نماد آخرین خبر

کتایون خسرویار: با بازیکنان ایران در ارتباطم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کتایون خسرویار: با بازیکنان ایران در ارتباطم

ايسنا/ سرمربي سابق تيم ملي فوتبال جوانان دختر ايران در مورد زندگي خود در روزهاي شيوع کرونا صحبت کرد.

کتايون خسرويار، سرمربي سابق تيم ملي فوتبال دختران زير ۱۹ سال ايران بود و با تلاش خود تيمي را تشکيل داد که نسل جديدي را به فوتبال ايران معرفي کرد.  بازيکني همچون گلنوش خسروي که در جواني لژيونر شد از جمله شاگردان خسرويار در ايران بود. اين مربي بعد از آنکه دختران ايران به دليل داشتن کارت زرد بيشتر به مرحله نهايي قهرماني آسيا صعود نکرد، از هدايت تيم ملي کنار رفت تا تجربه جديدي در  زمينه سرمربيگري کسب کند.  او هدايت تيم ReignFC آمريکا را برعهده گرفت.
چندي است که ورزش تحت تاثير شيوع ويروس کرونا قرار گرفته و مسابقات در بسياري از کشورها لغو شده اما به تدريج و با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي ورزش دوباره آغاز به فعاليت کرده است.  
کتايون خسرويار در گفت‌وگو با ايسنا به وضعيت تيم خود در شرايط شيوع ويروس کرونا اشاره و بيان کرد: تمرينات و مسابقات از زمان شيوع ويروس کرونا لغو شد و حتي بازيکنان نتوانستند براي نشان دادن خود به مربيان و دانشگاه چند بازي انجام دهند. ليگي که تيم من در آن بود، تغيير کرد و اکنون ليگ ديگري براي زير ۱۹ ساله‌ها درست کرده‌اند. خيلي حيف شد چون تيم خوبي داشتيم و در آمريکا سوم بوديم و حتي مي‌توانستيم اول هم بشويم.
او در ادامه افزود: تيم فعلا تمرين نکرده اما فکر مي‌کنم تا يک يا دو هفته آينده کارشان را شروع کنند. من هم براي فوق ليسانس دوم در شهر ديگري دانشجو هستم و بايد به درسم برسم اما اينجا به تيم هيستون دش و تيم دانشگاهم کمک مي‌کنم. بازيکنان در اين مدت فقط تمرين پاسکاري و بدنسازي داشتند و بايد ببينيم تا سه ماه ديگر که زمان شروع مسابقات است، چگونه کار مي‌کنند.
اکنون دليل موفقيت فوتبال زنان آمريکا را مي‌دانم 
خسرويار به شروع تمرينات تيم ملي آمريکا اشاره و بيان کرد: اردوهاي تيم ملي به تازگي شروع شده اما هر روز تست کرونا مي‌دهند که جواب‌ها هم خيلي زود آماده مي‌شود. بازيکنان اجازه بيرون آمدن از خوابگاه را ندارند و گروه‌بندي شده‌اند که چه گروهي در چه زماني تمرين، استراحت و بدنسازي کار کنند، يعني سيستمي طراحي شده است. 
او در مورد ليگ فوتبال زنان آمريکا گفت: تيم‌هاي باشگاهي چند روز است که تمرينات گروهي خود را شروع کرده‌اند و دختران دوباره ياد مي‌گيرند که چگونه با هم بازي کنند چون در اين مدت فقط پاسکاري، حفظ توپ و بدنسازي انجام داده‌اند. مسابقات هم در فوريه (بهمن ماه ۹۹) شروع مي‌شود و اگر آمار کرونا بالا نرود تيم‌ها حداقل سه ماه و نيم ديگر فرصت آماده‌سازي دارند.
خسرويار در مورد ساختار فوتبال زنان در آمريکا گفت: بعد از ۱۴ سال به آمريکا برگشتم چون دوست داشتم که بدانم چرا آمريکا هميشه در فوتبال زنان قوي است و فکر مي‌کنم تا الان ياد گرفته‌ام. سيستم آموزش فوتبال در آمريکا از کودکي شروع مي‌شود، يعني بازيکن از سه يا چهار سالگي در تيم بازي مي‌کنند و پله پله بالا مي‌رود. براي آنها ساختار وجود دارد و مي‌توانند دائم با مربيان مختلف، خود را بهتر کنند. مربيان زيادي با تفکرات مختلف اينجا کار مي‌کنند و بازيکنان همه جوره ياد مي‌گيرند تا براي بهترين تئوري فوتبالشان تصميم بگيرند.
ياد گرفتم برنج و ته‌ديگ درست کنم
سرمربي سابق تيم ملي دختران جوان ايران در مورد شرايط زندگي و تجربيات خود در دوران شيوع کرونا گفت: بعد از سال‌ها يادگرفتم چگونه دوباره هشت ساعت بخوابم که اين خيلي براي سلامتي مهم است. همچنين آشپزي کردم و غذاهاي ايراني را درست کردم که تا به حال امتحان نکرده بودم چون به نظرم خيلي سخت بود اما فهميدم که اگر طبق فيلم‌هاي موجود در اينترنت عمل کنم، برنج پختن و درست کردن ته ديگ خيلي راحت است اما بايد وقت و عشق زيادي براي اين کار صرف کرد. علاوه بر اين دوباره به دانشگاه رفتم تا چيزهاي جديدي ياد بگيريم و قوي‌تر از قبل باشم.  
با بازيکنان ايران در ارتباط هستم
خسرويار در پاسخ به اين سوال که آيا پيگير دختران فوتباليست ايران است؟ بيان کرد: بله! از زماني که ايران را ترک کرده‌ام، هفته‌اي يک بار با سميه شهبازي (کمک مربي خسرويار در تيم ملي) صحبت مي‌کنم و از طريق اينستاگرام با بازيکنان در ارتباط هستم حتي سعي کردم بازيکنان ايراني و آمريکايي را به هم وصل کنم که با هم ورزش کنند. گلنوش خسروي، ثنا و غزاله بني‌طالبي با چند نفر از بازيکنان آمريکا که در تيم ملي هم هستند، يک روز تمرين کردند. در کل با آنها در تماس هستم، بالاخره چندين سال کنارشان بودم، نه تنها به عنوان سرمربي بلکه صبح تا شب پيگير غذا خوردن و تمريناتشان بودم و دوست دارم ادامه دهم.
او افزود: دوست داشتم عيد به ايران برگردم اما به خاطر شيوع کرونا لغو شد و به دانشگاه رفتم. با اين حال فکر  مي‌کنم تا چند ماه ديگر به ايران بيايم و بعد از يک ماه دوباره به دانشگاه برگردم اما آرزو دارم  کاري انجام دهم که بين دو کشورم باشد.  
سرمربي سابق تيم ملي فوتبال دختران جوان ايران در پايان گفت: اميدوارم همه در ايران مواظب خودشان باشند چون کرونا شيوع زيادي پيدا کرده است.  من وقتي حس تنهايي مي‌کنم با خانواده‌ام حرف مي‌زنم، کتاب يا درس‌هاي جديدي مي‌خوانم. اگر در خانه هستيد بايد واقعا سر خود را شلوغ کنيد چون اين تنها فرصتي است که مي‌توانيد به کارهاي باقي مانده‌تان برسيد.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد