خبرهای خوبی به گوش نمیرسد!
تسنيم/ سرمربي پيشين تيم ملي تکواندو گفت: متاسفانه خبرهاي خوبي از ورزش نميشنوم و وقتي زمزمه مهاجرت در ميان ورزشکاران وجود دارد، اتفاق خوبي در انتظارمان نخواهد بود.
مهدي بيباک در خصوص حضور در آمريکا و اينکه قصد بازگشت به ايران را دارد يا نه، اظهار داشت: با توجه به اينکه کرونا تمام فعاليتهاي ورزشي در دنيا را تحت تاثير قرار داده، فعلا در آمريکا ماندگار هستم تا اين وضعيت درست شود و بعد تصميم بگيرم به ايران بازگردم يا ادامه فعاليت خود را در اينجا ادامه دهم.
وي در خصوص همکاري با فدراسيون تکواندو آمريکا گفت: نحوه تشکيل و تمرين تيم ملي آمريکا با ايران متفاوت است. در آمريکا در سال يک يا دو انتخابي براي مسابقات مهم برگزار ميکنند. اردوي آنها نيز يک ماه قبل از مسابقات برگزار ميشود و مانند ايران اينگونه نيست که کل سال در اردو باشند. تا ساليان گذشته حدود 80 درصد بازيکنان آمريکا با مربي شخصي خود به مسابقات اعزام ميشدند، اما با انتخاب پائول گرين انگليسي در يک سال و نيم گذشته به عنوان سرمربي اين کشور شرايط تا حدودي متفاوتتر شده و شکل تيمتر به خود گرفته است.
سرمربي سابق تيم ملي تکواندو تصريح کرد: از طرفي هر ايالت يک فدراسيون براي خود دارد و من با رئيس فدراسيون ايالت کاليفرنيا و تگزاس صحبتهايي براي همکاري داشتم، اما بعد از شيوع گسترده ويروس کرونا و تعطيلي تمامي فعاليتها از جمله تمرينات تيم ملي تکواندو آمريکا، ديگر اين صحبتها ادامهدار نشد. منتظرم با بازگشت شرايط به حالت قبل ادامه صحبتها را انجام دهيم. اصولا به هر پيشنهادي ابتدا به خوبي فکر ميکنم و فقط چون پيشنهادي ارائه شد آن را سريعا قبول نميکنم.
بيباک با اشاره به افت تکواندو آمريکا بعد از خداحافظي برادران لوپز گفت: خانواده لوپز يکي از پرافتخارترين خانواده هاي دنياست و استيون لوپز نيز با توجه به مدالهايي که کسب کرده، پرافتخارترين تکواندوکار جهان است. بعد از مشکلات برادران لوپز و قطع همکاري آنها، اين افت بيشتر به چشم آمد. يکي از دلايل افت تکواندو آمريکا اين است که آنها مانند کشورهاي بزرگ دنيا از جمله ايران، کرهجنوبي، روسيه و انگليس کمپ برگزار نميکنند و تمريناتشان به صورت مجزا برگزار ميشود که ساختار يک تيم را ندارد.
وي در خصوص اعتراض تکواندوکاران به مبالغ پايين قراردادهاي ليگ تکواندو گفت: ليگ بايد جذابيتي براي بازيکن داشته باشد تا در آن شرکت کند. زماني در هيچ ورزشي پول نبود و ورزشکاران رايگان در ليگ مسابقه ميدادند، اما وقتي بحث معيشت بازيکن در تورم فعلي در ميان باشد، نميتوانيم قراردادهايي با مبالغ 10 سال ببنديم.در ابتداي ليگ تکواندو حتي مبلغ قراردادهاي ما از واليبال و بسکتبال بيشتر بود، اما در حال حاضر ميبينيم مبالغ اين ليگها با تکواندو فاصله بسيار زيادي دارد و تکواندو 10 سال است که در جا ميزند. اين موضوع باعث سرخوردگي بازيکن ميشود و ما هميشه نميتوانيم با ادبياتي مانند اينکه بازيکن بايد غيرت داشته باشد از آنها بخواهيم مبارزه کنند.
مليپوش پيشين تکواندو ايران يادآور شد: در اين ميان برخي از باشگاهها و مربيان نيز مقصر هستند و براي اينکه بتوانند بتوانند تيم خود را در ليگ حفظ کنند، قراردادها را پايين نگه ميدارند. اين موضوع باعث ميشود چراغ ليگ خاموش شود. قرارداد سال 85 من 30 ميليون تومان و چيزي معادل 27 هزار دلار بود، اما در حال حاضر به بازيکنان تاپ و مليپوش خود 2 هزار دلار نيز نميدهيم.
بيباک گفت: زور مسئولان کشور فقط به ورزش ميرسد. هر جا که نياز به شادي، نشاط و اميدواري مردم است، دست به دامن ورزش ميشوند تا ورزشکاران در مسابقات المپيک، بازيهاي آسيايي و جام جهاني اميد را به مردم تزريق کنند، اما زمان قدرداني به هر نحوي اجرت کار آنها را پايين ميآوريم. اين موضوع از لحاظ رفتاري و کرداري نيز درست نيست و فقط مربوط به امسال نميشود. بعد از بازيهاي آسيايي بوسان، وزير ورزش آن رفتار را با مربيان انجام دادند و با تفاوتي که ميان ورزشکاران و مربيان در اهداي جوايز قائل شد صداي همه مربيان را درآورد.
وي تاکيد کرد: فکر ميکنم قانوني است که پاداش ورزشکاران بر اساس تعداد سکه باشد و هر فردي نميتواند سليقهاي رفتار کند و قانون تاييد شده در وزارت ورزش را تغيير دهد. اين قانون بر اساس تورم بر مبناي سکه به تصويب رسيده و نميشود سکهاي که چند سال پيش 2 ميليون تومان بوده را امروز تبديل به ريال کنيم و به ورزشکار بدهيم. اينها باعث مهاجرت و سرخوردگي ورزشکاران و کاهش انگيزهها آنها ميشود. جوايز فعلي کفاف خرج مکملهاي ساليانه ورزشکاران حرفهاي را هم نميدهد.
نايب قهرمان سابق جهان افزود: متاسفانه خبرهاي خوبي از ورزش کشور نميشنوم و وقتي حجم مهاجرت زياد ميشود و در ميان ورزشکاران زمزمه مهاجرت وجود دارد، اتفاق خوبي در انتظارمان نخواهد بود. در خارج از مرزهاي ايران نيز البته خبر خاصي وجود ندارد که فکر کنيم براي همه ورزشکاران فرش قرمز پهن کردهاند، اما به عنوان کسي که ورزشکار و مربي ملي بودم اعتقاد دارم يک قهرمان بيشتر از هر چيزي نياز به احترام دارد.
بيباک تاکيد کرد: اگر مسئولان به ورزشکاران ما احترام بگذارند و حتي براي کاهش جوايز آنها جلسهاي برگزار و صادقانه شرايط مملکت را تشريح کنند، خيلي بهتر از رفتارهاي فعلي است. به ورزشکار رودررو بگوييم که پول نداريم جايزه بدهيم که البته چنين چيزي نيست. مگر چند ورزشکار قهرمان المپيک، جهان و آسيا در کشور داريم که نميتوانيم جايزه آنها را به درستي بدهيم؟ اگر بخواهيم براي پاداش قهرمانان راهکار ايجاد کنيم، هزار راه وجود دارد. ميتوانيم به 10 ورزشکار فلان رشته که مدال جهاني گرفتند، بگوييم اين مجموعه ورزشي شهرداري براي 2 سال در اختيار شما قرار ميگيرد تا از آن درآمدزايي داشته باشيد، اما نميخواهيم از ورزشکاران به درستي قدرداني کنيم.