نماد آخرین خبر

خانه‌ای ناامن برای ورزشکاران!

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
خانه‌ای ناامن برای ورزشکاران!

آخرين خبر/ يکي از موضوعات مهم و قابل‌توجه که در ورزش استان مورد غفلت قرار گرفته، بحث نظارت و ساماندهي هيئت‌هاي ورزشي است که متاسفانه تاکنون برنامه مشخص و مدوني در اين زمينه اجرايي نشده و اگر هم مواردي لحاظ شده، خيلي ناچيز بوده است. اين در‌حالي است که بيش از‌40 هيئت ورزشي در خراسان‌رضوي وجود دارند که برخي از آن‌ها فعال هستند و برخي هم زنگ تفريح روسا شده‌ و به‌جاي اين‌که آنها دلسوز ورزشکاران و ورزش استان باشند، بدنبال منافع شخصي خودشان هستند و هيئت محلي براي به‌دست آوردن مناصب‌هاي سياسي و اجتماعي آن‌ها شده‌، وگرنه تا به اينجاي کار ساز‌و کاري مشخص براي افرادي که کانديداي هيئت‌هاي ورزشي مي‌شوند، وجود ندارد و هر‌کسي به خودش اجازه مي‌دهد ‌وارد مديريت يک هيئت ورزشي شود ودر پايان مديريت 4 ساله، هيچ دستاوردي براي آن رشته ورزشي نداشته و جالب‌تر اين‌که هيئت را با کلي بدهي و بهم ريختگي رها مي‌کند. در اين‌بين تنها کساني که ضرر مي‌کنند، ورزشکاران آن رشته خاص هستند که با هزار آرزو به پشتوانه هيئت‌هاي ورزشي بدنبال رسيدن به روياهايشان هستند، ولي درنهايت قرباني بي‌تدبيري يک رئيس هيئت مي‌شوند. اين در‌حالي است که در آيين‌نامه و شرح وظايف هيئت‌هاي ورزشي آمده‌ که بايد زمينه مساعد در جهت گسترش رشته ورزشي مربوطه، ايجاد ‌انگيزه و جذب آحاد مردم به امر ورزش، کشف‌و پرورش استعداد‌ها و بالا بردن سطح مهارت‌هاي ورزشي بر‌اساس اصول و مباني پيش‌بيني شده و درنهايت قهرمان‌پروري گام بردارند که نيمي از هيئت‌هاي ورزشي هنوز در اندرخم يک کوچه‌اند و متاسفانه تاکنون نظارتي بر عملکرد آن‌ها هم نبوده است. 

 هيئت‌ها، زنگ تفريح روسا
در‌ يک دهه اخير شاهد موارد زيادي در هيئت‌هاي ورزشي استان بوده‌ايم که روساي هيئت‌ها هيچ‌ و عملکرد درخشاني از خود نشان نداده و با وعده‌هاي پوچ توخالي بدنبال مقاصد شخصي خود بوده‌اند. موارد زيادي داريم که ورزشکاران به‌خاطر‌ سوءمديريت يک رئيس هيئت، ورزش حرفه‌اي را رها کرده‌اند. حتي مواردي در زمينه مسائل انضباطي، اخلاقي، مالي و حتي جعل مدارک هم وجود داشته که اين شرايط باعث مي‌شود تا هيئت‌هاي ورزشي به‌جاي رشد و گسترش، درجا بزنند و هيچ حرفي براي گفتن در سطح کشور نداشته باشند. وقتي فردي که مديريت و تخصص خاصي در رشته مربوطه نداشته باشد، هيچ اقدام قابل‌توجهي نمي‌تواند در جهت پيشرفت آن رشته مربوطه بکند. متاسفانه برخي از روساي هيئت‌ها براي دفاع از مديريت خود در رشته مربوط، به آمار و ارقام‌هايي اشاره کرده و مدعي هستند به نحو احسن کار انجام مي‌دهيم. درصورتي‌‌ که بايد بدانند‌ همه اين کارهايي که مدنظر‌شان است، جزو وظايف اوليه آن‌ها‌ست‌، اما وقتي در زمينه قهرمان‌پروري و داشتن ملي‌پوش صحبت مي‌شود، هيچ حرفي براي گفتن ندارند و دنبال بهانه‌جويي هستند. چرا بايد شرايط به صورتي رقم بخورد که يک هيئت ورزشي به انحصار عده‌اي در بيايد و همه جامعه آن رشد ورزشي را طرد کنند و خانوادگي به اداره هيئت ورزشي بپردازند. البته در مقابل هم برخي از هيئت‌هاي ورزشي در طول سال برنامه‌هاي خوبي براي توسعه و گسترش رشته ورزشي مربوطه دارند که اداره کل ورزش و جوانان بايد هر ساله بر اساس ارزيابي‌هاي مختلف، هيئت‌هاي فعال و غير‌فعال را رسانه‌اي کند تا جداي از رقابت، باعث شور ‌و هيجان بيشتري بين هيئت‌هاي ورزشي شود. در ‌يک سال اخير هم بحث جعل مدرک مطرح شده‌ که روساي برخي هيئت‌ها همچون بوکس، قايقراني و جودو دست به چنين اقدامي زده‌اند. باعث تاسف است که چرا قبل از برگزاري مجمع، استعلامي از مدارک اين افراد گرفته نشده‌ تا چنين مسائلي به وجود نيايد. 
 استعدادسوزي در هيئت‌ها
در مجموع هيئت‌هاي ورزشي نياز به بازسازي دارند؛ چرا‌که بعد از اين‌همه سال هنوز اساسنامه هيئت‌هاي ورزشي بروزرساني نشده‌ و مشخص نيست که حيطه وظايف اصلي‌شان چيست. اين‌که دولتي هستند يا جزو سازمان‌هاي مردم‌نهاد محسوب مي‌شوند.‌ حتي برخي از روساي هيئت‌هاي ورزشي در‌ زمينه اطلاع‌رساني اخبار هم ضعف اساسي داشته و کمتر تمايل دارند در تيررس انتقادها باشند. همچنين برخي شايعات و شائبه‌هايي نيز درباره مجامع هيئت‌هاي ورزشي مطرح مي‌شود مبني بر اين‌که انتخابات برخي از هيئت‌هاي ورزشي مهندسي و‌ رئيس هيئت قبل از راي‌گيري مشخص شده‌ است.‌ حتي انتقادهايي مطرح است که چرا کارمندان اداره‌کل ورزش‌و جوانان در بدنه هيئت‌هاي ورزشي حضور دارند و اين باعث يک سري سوء‌استفاده‌هايي مي‌شود. اميدواريم سازو‌کاري فراهم شود تا نظارت‌ها به‌جاي دخالت‌ها در هيئت‌هاي ورزشي بيشتر شود و شاهد رونق رشته‌هاي مختلف ورزشي در سطح کشور باشيم تا به‌جاي استعداد‌سوزي، به سمت استعداد‌پروري برويم.
 به‌دنبال نظارت 
به‌تازگي ديده شده که مسئولان اداره‌کل ورزش‌و جوانان در ديدارهاي جداگانه با اعضاي هيئت‌هاي ورزشي جلسه داشته و به بررسي نقاط قوت و ضعف آن‌ها پرداخته‌اند که بايد از اين جنس کار‌ها بيشتر شود که معاون ورزشي اداره‌کل ورزش‌و جوانان خراسان‌رضوي درباره وضعيت هيئت‌هاي ورزشي، مي‌گويد: «در بحث هيئت‌هاي ورزشي نياز به تغيير‌وتحول داريم و بايد سازو کاري فراهم شود تا‌ نظارت بيشتري بر عملکرد هيئت‌ها انجام شود. هرچند‌ برخي از هيئت‌ها خوب کار مي‌کنند، اما تصميم داريم نسبت به گذشته نظارت‌هايمان را افزايش دهيم.» جبار قوچان‌نژاد مي‌افزايد: «در اين زمينه برنامه‌ريزي کرده‌ و سعي داريم به مسائل انضباطي‌و مالي توجه بيشتري در هيئت‌هاي ورزشي شود.‌ خوشبختانه هيئت‌هاي ورزشي هم در اين زمينه همراه ما هستند. بايد تحول عميق‌تري در هيئت‌هاي ورزشي به‌وجود بياوريم. به عنوان مثال، قبل از برگزاري مجامع هيئت‌هاي ورزشي، حتما با افراد ثبت‌نام شده ديدار داريم و افراد را بر‌اساس خصوصيات فردي و تخصصي ارزيابي مي‌کنيم که صلاحيت حضور در مجمع را داشته باشد.» وي همچنين درباره برخي حواشي مثل جعل مدرک برخي از روساي هيئت‌هاي ورزشي، عنوان مي‌کند: «متاسفانه تاکنون جعل مدرک براي چند رئيس هيئت به‌وجود آمده که اخيرا در هيئت جودو داشتيم و قرار است براي هيئت مربوطه سرپرست معرفي شود. اما برنامه‌ريزي کرده‌ايم از کانديداها جداي از استعلام اخلاقي و مالي، حتما استعلام تحصيلي هم گرفته شود تا ديگر شاهد چنين مشکلاتي نباشيم.»

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره