان، سايپا و ذوبآهن گرفت. با اين اوصاف و درنظر گرفتن اينکه عوامل متعددي مثل دشواري بازي در فصول گرم سال در جنوب يا بازي در سرماي نيمه شمالي کشور در زمستان، فقط از روي اسم تيمها نميتوان قضاوت کرد که قرعه استقلال در ليگ بيستم، آسان است يا سخت.