نماد آخرین خبر

الگوی پیچیده‌ای به نام فوتبال قطر

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
الگوی پیچیده‌ای به نام فوتبال قطر

خبرآنلاين/ تيم ملي قطر حدود دو سال پيش قهرمان آسيا شد و توانست نام خود را به‌عنوان يک قدرت در فوتبال آسيا مطرح کند.

از بازيکنان ايراني مثل مرتضي پورعلي‌گنجي گرفته تا ستارگان درجه‌يک فوتبال جهان مانند ژاوي هرناندز و رائول، همگي از پيشرفت فوتبال قطر تعريف مي‌کنند. کشوري کم‌جمعيت که ميزبان دوره گذشته جام جهاني باشگاه‌ها بوده، قهرمان جام ملت‌هاي آسيا شده و ميزبان بزرگترين رقابت فوتبالي جهان در سال ۲۰۲۲ خواهد بود. کشوري که الگويي پيچيده براي پيش بردن اهداف فوتبالي‌ خود دارد و عملکرد آن‌ها در سال‌هاي آينده و جام جهاني ۲۰۲۲ خواهد گفت مسيري که رفته اند تا چه اندازه موفقيت‌آميز بوده است، اما نکته‌ واضح اين است که قطر استعدادهاي خوبي در سطح فوتبال آسيا معرفي کرده است.
ژاوي هرناندز، اسطوره باشگاه بارسلونا، قبل از جام ملت‌هاي آسيا ۲۰۱۹‎‌ در يک برنامه تلويزيوني پيشبيني‌ کرد که قطر و ژاپن دو فيناليستِ جام خواهند بود و اين قطر است که قهرمان رقابت‌ها خواهد شد. ادعايي که در آن زمان عجيب به‌نظر مي‌رسيد، اما چند هفته بعد اين قطر بود که ژاپن را در فينال شکست داد و جام قهرماني را بالاي سرش برد،آن هم در حضور قدرت‌هاي بزرگ فوتبال آسيا مانند ايران و کره جنوبي که نتوانسته بودند، طلسم قهرمان نشدن خودشان را بشکنند. اين اتفاق اولين نشانه فوتبال قطر در معرفي خود به‌عنوان يک قطب در فوتبال آسيا بود.
فليکس سانچز و مرکز اسپاير؛ قهرماني با آن‌ها به‌دست آمد
زماني که در سال ۲۰۰۶ چمدان‌هايش را بست و براي تجربه‌اي جديد به قطر آمد، کم‌تر کسي فکرش را مي‌کرد که او همان آدمي باشد که بزرگترين افتخار فوتبال قطر را رقم مي‌زند. حتي زماني که در آخرين بازي‌هاي قطر در مقدماتي جام جهاني ۲۰۱۸ روي نيمکت تيم ملي اين کشور نشست و آن نتايج نااميدکننده را کسب کرد، فکر کردن به قهرماني آن‌ها در جام ملت‌هاي آسيا عجيب بود، اما در نهايت او مردي بود که بعد از کسب جام روي دستان بازيکنان به هوا پرتاب شد.
او در سال ۲۰۱۹ راهي را ادامه داد که فوتبال قطر سال‌ها براي رسيدن به آن تلاش مي‌کرد. قدمي که از اسپاير شروع شده بود. از يک آکادمي مجهز که در زمينه‌هاي مختلف ورزشي فعاليت مي‌کند و طبق ادعاي رسانه‌ها در سال ۲۰۱۴، طي هفت سال، ۳/۵ ميليون فوتباليست را بررسي کرده بود. فليکس درباره اوايل دوران حضور خودش در فوتبال قطر به The Coaches' Voice گفته است: «از زمان ورود من به قطر در سال ۲۰۰۶ [تا الان] مانند يک سفر بوده است. آن زمان ما ۲۲۰ بازيکن ثبت شده داشتيم که اين شرايط مزايا و معايب خودش را داشت. از يک سو همه‌چيز را ساده‌تر مي‌کرد. شما مي‌توانستيد همه‌چيز را کنترل کنيد. اما طرف منفي اين است که شما بازيکنان کم‌تري داريد و احتمال پيدا کردن بازيکنان بااستعداد کم‎‌تر است. اما برنامه توسعه در آکادمي اسپاير خوب پيش رفت.»
ستاره‎‌هاي بزرگ؛ مسيري که فعلاً جواب داده
استفاده از بازيکنان بزرگ که در سال‌هاي پاياني فوتبال‌شان هستند همواره يکي از سياست‌هاي قطري‌هاست. ژاوي و رائول دو بازيکن بزرگي هستند که سانچز به تاثيرشان اشاره دارد. ژاوي نسبت به رائول مدت بيشتري در قطر بوده و سانچز اعتقاد دارد که:«ژاوي هرناندز هر زماني که وقت داشت، به کمک ما آمد. ۹ بازيکن تيم ملي در باشگاه او، السد، بازي مي‌کنند. فکر مي‌کنم او بهتر از ما تيم را مي‌شناسد». از طرف ديگر سانچز اعتقاد دارد که رائول «نقش مهمي» در دوران حضورش در منچسترسيتي ايفا کرده است. همچنين رائول از در سال ۲۰۱۴ و در مصاحبه با مارکا از جوانان آکادمي اسپاير تعريف کرد و دوران خود در قطر را «خارق‌العاده» توصيف کرد. بازيکنان جوان قطري در کنار آن‌ها فرصت آموختن دارند و اين  شيوه‌اي استکه تاکنون جواب داده است.
مسيري که قطر در حال پشت سر گذاشتن آن است، مسيري نوين، اما ناشناخته است. سال‌هاي آتي زواياي بهتري از پروژه قطر مشخص مي‌شود، اما قطر تا همين‌جا نيز با قهرماني در آسيا سطح خوبي از خود در فوتبال آسيا نشان داده است.با اين حال هنوز براي هر قضاوتي زود است و بايد منتظر ماند تا عملکرد سرگروه اول جام جهاني ۲۰۲۲ را در آن رقابت ها ديد؛اينکه آيا عملکرد درخشان آن‌ها تکرار مي‌شود يا تيم رويايي قطري ها يک نتيجه معمولي کسب خواهد کرد؟

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره