نماد آخرین خبر

علی‌نژاد: پافشاری به رای وزیر می‌توانست باعث تعلیق شود

منبع
فارس
بروزرسانی
علی‌نژاد: پافشاری به رای وزیر می‌توانست باعث تعلیق شود

فارس/ معاون حرفه‌اي و قهرماني وزارت ورزش گفت: وزير به خاطر فهم بين‌المللي و حفظ منافع ملي پذيرفت که نقش وزارت کمتر شود.
مهدي علي نژاد در گفت و گو‌ با پايگاه خبري وزارت ورزش و جوانان فرايند تاييد اساسنامه فدراسيون فوتبال در مجمع عمومي اين فدراسيون را طولاني توصيف کرد که از خردادماه سال پيش آغاز شده بود و بايد با قواعد بين المللي تنظيم و مطابقت پيدا مي کرد.
معاون توسعه ورزش قهرماني و ‌حرفه اي در اين باره توضيح داد که آذرماه سال پيش آقاي مهدي تاج استعفا داد و هيات رييسه تصميم گرفت اواسط اسفندماه انتخابات را برگزار کند به اين ترتيب همه شرايط براي برگزاري انتخابات فراهم شده بود.
وي ادامه داد: در فاصله دو‌ هفته به انتخابات ، فيفا برگزاري انتخابات را منوط به اصلاح اساسنامه کرد، اين در حالي بود که اين فرايند از خردادماه سال گذشته شروع شده بود. گروهي از فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا نقطه نظراتشان را بيان کرده بودند که پس از مدتي مسکوت گذاشته شد.
علي نژاد با اشاره به اهميت فدراسيون فوتبال براي ورزش کشور بيان کرد: در همين راستا در قالب همکاري نزديک با اين فدراسيون، تلاش شد فيفا براي برگزاري انتخابات متقاعد شود تا فدراسيون جديد، اصلاح اساسنامه را در دستور کار قرار دهد اما فيفا نپذيرفت و انتخابات ملغي شد.
وي در ادامه توضيح داد: از همان ابتداي اصلاح اساسنامه، چند موضوع مدنظر فيفا بود که مورد تاکيد فدراسيون ‌و وزارت هم قرار داشت بنابراين تلاش شد موارد اصلاح شود.

معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفه اي يادآور شد: در اين راستا تصميم گرفته شد شرايطي ايجاد شود که کميته هاي انظباطي، حسابرسي و... توسط مجمع تاييد نهايي شوند.
وي تصريح کرد: مورد ديگر، ايجاد شرايط مناسب براي کانديداهاي بيشتر براي پست هاي رياست و‌ هيات رييسه بود به اين ترتيب اعلام حمايت براي رياست از ۱۰ تاييديه به 5 تاييديه تقليل داده شد يا از 5 تاييديه براي کانديداي اعضاي هيات رييسه به دو اعلام حمايت رسيد، بنابراين فرايندي ايجاد شد که صلاحيت تعداد بيشتري براي کانديدا شدن تاييد شود.
علي نژاد ادامه داد: در عين حال حضور در تيم هاي ملي فوتبال به عنوان بازيکن و مربي هم معادل قرار داديم تا زمينه حضور بيشتر اهالي فوتبال در انتخابات فراهم شود.
وي به نکات مد نظر فيفا و ورزش ايران در خصوص تاکيد فدراسيون جهاني فوتبال، مبني بر صاحب راي نبودن وزير ورزش و معاون وزير ورزش اشاره کرد و گفت: عموما دولت ها اين مورد را نمي پذيرند، وقتي به سابقه تاريخي اين موضوع نگاه مي کنيم، مسئولان اسبق سازمان تربيت بدني و وزارت ورزش هميشه علاقمند بودند که نقش خود را در اداره فدراسيون فوتبال حفظ کنند.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفه اي افزود: اين بار نظر سلطاني فر اين بود که پافشاري به حضور وزير و معاون به عنوان صاحب راي، مي تواند منجر به عدم تاييد اساسنامه و ايجاد کميته انتقالي و حتي تعليق فدراسيون شود.
وي تاکيد کرد: با توجه به فهم بين المللي وزير ورزش و جوانان، وي نظر فيفا را به خاطر حفظ منافع ملي پديرفت که نقش وزارت ورزش در اداره فوتبال به عنوان عضو صاحب راي، کمتر شود.
وي در ادامه با بيان اينکه اين تصميم سلطاني فر بايد در تاريخ فوتبال ثبت شود اظهار داشت: او برخلاف بسياري از مسئولان ورزش در گذشته، نقش خود را به خاطر منافع مردم و فوتبال کمرنگ کرد و از منافع خود گذشت.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفه اي يکي ديگر از مناقشات فيفا در خصوص اساسنامه فدراسيون فوتبال را تاکيد بر غير دولتي بودن اين موسسه دانست و توضيح داد: براساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي، فدراسيون ها نهاد عمومي غير دولتي هستند، بديهي است مقررات بين المللي تا جايي قابل پذيرش است که مغايرتي با قوانين داخلي نداشته باشد، از طرفي سلطاني فر جايي که لازم بود از خودگذشتگي کرد.
او اين نکته را متذکر شد که سلطاني فر و فدراسيون فوتبال تاکيد داشتند که کاري بر خلاف قوانين کشور انجام نخواهند داد. به اين ترتيب مذاکرات سخت و فشرده اما مفيد با کنفدراسيون فوتبال آسيا و فيفا انجام شد تا بالاخره اين جلسات به فهم مشترک رسيد.
وي گفت: به اين ترتيب با تعريفي که انجام شد، فدراسيون فوتبال، موسسه اي با شخصيت حقوقي مستقل است که بر اساس قوانين جمهوري اسلامي فعاليت مي کند و در واقع نهاد عمومي غير دولتي است.
علي نژاد همچنين توضيح داد: فيفا نيز فرصت داد که يکسال بعد از انتخابات، لايحه اي در دولت مطرح و سپس به مجلس به تقديم شود که فدراسيون فوتبال در قانون به يک موسسه غير دولتي و غير انتفاعي تبديل شود.
علي نژاد تاکيد کرد: هدف وزارت ورزش و جوانان، دولت و در نهايت با همکاري نمايندگان مجلس اين است که براي منافع فوتبال تصميم درست اتخاذ شود در واقع آنجا که بحث قانون بود فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش مشترکا ايستادگي کردند تا اين اساسنامه سندي براي توسعه فوتبال ايران باشد.
علي نژاد در ادامه يکي از شاخصه هاي اساسنامه جديد فدراسيون فوتبال را افزايش تعداد نفرات اعضاي مجمع اعلام کرد و گفت: اعضاي مجمع از ٧٥ به ٨٩ نفر رسيد و آنهايي که اضافه شدند مستقيم به عنوان بازيکن، مربي و داور در فوتبال حضور دارند و فرصت جديدي در اختيار اهالي فوتبال قرار گرفت.
معاون وزير ورزش و جوانان توضيح داد: تهيه کنندگان اساسنامه زمينه مشارکت فوتبالي ها را فراهم کردند. اين مترقي ترين رفتاري بود که وزير وزارتخانه و فدراسيون مي توانست انجام دهد.
وي ادامه داد: امروز مجمع فدراسيون فوتبال شاهد يک روز تاريخي بود، اساسنامه به تاييد مجمع رسيد و مطمئن هستم که اين اساسنامه سال هاي سال مي تواند براي فوتبال منشأ خير و برکت باشد.
علي نژاد تصريح کرد: حالا نوبت اهالي فوتبال است که دقت کنند چه نامزدهاي را براي انتخابات برمي گزينند و به چه کساني راي ميدهند و آنها بايد آينده فوتبال را بسازند و بعد هم بايد در مقابل آن ارا پاسخگو باشند.
علي نژاد مراحل و فرايند اصلاح اساسنامه را حاصل کار تيمي دانست و با تشکر از همه کساني که در آن نقش داشتند گفت: اين تيم مذاکره کننده، کارش را براي اصلاح اساسنامه خيلي حرفه اي انجام داد و قطعا اين اقدام در تاريخ ورزش و فوتبال کشور باقي خواهد ماند.
وي تصريح کرد: تشکيلات فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش در کنار هم با همکاري و کمک فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا دستاورد تاريخي را به ارمغان آوردند.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفه اي گفت: قريب به ٩ ماه انتقادهاي بسياري به فدراسيون فوتبال شد سپس وزارت ورزش مورد نقد قرار گرفت که در واقع فدراسيون و وزارت ورزش مظلوم واقع شدند.
معاون وزير ورزش و جوانان گفت: با وجود اينکه فدراسيون فوتبال با سرپرست مديريت مي شود با اصلاح اساسنامه و تاييد مجمع علي رغم کارشکني هايي که انجام شد، اين دوران به عنوان دوراني درخشان و تاييد اساسنامه به سندي براي توسعه فوتبال تبديل شد.

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره