نماد آخرین خبر

۲ سال از تاریخ‌سازی و هت‌تریک‌جهانی ایران گذشت

منبع
تسنيم
بروزرسانی

تسنيم/ تيم ملي کاراته ايران ۲۰ آبان ماه سال ۹۷ با هت‌تريک قهرماني در کوميته تيمي در کاراته دنيا تاريخ‌سازي کرد و روند موفقيت‌هاي خود از برمن را تا مادريد ادامه داد.
روزهايي در تقويم هر کشور وجود دارد که با توجه به اتفاقات و دستاوردهاي تاريخي رشته‌هاي ورزشي يادآور افتخارآفريني و غرور ملي هستند. 20 آبان ماه سال 1397 براي کاراته ايران يکي از اين روزهاست. روزي که تيم ملي کاراته کشورمان با شکست ترکيه در ديدار نهايي مسابقات کوميته تيمي قهرماني جهان در اسپانيا براي سومين بار در طول تاريخ موفق به کسب عنوان قهرماني جهان شد و با ثبت هت‌تريک تاريخي، توانايي کاراته ايران را به دنيا اثبات کرد.
در اين روز تيم ملي کشورمان پس از برتري مقابل تيم‌هاي ارمنستان، سنگال، اردن و ايتاليا براي سومين دوره پياپي به فينال مسابقات کوميته تيمي قهرمان جهان صعود کرد و براي تکميل پازل قهرماني خود در سالن «ويزينک» مادريد به مصاف تيم قدرتمند ترکيه رفت. ترکيه اي که با شکست ژاپن يکي از قدرت‌هاي سنتي کاراته جهان حريف کشورمان در ديدار نهايي شده بود و با تمام توان در ميدان مبارزه حاضر شد تا طلسم شکست ناپذيري شاگردان هروي در سه سال گذشته را پاره کند.
روندي که کشورهاي فرانسه، هلند، آذربايجان، ترکيه، کرواسي، ايتاليا ، سنگال، اردن و ژاپن  در سه دوره گذشته مقابل کاراته‌کاهاي ايران با ناکامي طي کرده بودند و ترک‌ها قرار‌ها بود اين طلسم را پاره کنند، اما در نهايت در رسيدن به اين مهم ناکام ماندند تا امروز طلسم شکست‌ناپذيري کوميته تيمي ايران 5 سال شود.
تيم کشورمان در ديدار با ترکيه  با صلاحديد شهرام هروي و کادرفني با ارنج صالح اباذري، بهمن عسگري، ذبيح‌الله پورشيب، مهدي خدابخشي و سجاد گنج‌زاده در مقابل ترک‌ها قرار گرفت تا پس از دو شکست ابتدايي صالح اباذري و بهمن عسگري، حتي انتقادهايي در سالن مسابقات نسبت به چينش ترکيب تيم کشورمان از سوي هروي شنيده شود. اما در حالي که تيم کشورمان در يک قدمي شکست قرار گرفته بود، در ادامه با برتري کاپيتان پورشيب ورق اين ديدار برگشت و  مهدي خدابخشي نيز با شايستگي مقابل آرمان التيمور به برتري رسيد تا سرنوشت اين  جدال حساس در گرو مبارزه سجاد گنج‌زاده ملي‌پوش شايسته کشورمان در مقابل ايگور آکتاش ستاره کاراته ترکيه قرار بگيرد.
جدالي که در نهايت با برتري يک طرفه و  چهار بر صفر سجاد گنج‌زاده همراه شد تا تيم کشورمان ضمن کسب عنوان قهرماني، هت‌تريک قهرماني خود را در جهان تکميل کند و يک بار ديگر شايستگي و درستي سرمربي توانمند کشورمان را با انتخاب اين ترکيب به اثبات برساند و مسير موفقيت‌هاي گذشته تيم ملي کاراته را ادامه بدهد.

مسيري که پس از کسب نخستين مقام قهرماني کوميته تيمي قهرمان جهان در آلمان با حضور شهرام هروي، حسين روحاني، مهدي جعفري و سيدمحمد حسيني آغاز شد و با انتصاب شهرام هروي در تاريخ 7 ارديبهشت ماه 95  به عنوان سرمربي تيم ملي کشورمان تداوم يافت و دستاوردهاي بزرگ و تاريخي زيادي را براي کاراته ايران به ارمغان آورد و نام هروي را به عنوان پرافتخارترين سرمربي تاريخ کاراته ايران ثبت کرد. 
روندي که عليرضا سمندر در سال 1386 با انتخاب هروي به عنوان مربي تيم جوانان آغاز‌گر آن بود و در ادامه سيدحسن طباطبايي و کميته فني وقت فدراسيون کاراته با انتخاب  شجاعانه و درست شهرام هروي به عنوان سرمربي تيم ملي کاراته  با وجود برخي منتقدان، نقش پر رنگي در آن ايفا کردند. در ادامه نيز با تداوم اعتماد صادق فرجي، رئيس فدراسيون و حمايت سيدحسن طباطبايي اين بار در قالب رياست فدراسيون به هروي، کاراته ايران  به اوج قله‌هاي افتخار جهاني و آسيايي رسيد.
قله افتخاري که اوج آن در مسابقات جهاني 2016 اتريش با کسب 5 مدال( امير مهدي‌زاده، سجاد گنج‌زاده و کوميته تيمي مدال طلا، ذبيح الله پورشيب و علي اصغر آسيا بري مدال برنز) از 6 فرصت در بخش آقايان بود و دستاورد تيم ايران را به بهترين دستاورد يک کشور از مسابقات جهاني 2010 صربستان که فرصت‌هاي کسب مدال کاراته از 8 فرصت به 6 فرصت رسيد، تبديل کرد. اقتداري که با کسب 4 مدال( ذبيح الله پورشيب مدال طلا و امير مهدي‌زاده، سجاد گنج‌زاده و علي اصغر آسيابري مدال نقره) از 4 فرصت در دهمين دوره مسابقات ورلد گيمز در لهستان 2017 نيز ادامه داشت.
البته هروي براي رسيدن به صندلي هدايت تيم ملي پله‌هاي پيشرفت را به درستي طي کرد و در نهايت با شايستگي به صندلي کوچ تيم ملي رسيد. او با حضور در کنار عليرضا سليماني در سال 2009، محمد بهرامي در سال 2011 و مسعود رهنما در سال 2013، همراه با تيم ملي کاراته کشورمان، سه عنوان قهرماني کوميته تيمي را در قاره کهن تجربه کرده بود و در طي ساليان اخير نيز ضمن هت‌تريک جهاني به هت‌تريک آسيايي نيز دست يافت تا با کسب 9 عنوان قهرماني کوميته تيمي از مجموع 10 قهرماني تاريخ کاراته ايران در آسيا و جهان، نقش بزرگي در دستاوردهاي تاريخ کاراته ايران داشته باشد.
نخستين قهرماني کوميته تيمي کشورمان در آسيا نيز با هدايت غلامرضا دباغيان در سال 2005 حاصل شده بود، اما در مسابقات جهاني و تا پيش از نخستين قهرماني تيم کشورمان در مسابقات جهاني 2014 آلمان، تنها تيم کشورمان موفق به کسب سه عنوان سومي کوميته تيمي جهان در سال‌ 1977 و پيش از انقلاب با هدايت فرهاد وارسته، 2002 با هدايت غلامرضا دباغيان و 2012 با مديريت حبيب‌الله ناظريان و مربيگري عليرضا کتيراني و مهران بهنام‌فر شده بود.
در طي سه قهرماني تيم کوميته تيمي کشورمان در مسابقات جهاني نيز ذبيح‌الله پورشيب، سجاد گنج‌زاده، بهمن عسگري، صالح اباذري، علي اصغر آسيابري، سامان حيدري، سعيد احمدي، ابراهيم حسن بيگي، علي فداکار، ايمان سنچولي، مهدي خدابخشي، صالح اباذري به عنوان سربازان تيم ملي با تمام وجود تلاش کردند تا حالا کاراته ايران به عنوان يکي از تيم‌هاي تاريخ‌ساز کاراته دنيا شناخته شود.
مهدي‌زاده نيز به عنوان يکي از  شاخص‌ترين ملي‌پوشان کاراته ايران نيز که هيچگاه به دليل شرايط وزني در ترکيب تيم کوميته تيمي ايران حضور نداشته است، در طي دوران حضور هروي موفق به کسب يک مدال طلا، يک مدال برنز در مسابقات جهاني و يک مدال طلا و يک مدال نقره در بازي‌هاي آسيايي، طلاي قهرماني آسيا  و مدال نقره ورلد گيمز شد.
در روند افتخارآفريني کاراته ايران در ساليان اخير نبايد از زحمات حسين روحاني، شهاب سلطاني، محمد حسيني، نعيما خواجوي، حسن روحاني، سعيد حسني‌پور و علي حجتي نيز غافل شد که هر کدام از اين مربيان و نفرات در مقاطعي در کنار هروي با تمام وجود براي تاريخ‌سازي کاراته ايران در مسابقات جهاني و آسيايي تلاش کردند. تلاشي که قرار است بعد از 9 ماه تعطيلي اردوهاي تيم ملي بعد از شيوع کرونا در آذرماه مجدداً با شروع اردوهاي تيم ملي آغاز شود و هدف آن به پايان رساندن ماموريت غير ممکن در المپيک توکيو با تاريخ‌سازي خواهد بود. المپيکي که در آن، کاراته ايران مي‌تواند با کسب مدال‌هاي ارزشمند نام خود را براي هميشه در تاريخ اين مسابقات جاودانه کند.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره