فراموششده!

ايسنا/ بيتوجهي مسئولان فدراسيون فوتبال به تيم ملي فوتبال زنان باعث خروج اين تيم از رنکينگ جهاني فيفا شده است.
فدراسيون جهاني فوتبال(FIFA) رنکينگ تيمهاي ملي زنان را اعلام کرد که بر اساس آن تيم ايران هيچ جايگاهي ندارد و از رنکينگ خارج شده است. اين اتفاق چند سال پيش هم افتاده بود که به دنبال آن تيم ملي تشکيل و به يک تورنمنت اعزام شد تا به رنکينگ برگردد. موضوعي که نشاندهنده اهميت کم بخش زنان براي مسئولان فدراسيون است!
۲۰ ماه تعطيلي تيم ملي زنان
۲۰ فروردين ماه ۱۳۹۸ بود که تيم ملي زنان بزرگسال ايران در آخرين مسابقه خود از مرحله دوم انتخابي المپيک شکست خورد و حذف شد. پس از آن اردوها، برنامهها، فعاليتها و هر آن چيزي که به تيم بزرگسالان مربوط بود، تعطيل شد. اکنون بيش از ۲۰ ماه از آن تاريخ ميگذرد و هيچ اقدام قابل مشاهدهاي در راستاي پيشرفت و بهبود شرايط صورت نگرفته است.
۲۰ ماه زمان بسيار زيادي محسوب ميشود و هيچ توجيهي براي توقف فعاليت تيم ملي در اين مدت قابل قبول نيست. بايد گفت ميزان اهميت فدراسيون فوتبال به بخش زنان بسيار کمتر از حد تصور است. اگر چيزي غير از اين بود حداقل در اين مدت و با علم به اينکه قهرماني آسيا پيش روست، برنامهاي تدارک ديده ميشد، يا وضعيت کادر فني مشخص ميشد تا با رصد بازيکنان تيمهاي ليگ، بهترينها را شناسايي کند اما هيچ کاري صورت نگرفت و مسئولان بيش از پيش زنان را لابه لاي دغدغههاي فوتبال مردان ناديده گرفتند تا دوباره از رنکينگ فيفا خارج شوند.
حرکت به قهقهرا با صوفي زاده
هرچند بارها ثابت شده که پست نايب رئيسي بانوان در برخي فدراسيونها، تشريفاتي و بعضا بيفايده است اما نميتوان نقش ليلا صوفي زاده را در وضعيت کنوني تيم ملي ناديده گرفت. چنين فردي ايدهآل فدراسيونهايي است که نيروهاي بله قربانگو ميخواهند. او که مدير بخش زنان است براي بهبود جايگاه آنها چه کرده؟ چرا امروز که بايد جوابگوي مردم باشد و در مورد شرايط تيمهاي ملي توضيح بدهد، سکوت کرده؟ چرا فوتبال زنان بايد به جايي برسد که از رنکينگ فيفا خارج شود؟ صوفيزاده دقيقا براي چه کاري ميز و صندلي مديريت فوتبال زنان را اشغال کرده است؟
همين که امروز شاهد خروج تيم ملي از رنکينگ و نابه ساماني و بلاتکليفي تيم ملي فوتسال زنان هستيم، به لطف مديري است که به جاي محکم ايستادن و دفاع جانانه از زنان، صرفا به عضو نمايشي جلسات هيات رئيسه تبديل شده است. او حتي بعد از آنکه دو پيشکسوت استقلال و پرسپوليس به فوتبال زنان توهين و بياحترامي کردند، کوچکترين واکنشي نشان نداد تا حداقل زنان فوتباليست نايب رئيس خود را همراه با خود ببينند.
وزارت ورزش به فوتبال زنان ورود کند
فدراسيون فوتبال، مديران اين فدراسيون و نايب رئيس زنان نشان دادهاند که اهميتي به وضعيت فوتبال و فوتسال زنان نميدهند. وضعيت تيم فوتسال در آستانه جام ملتهاي آسيا، خروج تيم ملي فوتبال از رنکينگ فيفا، عدم پرداخت پاداش قهرماني تيم فوتسال در آسيا تنها گوشهاي از شاهکار مديريتي اين مسئولان بر فوتبال و فوتسال زنان است. وزارت ورزش و به خصوص معاونت توسعه ورزش زنان به عنوان متولي و مديران اصلي ورزش بايد به شرايط فوتبال زنان ورود کنند.
مهين فرهادي زاد(معاون وزير ورزش) بايد تلفن خود را زمين بگذارد و کاري عملي انجام بدهد. او چه نتيجهاي از تماسهاي مکرر با مسئولان فدراسيون براي پرداخت پاداش تيم ملي فوتسال زنان گرفته؟ پس اکنون وقت اقدامي فراتر و جديتر است.
زنان به عنوان نيمي از نيروي انساني کشور در عرصههاي مختلف پابهپاي مردان تلاش ميکنند و ناديده گرفتن آنها روند رشد و توسعه در تمامي زمينه ها را دچار مشکل ميکند. ورزش از اين موضوع مستثني نيست؛ زنان ورزشکار با وجود محدوديتهاي فراواني که هر روزه با آن دست و پنجه نرم ميکنند، دست از تلاش برنداشتهاند و چشم انتظار حمايت کساني هستند که عناوين مدير و مسئول را يدک ميکشند.