نماد آخرین خبر

نسخه روزنامه‌نگار مشهور آسیایی برای پرسپولیس

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
نسخه روزنامه‌نگار مشهور آسیایی برای پرسپولیس

خبرآنلاين/ روزنامه‌نگار فوتبال آسيا درباره شرايط پرسپوليس پيش از فينال آسيا صحبت کرد.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين؛ مايکل چرچ يکي از بهترين روزنامه‌نگاران مخصوص فوتبال آسيا به حساب مي‌رود. او پيش از فينال آسيا مهمان برنامه ردگپ با اجراي اشپيتم آرفي بود و در اين برنامه درمورد فينال آسيا و پرسپوليس صحبت کرد.
مايکل چرچ درمورد شرايط برگزاري ليگ قهرمانان آسيا گفت: «ليگ قهرمانان آسيا رقابتي است که از سال‌ها پيش پيگيرش بودم و خب مي‌دونيد؛ امسال با همه اتفاقاتي افتاد، لذت و هيجان اين مسابقه رو بالا برده است. با در نظر گرفتن شرايط، برگزاري و تماشاي اين فينال خيلي شگفت‌انگيز است. براي همين براي شنبه و ديدن مسابقه فينال ثانيه‌شماري مي‌کنم.»
او درباره تاثيري که درباره کرونا در برگزاري مسابقات داشته است گفت: «با شرايطي که کرونا براي دنيا به وجود آورده، فکر مي‌کنم اگه در ماه مي يا ژوئن با مردم حرف مي‌زديد، خيلي‌ها فکرش رو نمي‌کردن شرايط جوري پيش بره که ما الان اينجا بشينيم و در مورد بازي فينال حرف بزنيم. به نظرم انتظارات با توجه به شرايط موجود در سرتاسر جهان، اين بود که اين مسابقه هيچوقت برگزار نشود. نه فقط اين مسابقه، حتي کسي فکرش رو نمي‌کرد که بازي‌هاي مرحله گروهي هم انجام بشود. بنابراين حضور ما در اين نقطه به اين خاطره که AFC شرايط رو مديريت کرد، مسئولان قطري هم کار خيلي بزرگي انجام دادن و ميزباني رقابت‌ها رو به عهده گرفتند. و البته تيم‌هايي که سازماندهي خيلي خوبي انجام دادند تا با ترکيب کامل به قطر بروند و در بازه زماني خيلي کوتاه بازي‌هاشون رو برگزار کنند. تمام اين اقدامات شگفت‌انگيز بود و من بابت اين ماجرا به شدت خوشحالم و نمي‌تونم براي تماشاي بازي شنبه صبر کنم.»
او درباره حضور کمرنگ تماشاگران فوتبال در فينال و برگزاري رقابت‌ها به‌صورت تکبازي گفت: «البته در يک دنياي ايده‌آل ما هوادارها را در ورزشگاه داشتيم اما فکر مي‌کنم بودنِ فوتبال بهتر از نبودن آن است. اين به اين معني است که ما بايد بدون هوادارهاي درونِ ورزشگاه بايد بازي کنيم و براي بازگشت آن‌ها اميدوار باشيم. در يه شرايط نرمال، بايد يک بازي در اولسان يک مسابقه در تهران برگزار مي‌شد. مي‌توانستيم در ورزشگاه آزادي در دفعه دوم مثل دفعه اول، شاهد حضور صدهزار هوادار ديوانه فوتبال و يه جو باورنکردني باشيم. من خيلي خوش‌شانس بودم که چنين چيزي رو تجربه کردم.»
مايکل چرچ همچنين تجربه خود از حضور در ورزشگاه آزادي را بيان کرد: «من ۴ يا ۵ بار در ورزشگاه آزادي بودم؛ هيچ جايي شبيه به اون در دنيا وجود ندارد. به معناي واقعي کلمه باورنکردني است. پس نااميدکننده است که از اين قضيه محروميم اما همچنان فوتبال داريم، همچنان فينال رو داريم. بنابراين در چنين سال عجيبي همين هم يه نقطه مثبت است.»

او درباره نوع برگزاري فينال باتوجه سبک بازي دو تيم گفت: «به نظرم با توجه به استايل دو تيم، مسابقه خيلي جالب توجهي مي‌شود؛ يه طرف پرسپوليس است، تيمي که خيلي خوب سازماندهي شده و بسيار منظم است. آن‌ها سخت‌کوش هستند و به شدت رقيب رو پرس مي‌کنند و يه تيمِ تدافعي خوب هستند. البته لزوماً نه به اين خاطر که نياز به دفاع داشته باشند، بلکه اين سبک بازيشان است. به نظرم تنها نگراني موجود در تيمشان اين است که چه کسي براي‌شان گل مي‌زند. به اين خاطر که فکر مي‌کنم با محروميت «عيسي آل‌کثير» و نبود «احسان پهلوان» و البته «وحيد اميري» حالا مجبورند با بازيکن‌هاي ديگر به ميدان بروند.»
او درباره بازيکنان محروم پرسپوليس و نقش يحيي گل‌محمدي گفت: «نبود اين بازيکن‌ها باعث شده که کار «يحيي گل‌محمدي» براي حفظ آرامش تيم و پيدا کردن بازيکن جايگزين سخت باشد. وقتي ما به نيمه‌نهايي و رقابت با «النصر» نگاه کنيم مي‌بينيم که «مهدي عبدي» به زمين آمد، خوب کار کرد و گل زد با اين حال همچنان سوال اين است که چه کسي قرار است براي پرسپوليس گل بزند. وقتي به «اولسان» نگاه مي‌کنيد مي‌بينيد که اون تيم بازيکن‌هاي گلزن زيادي در ترکيب و روي نيمکت دارند. بازيکن‌هايي بااستعداد. اگه بازيکن‌ها رو يک به يک مقايسه کنيم، فکر کنم اولسان برنده باشد اما اگه کار تيمي، تاکتيک، نظم و سازماندهي تيمي رو ملاک قرار بديم، قطعاً پرسپوليس شانس بيشتري براي پيروزي دارد.».»
او درباره شرايط محروميت بازيکنان پرسپوليس گفت: «وقتي به رقابت‌هايي مثل جام‌جهاني يا حتي جام ملت‌هاي آسيا کنيد؛ مي‌بينيد که کارت‌هاي زرد بعد از مرحله يک‌چهارم نهايي پاک مي‌شوند، بنابراين بازيکن‌هايي که در نيمه‌نهايي کارت زرد مي‌گيرند، با خطرِ محروميت از فينال مواجه نيستند. اگه چنين قانوني اينجا هم اجرا مي‌شد، «وحيد اميري» مي‌توانست شنبه بازي کند. البته موضوع «آل‌کثير» يه چيز متفاوت است. پهلوان هم در نيمه‌نهايي اخراج شده. بنابراين اين شامل حال آن‌ها نمي‌شد، اما اميري قطعاً بازي مي‌کرد. اما قوانين فعلي همين است. نکته مهم ولي اين است که بازيکن‌هايي که به زمين مي‌روند از قوانين با خبر هستند، پس وقتي کاري که نبايد رو انجام مي‌دهند، در نتيجه متاسفانه باعث مي‌شوند ما به عنوان هوادارها از ديدن بهترين‌ها در زمين محروم بشويم. نااميدکننده است اما قانون قانون است.».
او درباره نقش محروميت‌ها در سطح دو تيم گفت: «همه ما دوست داريم بهترين‌ها رو در تقابل رودررو با هم ببينيم. شما مي‌خواهيد ۲ تيمي که به فينال رسيدند، بتوانند تا جايي که مي‌توانند قدرتشان رو به نمايش بگذارند تا وقتي بازي تمام مي‌شود هيچ کسي عذر و بهانه‌اي نداشته باشد. اين حال هم همچنان معتقدم که يه مسابقه بسيار خوب پيش رو داريم و شاهد نبرد واقعي سبک‌ها خواهيم بود. به نظرم يه مسابقه جالب و قابل توجه باشند.»
مايکل چرچ با مقايسه اولسان قهرمان آسيا با اين تيم گفت: «آن‌ها ليگ قهرمانان آسيا رو در سال ۲۰۱۲ فتح کرددن و از آن تيم فقط يه بازيکن در تيمشان مانده. جامي که ۸ سال پيش به دست آوردند و مشخصاً زمانِ زيادي از فتح آن گذشته است و فقط يک بازيکن وجه اشتراک است اون تيم و تيمِ فعلي است. همان بازيکني که سال ۲۰۱۲ عنوان بهترين بازيکن آسيا رو به دست آورد و هنوز در ترکيبِ تيم است. آن البته الان بيشتر يه بازيکنِ تعويضي است و معمولا از روي نيمکت به زمين مي‌آيد اما استعدادهاي زيادي در تيم‌شان وجود دارد. مي‌توانم بگويم که آن‌ها احتمالاً بايد اين فصل در ليگ کره به قهرماني مي‌رسيدند ولي نايب‌قهرمان شدند. در جام حذفي کره هم به نايب‌قهرماني رسيدند. آن‌ها فصل پيش هم نايب‌قهرمانِ ليگ کره شدن. نمايش خيلي قدرتمندانه‌اي هم در فصل قبلِ ليگ قهرمانان آسيا داشتند و فقط در مسابقه برگشت مقابل «اُوارا رِدز» از ژاپن بد کار کردند و نتوانستند از يک‌هشتم صعود کنند. با اين وجود آن‌ها استعدادهاي زيادي در ترکيبشان دارند؛ مثل بازي‌ساز کليدي‌شان «بيت‌گارام يون» که يه بازيکنِ بسيار با کيفيت است که گلزني هم مي‌کند. کسي که در اين دوره ليگ قهرمانان ۴ گل زده و ۳ پاس گل داده. اون مهره کليدي براي تمام حملاتِ اولسان است. «جونيور» روي زمين عالي است و ۵ بار هم در اين دوره گلزني کرده و جزو گل‌زن‌هاي برتر ليگ کره در اين فصل بوده. اون ۳۳ تا گل تو ليگ زده»
او درباره ساير اعضاي تيم اولسان کره گفت: «آن‌ها «دانگ ژيونگ لي» رو در سمت راست دارند، «چانگ يونگ لي» را نيز دارنئ که ئر ليگِ برتر براي بولتون، کريستال پالاس بازي کرده. در سمتِ چپ از «سونگ-يونگ کيم» رو دارند که او هم عاشقِ حمله و هجوم به سمتِ رقيب است. آن‌ها بازيکن‌هاي بسيار با کيفيتي دارند. در دفاع «دِيو بالت‌هاوس» رو در ترکيب مي‌بيننئ که يه مدافعِ مرکزيِ هلنديِ باثبات و مقتدر است. البته «کي-هي کيم» نيز در تيم حضور دارد. ضمن اينکه بازيکن‌هاي قدرتمندِ ديگه‌اي هم روي نيمکت دارند؛ مثلِ «بيرِن مارش‌يونسون» نروژي که ۵ گل در اين رقابت‌ها زده. همگي روي نيمکت هستند. اينها استعدادهاي ترکيب اولسان هستند.»
او درباره بهترين و تاثيرگذارترين بازيکن پرسپوليس نيز صحبت کرد و گفت: «به نظرم «جلال حسيني»؛ به اين دليل که فکر مي‌کنم باتجربه‌ و با دانش است. او مي‌داند چطور تيم رو رهبري کند، اين موضوع خيلي تاثيرگذار است چون پرسپوليس قرار است لحظاتِ زيادي رو دفاع کند. جدايي «خليل‌زاده»، که فکر مي‌کنم يک ضربه بد به پرسپوليس بود. بازيکني که به الريان رفت و رابطه‌اش با بعضي از هوادارهاي پرسپوليس خوب پيش نرفت. به نظرم از دست دادنش يه مشکل بزرگ براي تيم بود. اما بازيکن‌هايي مثلِ جلال که چنين موقعيت‌هايي رو قبلاً ديدند و بسيار باتجربه هستند، در چنين شرايط مفيدند. «بشار رسن» هم خيلي مفيد است و فکر مي‌کنم خيلي مهم بود که باشگاه او را متقاعد به ماندن کرد. مي‌دانم که يه سري مشکلات در پرسپوليس پيرامون اين قضيه در ماه اکتبر وجود داشت و به نظرم حفظش خيلي مهم بود چون او نقش مهمي در صعود پرسپوليس به فينال در سال ۲۰۱۸ داشت و حالا هم يه بازيکنِ کليدي و مهم است. مي‌دونيد؛ مي‌توانيم به کسايي مثل «مهدي عبدي» هم نيم‌نگاهي داشته باشيم؛ عبدي به زمين اومد و به جاي «آل‌کثير» در آخرين دقيقه به خوبي گلزني کرد. بله؛ اون ۱۹ سالشه و مي‌دونم که جوونه اما اگه خوب باشيد به اندازه کافي هم بزرگ هستيد. اون اين قضيه رو در نيمه‌نهايي مقابل «النصر» نشون داد. پس بايد ببينيم چه مي‌شود.»
مايکل چرچ درباره نقش روحيه در پرسپوليس گفت: «ما اين تاثيرگذاري اين فاکتور را در نيمه‌نهايي ديديم. وقتي پهلوان اخراج شد، با توجه به اينکه «النصر» تيمِ خيلي خوبي بود، اما پرسپوليس شکافته نشد، از هم نپاشيد. آن‌ها خودشان را خيلي خوب سازماندهي کردند و براي همديگر با تمام وجود جنگيدند و براي هدفشان سخت تلاش کردند. آن‌ها نيز به چيزي که مي‌خواستند باور داشتند؛ بازي رو به وقت‌هاي اضافه کشوندند، به ضرباتِ پنالتي و برنده شدند. آن‌ها ماموريت خودشان را به خوبي انجام دادند. به نظرم اولسان هم به اين فينال مثل پرسپوليس با همين ميزان از جديت رسيده. و البته فکر مي‌کنم که پرسپوليس تحت فشارِ زيادي است چون مي‌دانم ايراني‌ها دوست دارند شاهد قهرماني يه تيمِ ايراني در آسيا باشند. افتخاري که بعد از سال ۱۹۹۳ و قهرمانيِ تيمِ «پاس» تجربه‌اش نکردند. پرسپوليس در سال ۲۰۱۸ خيلي به اين اتفاق نزديک شده بود اما موفق به انجامش نشد. سپاهان و ذوب‌آهن هم قبل‌تر به اين مهم نزديک شده بودند. حتي استقلال در سال ۱۹۹۸ در مصاف با «جوبيلو ايواتا». وقتي به تاريخ نگاه مي‌کنيد مي‌بينيد که تيم‌هاي ايراني زيادي به نزديکي اين موفقيت رسيدن اما در نهايت ناکام ماندند. خارج از ايران فکر نمي‌کنم هيچ کسي نتيجه‌اي جز پيروزي «اولسان» رو متصور باشه اما مي‌دانم به عنوان بزرگ‌ترين باشگاه يا يکي از دو باشگاهِ بزرگ، نمي‌خوام به هوادارهاي استقلال رو ناراحت کنم پس نمي‌خوام بگم که پرسپوليس لزوماً بزرگ‌ترين باشگاهِ ايران است اما قطعاً يکي از دو باشگاهِ بزرگ است. پس قطعاً نيمي از هوادارهاي قرمز تهران فشار زيادي به تيم‌شون براي کسب قهرماني مي‌آورند»
او درباره شانس پيروزي هر تيم گفت: اگه قرار باشد بر اساس درصدي شانس تيم‌ها رو در نظر بگيرم بايد بگويم که ۵۰-۵۰. اما اگه قرار باشد بر اساس کيفيت ترکيب دو تيم قضاوت کنم بايد بگويم پرسپوليس ۳۵ تا ۴۰ درصد شانس قهرماني دارد. فکر مي‌کنم اولسان شانس بيشتري داره اما به هيچ عنوان شگفت‌زده نميشم اگه پرسپوليس خيلي زود به گل برسه و بعد به طور کامل از گلِ خودش محافظت کند. کاري که توش ماهراست. اين کار رو خيلي خوب انجام مي‌دهند.»
او در پايان صحبت‌هاي خود گفت: «مي‌خواهم براي تيم پرسپوليس آرزوي موفقيت کنم، براي هوادارهاي پرسپوليس و همه ايراني‌ها. يکي از کشورهاي مورد علاقه من در جهان ايران است. من بسيار خوش‌شانس بودم که سابقه حضور در کشور بزرگ شما رو داشتم و فوتبالِ کشور شما رو سال‌هاي زيادي تماشا کردم. خيلي دوست دارم پرسپوليس شنبه نمايش خيلي خوبي به تصوير بکشند و نقش خودشان رو به خوبي در فينال ليگ قهرمانان آسيا ايفا کنند.»

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره